Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά: «Μου έκαναν 4 εικονικές εμβρυομεταφορές και έπαιρνα 18 χάπια την ημέρα»

Must Read

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών που δρούσε στα Χανιά. Ένα από τα θύματα του αδίστακτου κυκλώματος αποκαλύπτει την ταλαιπωρία και την εξαπάτηση την οποία υπέστη στην προσπάθειά της να αποκτήσει παιδί.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Ελένη, ένα από τα θύματα του κυκλώματος, αποκάλυψε πως από τα 32 της χρόνια άρχισε να κάνει εξωσωματικές στη συγκεκριμένη κλινική των Χανίων προκειμένου να αποκτήσει παιδί με τον συζυγό της. Επτά χρόνια μετά, όπως κατήγγειλε, έχει υποβληθεί σε επτά αποτυχημένες υποβοηθούμενες επεμβάσεις και 4 εικονικές εμβρυομετοφορές, από τα προφυλακισμένα μέλη της κλινικής.

Μάλιστα ξεσπά ακούγοντας ότι το ΣΔΟΕ, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός, εντόπισε 3 εκατομμύρια ευρώ σε επτά offshore εταιρείες, τις οποίες φέρεται να διαχειρίζονταν οι υπεύθυνοι της μονάδας. «Αυτά τα λεφτά είναι τα δικά μας λεφτά. Και τα έβγαζαν έξω για να τα κρύβουν» λέει φανερά αναστατωμένη και προσθέτει: «Εγώ έχω δώσει περίπου 20.000 ευρώ για επτά εξωσωματικές και παιδί δεν έχω αποκτήσει. Είχαν κάνει τέσσερις εικονικές εμβρυομεταφορές και έπαιρνα 18 χάπια την ημέρα, χωρίς καν να μου έχουν βάλει έμβρυα».

Από την πλευρά της η δικηγόρος των θυμάτων της κλινικής, Μαρία Παπαδάκη, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «η Εθνική Αρχή θα επιτρέψει μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία να υπάρχει πρόσβαση στο γενετικό υλικό για εκείνους που είχαν δώσει υλικό στην κλινική».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην εν λόγω κλινική διενεργείται επίσης προκαταρκτική έρευνα και για εικονικές ωοληψίες και εμβρυομεταφορές, με περισσότερες από 200 γυναίκες, που σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κληθεί να καταθέσουν, να μη γνωρίζουν εάν το γεντικό τους υλικό έχει μεταφερθεί ήδη σε άλλα ζευγάρια που είχαν απευθυνθεί στην κλινική των Χανίων.

«Δεν ξέρω αν μπορεί να αποδειχθεί, δηλαδή αν δικό μου γενετικό υλικό, μαζί γονιμοποιημένο με το σπέρμα του συζύγου, είτε και με άλλο, δεν ξέρω τι αλχημείες μπορούσαν να κάνουν, έχει μεταφερθεί σε άλλη γυναίκα, δεν θα το μάθουμε ποτέ» δηλώνει θύμα της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις από τους οκτώ συλληφθέντες που κατηγορούνται έχουν πάρει το δρόμο για τη φυλακή. Πρόκειται για τον 73χρονο γυναικολόγο και ιδιοκτήτη της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, τον 44χρονο εμβρυολόγο που εργαζόταν στην κλινική, την 41χρονη γραμματέα της μονάδας και την 38χρονη Γεωργιανή, η οποία φέρεται να έκανε τις συνεννοήσεις με τις παρένθετες μητέρες.

Διαβάστε επίσης:

Εμπόριο βρεφών στα Χανιά: Γεννητούρια για παρένθετη μητέρα – Στη φυλακή οι τέσσερις συλληφθέντες

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Ταυτοποιήθηκαν και φεύγουν με τους βιολογικούς γονείς 4 νεογέννητα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This