Mία ξεχωριστή εκδήλωση με αρώματα, μυρωδιές και εκλεκτές γεύσεις από την Ημαθία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο περίπτερο 16 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η περιφερειακή ενότητα Ημαθίας μαζί με το Επιμελητήριο Ημαθίας, τους Δήμους Βέροιας, Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και Αλεξάνδρειας συνεργάζονται για άλλη μια χρονιά και προωθούν τις γεύσεις της Ημαθίας μέσα από την εκδήλωση «Imathia Quality».
Η εκδήλωση στη ΔΕΘ άρχισε με την παρουσία του Αντιπεριφεριάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του το event.
Περνώντας σιγά – σιγά στο κυρίως μενού, ξεχωριστή θέση και… την τιμητική της είχε η παραδοσιακή πίτα Φυτείας με κατσικίσια φέτα. Η Φυτεία είναι ένας ορεινός οικισμός της Ημαθίας, στον οποίο η πίτα είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές φαγητό. Η προετοιμασία της ζύμης και το άνοιγμα του φύλου εξελίχθηκαν μπροστά μας, και όσοι παρευρίσκονταν στην εκδήλωση έβαλαν… ποδιές συμμετέχοντας και αυτοί στη διαδικασία παρασκευής της πίτας.
Ήταν πραγματικά μία ενδιαφέρουσα εμπειρία και το αποτέλεσμα δεν απογοήτευσε κανέναν καθώς η γεύση της πίτας ικανοποιούσε και τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο.
Η γευσιγνωσία όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού όσοι βρίσκονταν στο περίπτερο συνάντησαν έναν μάγειρα από εστιατόριο στον Βόλο, ο οποίος μαγείρεψε μια ασυνήθιστη αλλά πολύ ωραία συνταγή, τηγανιά χοιρινή με ροδάκινο και μανούρι. Η συνταγή αυτή είναι σχετικά καινούργια όπως ανέφερε, αλλά ιδιαίτερα νόστιμη.
Εκτός όμως από τις άπαιχτες συνταγές, την παράσταση έκλεψαν τα τοπικά καραμελωμένα αμύγδαλα και το παραδοσιακό ραβανί το οποίο ήταν κάτι παραπάνω από… πεντανόστιμο.
Υπέροχα εδέσματα, μοναδικές γεύσεις, ποιοτικό φαγητό, άφθονο κρασί και πάνω από όλα καλή παρέα συνέβαλαν στο να κυλήσει ευχάριστα ένα απόγευμα που θα μείνει αξέχαστο σε όλους.