Αγγελούδης: «Όνειδος της διοίκησης Ζέρβα, τα πολυκέντρα ανακύκλωσης»

Η απόρριψη της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο προκάλεσε αντιδράσεις κατά της διοίκησης

Must Read

Την απόρριψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης για την προμήθεια των «Πολυκέντρων Ανακύκλωσης», σχολιάζει με ανακοίνωσή της η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη.

Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για κόλαφο της διοίκησης του δήμου και για μεθοδεύσεις και χαρακτηρίζει το θέμα «όνειδος της διοίκησης Ζέρβα».

  • Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

“Κόλαφο για τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελεί η Πράξη 288/2023 του Στ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία απορρίπτει τη σύναψη της 1ης (και μοναδικής) εκτελεστικής σύμβασης για την προμήθεια των περίφημων “Πολυκέντρων Ανακύκλωσης”, με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Παρά τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής δεν κατάφερε να πείσει το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη νομιμότητα της ανάθεσης.

Και οι λόγοι ήταν πολλοί:

•Η τουλάχιστον περίεργη σύνθεση των επιτροπών αξιολόγησης ενός διαγωνισμού με τόσο μεγάλο οικονομικό αντικείμενο.

•Οι ελλιπείς μελέτες, χωρίς προδιαγραφές, για την αιτιολόγηση του υψηλότατου κόστους των 372.000 € ανά προκατασκευασμένο οικίσκο.

•Οι “φωτογραφικές” εκθέσεις σκοπιμότητας που τις συνέταξε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος αντί των υπηρεσιακών αρμοδίων.

•Το θολό σύστημα “συμφωνία-πλαίσιο” που επέλεξε η διοίκηση για να καλύψει την ανυπαρξία σοβαρής μελέτης.

•Η εκτός ημερησίας διάταξης έγκριση σύναψης δανείου 18,5 εκ. ευρώ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για 15 χρόνια με επιτόκιο 3,10% και ρήτρες εκχώρησης των ανταποδοτικών εσόδων.

Αυτή η επιχειρούμενη σύμβαση των 17.856.000 € για τα 48 Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και η απόρριψη της από το Ελεγκτικό Συνέδριο συνιστά το μεγαλύτερο όνειδος της διοίκησης Ζέρβα.

Οι δημότες ζητούν μια δημοτική αρχή που προκρίνει τις αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας, της χρηστής διοίκησης. Αρχές άγνωστες για τον κ. Ζέρβα και την παρέα του.

Έχουν γνώση οι φύλακες κύριε δήμαρχε. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσετε την διαπόμπευση της φήμης της πόλης, να εξευτελίζετε την αξιοπιστία του Δήμου, να στερείτε από τους πολίτες ένα πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια να καθαρίσει η πόλη και να μην σέβεστε τα χρήματα των δημοτών”.

*αναδημοσίευση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This