Πυρκαγιά στην Κάρυστο: Κάλεσμα μέσω 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών

Must Read

Με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε σε τρεις διαφορετικές εστίες σε δασική έκταση στον Πλατανιστό Καρύστου στην Εύβοια, ανάγκασε την Πολιτική Προστασία να προβεί σε έκκληση για προληπτική εκκένωση οικισμών.

Συγκεκριμένα, βάση του μηνύματος που εστάλη πριν από λίγη ώρα μέσω του 112, οι κάτοικοι των οικισμών Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός, καλούνται να τούς εκκενώσουν και να μετακινηθούν προς Κάρυστο, καθώς η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, απειλώντας να φτάσει μέχρι τα σπίτια τους.

Για ένα μέτωπο με δέκα εστίες κάνει λόγο ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κάνει έκκληση για αποστολή εναέριων μέσων μέχρι τη δύση του ηλίου.


Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης ο οποίος μίλησε νωρίτερα στο evima.gr, τόνισε τα εξής: «Η φωτιά είναι παρά πολύ μεγάλη. Έχουμε ενεργοποιήσει όλο τον μηχανισμό, είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά εναέρια μέσα και ενισχύονται και οι επίγειες δυνάμεις, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε ότι μπορούμε μέχρι να πέσει η νύχτα. Θέλω όμως να τονίσω πως οι άνεμοι κάνουν ό,τι θέλουν στην περιοχή».

Για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς συντονίζονται οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, καίγοντας δέντρα και χαμηλή βλάστηση. Επιτόπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ  δύο αεροσκάφη πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This