Με αρκετές αλλαγές σε σχέση με εκείνο που είχε κατατεθεί προς διαβούλευση εισήχθη στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στη ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τις ανατροπές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Έτσι, στις διατάξεις για τη ΔΕΗ για τις προσλήψεις προσωπικού αορίστου χρόνου προστίθεται έλεγχος της προκήρυξης από το ΑΣΕΠ εντός 10 εργάσιμων ημερών, ενώ γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν εφαρμόζεται σε αυτούς το προσοντολόγιο του Δημοσίου ή άλλες διατάξεις που θα περιόριζαν την ευχέρεια κατά την προκήρυξη θέσεων (σ.σ.: στην ουσία θα διορίζονται από το… παράθυρο!) Επιπλέον, στη μεταφορά προσωπικού του ομίλου ΔΕΗ προς το Δημόσιο προστίθεται στάδιο εκτίμησης των αναγκών του Δημοσίου από το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι ρυθμίσεις για την κινητικότητα του προσωπικού (εθελούσιες, μετακίνηση εντός ομίλου, μεταφορά στο Δημόσιο, αρ. 6, 7, 8) καταλαμβάνουν ρητά και τις Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε. και Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε. Οι δύο τελευταίες είχαν δημιουργηθεί ώστε να απορροφήσουν τις μονάδες σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη που είχε επιχειρήσει να πωλήσει η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ.
Στην καθολική υπηρεσία αλλάζει ο τρόπος επιμερισμού μετά τη διαβούλευση και επιλέγεται το μοντέλο της κατανομής μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων προμηθευτών κατά μερίδιο αγοράς. Ο δε επιμερισμός μεταξύ τους θα γίνεται με τρόπο που θα εξειδικευθεί με υπουργική απόφαση, αλλά θα βασίζεται στην αναλογία του αριθμού των μετρητών που εκπροσωπεί καθένας.