Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις σχετικά με την υπόθεση της Ρόδου, όπου σερβιτόρος πήγε μία παραγγελία σχεδόν…κολυμπώντας, σε γνωστό beach bar.
Καθημερινά, έρχονται στο φως νέα στοιχεία για την επιχείρηση, αλλά και για τα περιστατικά με πρωταγωνιστές εργαζομένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση ξεκίνησε ως καντίνα σε μισθωμένο τμήμα της παραλίας το 2014, ενώ από το 2015 κι έπειτα άρχισε να επεκτείνεται με αυθαίρετες κατασκευές. Έκτοτε, εξελίχθηκε σε ένα πολυτελές beach bar με ξαπλώστρες παντού σε όλη την παραλία και μέσα στη θάλασσα, χωρίς όμως να έχει άδεια.
Το 2016 εκδόθηκαν τα πρώτα πρωτόκολλα κατεδάφισης, ένα τον Ιανουάριο και το δεύτερο τον Ιούλιο, με τον Δήμο Ρόδου να αποφασίζει την οριστική διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οκτώ χρόνια αργότερα η επιχείρηση δεν έχει σφραγιστεί παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν διαπιστώσει παραβάσεις.
«Όλη η Ρόδος γνωρίζει»
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο δικηγόρος Χρήστος Μαλλιαράκης υπογράμμισε πως όλοι στο νησί γνώριζαν τις αυθαιρεσίες του beach bar.
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αυθαίρετες κατασκευές σε δημόσια αγαθά, όπως ο αιγιαλός και οι παραλίες, έχουν αυξηθεί και μιλάμε για κραυγαλέες περιπτώσεις. Μιλάμε για επιχειρήσεις με άδεια καντίνας ή ακόμα και χωρίς άδεια. Παράδειγμα είναι το beach bar, που διαπιστώθηκε ότι από το 2016 λειτουργεί χωρίς άδεια. Όλη η Ρόδος το γνωρίζει», δήλωσε αρχικά ο δικηγόρος και συνέχισε:
«Η ίδια πρακτική επαναλαμβάνεται, γιατί όσο δεν παίρνεις μέτρα να το αντιμετωπίσεις, το πρόβλημα αυτό θα το βρεις μπροστά σου. Η εταιρεία συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία από το 2021 έχει ξεκινήσει μία αντίστοιχη ιστορία που βρίσκεται στη δημοσιότητα, στην περιοχή Γλύστρα».
Σύμφωνα με τον κ. Μαλλιαράκη, πολλές είναι οι επιχειρηματίες που ψάχνουν απομονωμένες παραλίες στη Ρόδο, στήνουν καντίνες και στη συνέχεια επεκτείνονται παράνομα.
Εργασιακές συνθήκες που θυμίζουν γαλέρα
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Γλέζος, εκπρόσωπος Δικτύου Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, έκανε λόγο για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην τουριστική σεζόν, παρομοιάζοντάς τες με…γαλέρα.
«Είναι μία παραδοχή που κάνεις όταν πας για σεζόν, ότι δουλεύεις 7/7, στην καλύτερη περίπτωση να υπάρχουν μισά ένσημα και το ωράριο να εξαρτάται από τη δουλειά που έχει το εκάστοτε μαγαζί. Για τη διαμονή ξέρεις πως συγκατοικείς με παραπάνω από 2 με 3 άτομα», τόνισε, ενώ υποστήριξε πως οι καταγγελίες για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα νησιά, πέφτουν βροχή.
Δείτε επίσης:
- Τα τρία ψέματα Άδωνι για τους ελέγχους στο beach bar στη Ρόδο
- Εργατολόγος «αδειάζει» τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Υπάρχουν κυρώσεις»