Ίος: Τα σημεία που βρέθηκαν νεκροί οι δύο νεαροί Ιρλανδοί

Τι λένε λιμενικοί για την επιχείρηση έρευνας για τον Άντριου

Must Read

Τις φωτογραφίες από τα σημεία στην Ίο στα οποία βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους οι δύο 18χρονοι Ιρλανδοί με διαφορά λίγων ωρών αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

O Άντριου Ο’ Ντόνελ βρέθηκε νεκρός στον γκρεμό που απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία. Η εφημερίδα τονίζει ότι το σημείο είναι πολύ κοντά στο νοσοκομείο και σε κεντρικό δρόμο ενώ είναι κάτω από ένα πεντάστερο ξενοδοχείο.

O συνομήλικος φίλος του πρώτου νεαρού, Μαξ Γουόλ, έχασε την ζωή του ξαφνικά από ανακοπή όταν ενημερώθηκε για τον θάνατο του φίλου του. Ο Μαξ είχε προβλήματα με την καρδιά του και είχε κάνει χειρουργική επέμβαση.

Στην παρακάτω φωτογραφία απεικονίζεται το σοκάκι στο οποίο ξεψύχησε το οποίο βρίσκεται κοντά στο λιμάνι στο οποίο είχε μεταβεί προκειμένου να φύγει για τον Πειραιά ώστε να επιστρέψει στο Δουβλίνο.

Τι είπαν λιμενικοί

Στην εφημερίδα μίλησαν δύο άντρες του λιμενικού σώματος για την επιχείρηση έρευνας που στήθηκε για τον 18χρονου Άντριου.

«Επικεντρωθήκαμε αρχικά στις πλαγιές κοντά στο λιμάνι αλλά δεν βρήκαμε τίποτα αλλά επιστρέψαμε για δεύτερη φορά. Η σορός του ήταν κρυμμένη σε θάμνους και δεν ήταν ορατή από το μονοπάτι που βρίσκεται στην κορυφή της πλαγιά. Υπάρχει ένα πολυτελές ξενοδοχείο και σπίτια στην περιοχή αυτή οπότε ήταν εύκολο την πρώτη φορά να μην την δούμε», είπε ο πρώτος λιμενικός.

Ο δεύτερος ανέφερε:

«Αρχικά περπατήσαμε κατά μήκος του μονοπατιού στην κορυφή της πλαγιά και δεν μπορούσαμε να δούμε κάτι γιατί η σορός ήταν μέσα σε χαμηλή βλάστηση. Είναι λυπηρό ότι ενώ αστυνομικοί και φίλοι του Άντριου τον αναζητούσαν, δεν ήταν σε ερημική περιοχή αλλά κοντά σε όλους αλλά δεν το αντιληφθήκαμε αυτό».

Σε μια τρίτη φωτογραφία από την Daily Mail φαίνεται ένα μπουκέτο λουλούδια στην κορυφή της πλαγιάς στην οποία εντοπίστηκε νεκρός ο 18χρονος Άντριου. Ο νεαρός είχε καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ πριν χάσει την ζωή του.


Τα ευρήματα

 

Τα ευρήματα

Σοκαρισμένη όλη η Ίος από τον θάνατο δυο νέων από την Ιρλανδία, που επισκέφθηκαν το νησί για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους και πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών.

Οι ιθύνοντες του St Michael’s College, όπου φοιτούσαν οι δύο αδικοχαμένοι 18χρονοι, προέβησαν σε ξεχωριστές ανακοινώσεις για τον χαμό τους. «Αναπαύσου εν ειρήνη. Σε μια μέρα τεράστιας θλίψης για το σχολείο, ενημερωθήκαμε για άλλη μια τραγική απώλεια από την τάξη του 2023, με τον θάνατο του Max Wall. Ο Μαξ ήταν μια συνεχής πηγή θετικότητας, ενθάρρυνσης και διασκέδασης για όλους γύρω του. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στο προσωπικό του σχολείου μας όσο και μεταξύ των συμμαθητών του. Ήταν πολύ μεγάλος υποστηρικτής των σχολικών ομάδων μας κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκστρατειών κυπέλλου, καθως και εκπληκτικός αδερφός για τον παλιό μας μαθητή, Τσάρλι. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Max σε αυτή την άσχημη στιγμή και με τους φίλους του που βίωσαν μια τέτοια συγκλονιστική απώλεια τις τελευταίες 24 ώρες. Το προσωπικό του σχολείου μας είναι διαθέσιμο να μιλήσει και να βοηθήσει όλους τους μαθητές μας που θα ήθελαν να επικοινωνήσουν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», αναφέρει η αφιέρωση του κολεγίου στον Max Wall, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κατέρρευσε όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του φίλου του, καθώς αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα.

«Αναπαύσου εν ειρήνη. Μάθαμε για τον τραγικό θάνατο του Andrew O’Donnell, μαθητής της τάξης μας, που αποφοίτησε το 2023. Ο Andrew δεν ήταν μόνο ένας δημοφιλής συμμαθητής και φίλος, αλλά ένα περήφανο και αφοσιωμένο μέλος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Ήταν ευγενικός, ειλικρινής και σπουδαίος αδερφός για τον Ρόρι. Ο Άντριου θα λείψει πολύ σε όλους όσοι είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του Andrew σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κολεγίου για τον Andrew O’Donnell, ο οποίος εντοπίστηκε σε γκρεμό από αστυνομικούς του νησιού και φέρεται να βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, όταν έχασε τη ζωή του.

Μεγάλη σημασία έχουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τον θάνατο των Andrew O’Donnell και Max Wall, που έδειξαν για τον πρώτο βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και για τον δεύτερο ιστορικό καρδιακών παθήσεων.

Απαντήσεις αναμένονται με τις ιστολογικές και κυρίως τις τοξικολογικές εξετάσεις, κυρίως για τον πρώτο.

Στο Νότιο Δουβλίνο όπου ζούσαν τα δύο παιδιά, γονείς, καθηγητές και οι συμμαθητές τους πραγματοποίησαν το πρωί ακολουθία προσευχής, για να τους τιμήσουν. Ο δε διευθυντής του σχολείου στην ομιλία του εξέφρασε την οδύνη του και είπε ότι συγκινήθηκε από την κίνηση των φίλων των παιδιών που σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα στο λιμάνι, την ώρα που οι σοροί έμπαιναν στο πλοίο της γραμμής για να μεταφερθούν στον Πειραιά και στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

Στο στόχαστρο τα ποτά – «μπόμπες»

Στο μεταξύ δεκάδες ήταν οι Ιρλανδοί φοιτητές που τα μάζεψαν και έφυγαν από το νησί μετά τον θάνατο των συμπατριωτών τους  με τις έρευνες να επεκτείνονται στην ποιότητα των ποτών που σερβίρονται στο νησί.

Σε δημοσίευμα της Daily Mail κάνει βάζει στο στόχαστρο τα ποτά-«μπόμπες» σημειώνοντας ότι η οι αστυνομικές αρχές πραγματοποιούν έρευνα. Μάλιστα, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου μίλησε στο Βρετανικό μέσο: «Αν και τα τραύματα, του ενός εκ των δύο 18χρονων, στον αυχένα και στο κεφάλι δείχνουν πως σκόνταψε και έπεσε, ωστόσο, οι έρευνες δεν περιορίζονται εκεί. Εξετάζομαι και το ενδεχόμενο εγκληματικής αμέλειας» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Τα ποτά που κατανάλωσε ο 18χρονος, αλλά και οι συμμαθητές του μπορεί να είχαν αλλοιωθεί, οδηγώντας τον στην κατάσταση που ήταν όταν έφυγε από το μπαρ με τα πόδια για να πάει στο κατάλυμά του».

Αναφερόμενη στον Μαξ Γουόλ,, η κ.Δημογλίδου ανέφερε πως ο 18χρονος είχε χειρουργηθεί πρόσφατα στην καρδιά και αντιμετώπιζε προβλήματα, ωστόσο η νεκροψία θα δείξει αν υπήρξε «κάποια ουσία» που συνέβαλε στους ξαφνικούς θανάτους. Σύμφωνα με την ίδια, η νεκροψία-νεκροτομή θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Και οι δύο ήταν μαθητές του στο St. Michael’s College του Δουβλίνου και βρέθηκαν στο ελληνικό νησί προκειμένου να γιορτάσουν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.

Σε δηλώσεις του στην Daily Mail, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Μιχόλ Μάρτιν, ανέφερε: «Είναι συγκλονιστικό και η πιο τραυματική είδηση που θα μπορούσε να ακούσει οποιοσδήποτε γονέας. Είναι ο εφιάλτης κάθε γονέα. Πολλοί από τους γιους και τις κόρες μας πηγαίνουν στο εξωτερικό μετά τις σχολικές εξετάσεις. Προφανώς, πολλοί από τους φίλους τους βρίσκονται ακόμη στην Ίο και είναι μια πολύ-πολύ δύσκολη στιγμή γι’ αυτούς τώρα. Τους ζητάμε απλώς να προσέχουν ο ένας τον άλλον τις επόμενες ημέρες και το δύσκολο διάστημα που έρχεται».



Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του St. Michael’s College, Τιμ Κέλεχερ δήλωσε ότι στην Ίο βρίσκονται 1.000 μαθητές, 90 εκ των οποίων φοιτούσαν στο συγκεκριμένο σχολείο. Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι μαθητές είναι σοκαρισμένοι και ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο σπίτι τους:

«Όλοι θέλουν να φύγουν. Είναι σοκαρισμένοι, θέλουν να γυρίσουν σπίτι τους. Το Νότιο Δουβλίνο είναι μια μικρή ενορία, όλα τα σχολεία γνωρίζονται μεταξύ τους, παίζουν μεταξύ τους, είναι φίλοι, είναι όλοι τους συντετριμμένοι. Είναι μια σφιχτή κοινότητα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, υπάρχει πολύς φόβος και οι γονείς τηλεφωνούν και είναι όλοι σοκαρισμένοι. Θέλουν απλώς να γυρίσουν σπίτι τους, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες» ανέφερε.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή Morning Ireland του RTÉ, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων έχουν βρεθεί ήδη στην Ίο για να στηρίξουν ψυχολογικά τις οικογένειες των παιδιών.

Μιλώντας για τον Άντριου, τον περιέγραψε ως «φανταστικό νεαρό και σπουδαίο αθλητή» ο οποίος «ανυπομονούσε για τις διακοπές του, ανυπομονούσε να πάει στο πανεπιστήμιο – είχε μπροστά του ένα πολύ-πολύ λαμπρό μέλλον. Τα αγόρια τον έψαχναν και έμαθαν τα χειρότερα νέα χθες το πρωί».

Παράλληλα, περιέγραψε τον Μαξ ως «πολύ έξυπνο», έναν «φανταστικό ποδοσφαιριστή» που ήταν «παθιασμένος με το ράγκμπι». «Δυστυχώς, και οι δύο οικογένειες έμαθαν χθες τα νέα και προφανώς είμαστε συντετριμμένοι γι’ αυτούς, την οικογένεια και τους φίλους τους, και είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε και να τους στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες» είπε και τόνισε: «Είναι ακριβώς ο εφιάλτης που φοβάται κάθε γονιός. Δεν θέλεις να σου τηλεφωνήσουν και να σου πουν ότι το παιδί σου αγνοείται. Αλλά δύο από τις οικογένειές μας έλαβαν αυτό το τηλεφώνημα και είμαστε συντετριμμένοι γι’ αυτούς».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This