Χωρίς γιατρούς η Μύκονος!

Must Read

Στη «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού, τη Μύκονο, τον προορισμό χιλιάδων τουριστών απ’ όλο τον κόσμο, που βουλιάζει από τα πλήθη κάθε τουριστική σεζόν φέρνοντας εκατομμύρια ευρώ, έμμεσα ή άμεσα, σε δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ταμεία, αν κάποιος χρειαστεί ιατρική περίθαλψη θα πρέπει είτε να έχει ιδιωτική ασφάλιση, ώστε να έρθει εναέριο ή άλλο μέσο να τον μεταφέρει σε μεγάλο νοσοκομείο της ενδοχώρας, είτε να ελπίσει σε ένα θαύμα για να αποφύγει τα χειρότερα. Κι αυτό χωρίς καμία δόση υπερβολής, αφού το Κέντρο Υγείας του νησιού λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς κρίσιμων ειδικοτήτων.

Ειδικότερα, δεν διαθέτει ορθοπεδικό (παρότι τα τροχαία ατυχήματα με μηχανάκια και τετράτροχες «γουρούνες» είναι καθημερινό φαινόμενο), ΩΡΛ, παιδίατρο και δερματολόγο, ενώ αυτή την περίοδο δεν υπάρχει ούτε καρδιολόγος, καθώς απουσιάζει με αναρρωτική άδεια. Παράλληλα, το Ακτινολογικό και το Μικροβιολογικό Τμήμα υπολειτουργούν τις βραδινές ώρες, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν λειτουργούν καθόλου. Επάρκεια υπάρχει μόνο σε νοσηλευτές, οι οποίοι καλύπτουν όλες τις βάρδιες.

Επιπλέον, το Κέντρο Υγείας διαθέτει τρία ασθενοφόρα, αλλά υπάρχουν διασώστες μόνο για την πλήρωση του ενός, με συνέπεια τα άλλα δύο να μην αξιοποιούνται. Αν το τοπικό ΕΚΑΒ δεν ήταν υποστελεχωμένο, θα μπορούσαν να κινούνται ταυτόχρονα δύο ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να κινούνται ταυτόχρονα και τα τρία ασθενοφόρα.

Οσον αφορά το διοικητικό προσωπικό που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, κι εκεί η κατάσταση είναι δύσκολη, αφού δεν υπάρχει τηλεφωνητής για να υποδέχεται τις κλήσεις βοήθειας, καθώς και υπάλληλοι security κατά τις βραδινές ώρες. Παρότι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν κάθε περιστατικό, η ανεπάρκεια ιατρικού προσωπικού καθιστά τη λειτουργία του Κέντρου προβληματική. Κάνει τους ασθενείς να νιώθουν ανασφαλείς και αβοήθητοι, ενώ θέτει σε κίνδυνο την υγεία των περίπου 10.000 μόνιμων κατοίκων του νησιού, καθώς φυσικά και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών που το επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου κάθε χρόνο.

Κρίνοντας βέβαια από την τοποθέτηση της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τον περσινό Μάρτιο, κανείς «δεν πέφτει από τα σύννεφα» με όσα παράλογα συμβαίνουν και φέτος στα ελληνικά νησιά, εκτός ίσως από τους τουρίστες που πείστηκαν «να ζήσουν τον μύθο τους στην Ελλάδα».

Ως αρμόδια η κυρία Γκάγκα είχε δηλώσει: «Η Βουλή και κάθε κυβέρνηση είναι διαχειριστής των χρημάτων των φορολογουμένων. Πρέπει να κάνουμε χρηστή διαχείριση. Εχουμε νησιά με 2.000 ή 10.000 πληθυσμό, που ξαφνικά για 3-4 μήνες αποκτούν 80.000 το καλοκαίρι. Ποια είναι η λύση; Να προσλάβουμε γιατρούς που οκτώ μήνες θα κάθονται και θα πληρώνονται ή να πάμε με επιλογές από τον ιδιωτικό τομέα και να καλύψουμε τις προσωρινές ανάγκες;»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This