Το αρχαίο ελληνικό δράμα στην ελληνική καθημερινότητα σήμερα

Must Read

Μετά και από τις εξόχως επίκαιρες, θεατρικές, αποπροσανατολιστικές και τηλεκατευθυνόμενες, πολιτικές εξελίξεις, που επαυξάνουν τα ήδη υπάρχοντα αδιέξοδα στο ομιχλώδες έως βορβορώδες, κατεστημένο πολιτικό πεδίο, φαίνεται πλέον, ότι οι ελευθέρως σκεπτόμενοι Έλληνες, έχουν αλλάξει άρδην.

  • του  Δρος Τάκη Φλωριά

Εκφράζουν, δηλαδή, ολοένα  και περισσότερο, αφ’ ενός, την μετ’ αποστροφής απόρριψη, εθνικώς δουλοπρεπών και κοινωνικώς εξουθενωτικών συνθηκών, και αφ’ ετέρου, τις προσδοκίες για ρηξικέλευθες και ζωογόνες, για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλαγές.. Συγχρόνως ,όμως, επιδιώκουν, και την ,έστω και, αναγνωριστική και συμβολική, ‘’τιμωρία’’, όλων αυτών που έχουν φέρει την χώρα , όχι απλώς σε παρακμή ,αλλά σε κατάρρευση. ‘Όλα αυτά, συμβαίνουν, καθώς εκφράζονται από πολλούς πανεπιστημιακούς και εξωπανεπιστημιακούς, μέλη της σιωπηράς, σχεδόν βουβής προς το παρόν, ελληνικής κοινωνίας. Στο μεγαλύτερο μέρος της οποίας, η εξαθλίωση, μαζί με το  απειλητικό και άδηλο αύριο, έχουν εκτινάξει την αγανάκτησή της,  φθάνοντάς την, στα ανεξιχνίαστα όρια, βραδυφλεγούς εκρηκτικής οργής.

Βιώνουμε,  ως λαός, (και κυρίως, το  πλέον δημιουργικό και πολυάνθρωπο τμήμα του, η μεσαία τάξη), τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αρχαίας ελληνικής τραγωδίας., Και επειδή, οι τραγωδίες αυτές, ολοκληρώνονται με την κάθαρση, ευελπιστώ, αυτή, να γίνει   με όρους πολιτικού πολιτισμού, δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας και σεβασμού στον άνθρωπο και στην ελληνική Ιστορία και Παράδοση.

Γιά το τελευταίο, μεγάλη ευθύνη θα έχουν  τα ΜΜΕ, και κυρίως , ”μπαρουτοκαπνισμένοι ” και καθιερωμένοι δημοσιογράφοι και καθιερωμένες εφημερίδες, που με την πέννα τους, έχουν γράψει την σύγχρονη ελληνική Ιστορία.

Γι αυτό, η ανάδειξη της πραγματικότητας του, βαρέως και, πολλαπλώς, χειμαζόμενου ελληνικού λαού, με δημοσιογραφικές έρευνες, αναφορές και άρθρα ,,καθώς και αξιόπιστες και λειτουργικές προτάσεις, κατεπειγόντων μέτρων και άλλων άμεσων πρωτοβουλιών  και διευθετήσεων, για μια σωστική διακυβέρνηση της Χώρας, είναι η, ελάχιστη δυνατή & αφεύκτως, επιβαλλόμενη, ”προσφορά” , στην ελληνική κοινωνία. Πράγματι, η πλειονότητα των, ελευθέρως σκεπτομένων και στοχαζόμενων, Ελλήνων πολιτών άλλαξεάρδην. Οι Ελληνες πολίτες, θέλουν, πλέον, να ζούν και να δρούν, με δικαιοσύνη, αξιοκρατία, 2/5 δημιουργική αποτελεσματικότητα, και με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη προσωπικότητα και τις ιστορικές περιπέτειές της, στις ζωογόνες και διαχρονικές παραδόσεις, και συμφώνως προς τις αρχές της  Βιοηθικής  και Κοινωνικής Ηθικής .

Γι αυτό, αναζητούν μιά άλλη πολιτική, χωρίς αισχροκέρδεια και ανικανότητα,   και άλλους πολιτικούς, χωρίς ιδιοτέλεια. Πολιτικούς, αποδεδειγμένα με έγνοια της Πατρίδας και ικανότητα και θέληση να προσφέρουν, χωρίς να πάρουν. Γιατί,  το σύνηθες είναι, να παίρνουν, χωρίς να προσφέρουν, και αντιθέτως μάλιστα, όντας διαπλεκόμενοι, να επιφέρουν και ανήκεστες βλάβες στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Αυτή η  πατρίδα, αυτό το ιστορικά οικουμενικό Έθνος, σήμερα, δεν παρακμάζει απλώς, αλλά καταρρέει. Επομένως, οι οποιεσδήποτε σωστικές δράσεις, πρέπει να είναι άμεσες και εθνικές…

Η άρση εθνικών βλαβών και η πρόληψη εθνικών συμφορών, απαιτεί, επειγόντως :

Επαναφορά της αρμοδιότητας δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης στην  Δασική Υπηρεσία, καταλλήλως επαναδιοργανούμενη .

Επανίδρυση (ανασύσταση) της Χωροφυλακής, του σώματος τήρησης της δημόσιας τάξης στις μη αστικές περιοχές (ύπαιθρος, χωριά κλπ.).

Σημειώνεται ότι, σε όλα τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης, και όχι μόνον, οι μεν δυνάμεις  τάξεως είναι δύο, Χωροφυλακή (Gendarmerie) και Αστυνομία (Police), η δε δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, είναι έργο μιάς, πλήρως , οργανωμένης Δασικής Υπηρεσίας.

Επαναφορά της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Είτε με συμμαχικές   είτε με φιλικές χώρες, οι οποιεσδήποτε συμφωνίες, να είναι στα πλαίσια αμοιβαιότητας και αναλογικότητας, πχ.  παραχώρηση της βάσης της Αλεξανδρούπολης στις ΗΠΑ, με ρητή υποχρέωση, έργω συνδρομής,  σε μεγάλες θεομηνίες,πυρκαγιές κλπ, καθώς και σ’εχθρικές απειλές ή επιθέσεις. Ανάπτυξη φιλικών σχέσεων, με όλες τις μεγάλες δυνάμεις.

Η ‘’απώλεια ‘’της Ρωσικής συνδρομής, για την ανάσχεση του πύρινου Αρμαγεδώνα της πατρίδας μας, δείχνει, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, ότι, πόρρω, απέχουμε από την’’ σωστή πλευρά της Ιστορίας’’.

Οι σχέσεις  με  διεθνείς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ , ΕΕ, ΟΗΕ κλπ.) και   3/5 άλλα, τρίτα κράτη  (Τουρκία, Αλβανία,, ΗΠΑ κλπ), πρέπει να είναι, σχέσεις  διεκδικήσεων εθνικών συμφερόντων και μόνον, και όχι διαπραγματεύσεις υποχωρήσεων και παραχωρήσεων, όπως συμβαίνει μέχρι  τώρα.

Κανονισμοί, οδηγίες, συμφωνίες κλπ., που περιορίζουν καθ’οιονδήποτε τρόπο  την εθνική κυριαρχία ή την προσωπικότητα και ελευθερία της βουλήσεως ή το αυτεξούσιο των Ελλήνων πολιτών, καθώς και αποστολές πολεμικού στρατιωτικού προσωπικού και υλικού, στο εξωτερικό,  ακόμη και αν προέρχονται από διεθνείς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΠΟΥ κλπ,) ή διακρατικές συμφωνίες, δεν εφαρμόζονται και δεν έχουν ισχύ στην Ελληνική  Επικράτεια, άνευ Δημοψηφίσματος, αυξημένης πλειοψηφίας των ¾.

Είναι αδιανόητα ύποπτη, έως προδοτική, κάθε προσφυγή στο αμφιλεγόμενο Δικαστήριο Χάγης, για κυριαρχικά δικαιώματά  μας, που εδράζονται, ρητώς, σε διακρατικές και διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις και στο Διεθνές Δίκαιο.

Ανάκαμψη της, απειλητικώς φθίνουσας, δημογραφικής καμπύλης, με γενναία μηνιαία οικονομική στήριξη προοπτικής, των νέων ελληνικών οικογενειών.

Κατάργηση, κάθε μορφής ασυλίας (ως μη συνάδουσας με την υψηλή κοινωνική ευθύνη υπουργών, βουλευτών, επιτροπών κλπ). και κάθε μορφής υποχρεωτικότητας ( π.χ. από υγειονομικές αρχές, ως μη συνάδουσας με τον απόλυτο σεβασμό, της προσωπικότητας και ελεύθερης βούλησης, ή από Τράπεζες ,δημόσια ταμεία & υπηρεσίες,  ως μη συνάδουσας με το απόλυτο δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής του τρόπου συναλλαγών,, αυτοπροσώπως με ρευστό χρήμα ή διαδικτυακώς, πχ, γιά πληρωμή  φόρων, αγοραπωλησίες κινητών κι ακινήτων κλπ.)                                                                      .

Η ψηφιακή τεχνολογία σε οποιαδήποτε μορφή της, είτε ως απλή τεχνητή νοημοσύνη (massivelearning), είτε ως γενικευμένη νοημοσύνη (massiveconsciousness), είναι και θα πρέπει να είναι, επιλογή, και όχι υποχρέωση.  Η τεχνολογία ή θα είναι ελεύθερη επιλογή του ανθρώπου, ή θα απεργάζεται τα δεσμά της υποδούλωσης του, πχ. ως, επί ποινή, υποχρεωτικότητα.

Γι αυτό, κάθε σχεδιασμός, για ψηφιακά ευρώ ή κρυπτονομίσματα, ή νέες ταυτότητες με RFID (‘’ τσιπάκι’’ με δυνατότητες εκπομπής και λήψης) κλπ., είναι εξαρχής και μετ’ άποστροφής, εξοβελιστέος. Για τις νέες ταυτότητες, αν το θέμα ήταν μόνο η αξιοπιστία και η δυσκολία ‘’αντιγραφής’’ τους, τότε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η υψηλή αξιοπιστία  της τεχνολογίας των νέων αδειών οδήγησης, που δεν έχουν ‘’τσιπάκι’’, αλλά λόγω υψηλής αξιοπιστίας, χρησιμοποιούνται, σήμερα, 4/5 σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ραγδαία εξάπλωση του πυρετού αχαλίνωτης κερδοσκοπίας και ατιμώρητης αισχροκέρδειας, επιβάλλει να γίνουν, με κεραυνοβόλες διαδικασίες, και οι εξής ρυθμίσεις:
Επιβολή Διατίμησης σε: τρόφιμα, ενοίκια, οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης, τηλεφωνίας,  διαδικτύου, και σε εισιτήρια (λεωφορείων, τραίνων, πλοίων, αεροπλάνων), τιμολόγια διαγνωστικών Κέντρων, ιδιωτικά συμβόλαια περίθαλψης και συνταξιοδότησης,  ιδιωτικά Κεντρα. Αποκατάστασης και Νοσοκομειακής περίθαλψης.

Βασικό υπαρξιακό καθήκον της Πολιτείας είναι, η με κάθε τρόπο, πάταξη  του μαυραγοριτισμού  και της  καθημερινής ληστείας και η προστασία του, αγρίως φορολογούμενου και χειμαζόμενου, Έλληνα πολίτη από την απληστία, αναισχυντία  και ελλειμματική συνείδηση, εχόντων και κατεχόντων.

Επαναφορά και αυστηροποίηση των διατάξεων υπερβολικού κέρδους και  της αισχροκέρδειας, η οποία πρέπει να γίνει ιδιώνυμο έγκλημα.

Αναστολή εγκατάστασης νέων ΑΠΕ, γιατί έχουν πολύ χαμηλές αποδόσεις και δυσαναλόγως, μεγάλες και πολλαπλές, μη αντιστρεπτές, επιβαρύνσεις.

Αμεση επαναλειτουργία όλων των Λιγνιτικών και Υδροηλεκτρικών εργοστασίων της χώρας, με παράλληλη άσκηση  VETO, λόγω εκτάκτων αναγκών, στην επιβολή πρόστιμων, για τους, αμφιλεγόμενης επίπτωσης, ρύπους, από την χαμένη, σε πλήρως αντιεπιστημονικές, κλιματικές, υγειονομικές και ρυποφοβικές επιλογές , Διευθυντική Επιτροπή της ΕΕ,  δηλ. την, υπό την εκμεταλλευτική αιγίδα των ΗΠΑ, θυγατρική της Γερμανίας.

Επενδύσεις, αποκλειστικά και μόνον, παραγωγικές, Βιοτεχνικές, Βιομηχανικές και επιχειρήσεις πρωτογενούς Γεωργίας και Κτηνοτροφίας. Κατάργηση όλων των βοηθημάτων ‘’διακονιάς’’ και αποχαύνωσης  (pass),και  των καλαθιών ευτελισμού της υπερήφανης Ελληνίδας  νοικοκυράς.  Κατάργηση όλων των ‘’ Χρηματιστηρίων’’, φτωχοποίησης του ελληνικού λαού,  είτε εν δράσει, είτε υπό σχεδιασμό,( Ενέργειας, Υδατος, κλπ ).

Κατάργηση όλων των Ανεξάρτητων Αρχών και όσων ΜΚΟ έχουν αναλάβει ή εκτελούν δημόσιες δραστηριότητες. Οι υπηρεσίες και δράσεις όλων αυτών, δύνανται να διεκπεραιωθουν, το ίδιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά, από  τα καθ΄ύλην, αντιστοίχως, αρμόδια Υπουργεία.

Επιβολή Εισφοράς Ανασυγκροτήσεως της Χώρας, 15%, 5/5 στα πάσης φύσεως εισοδήματα, όλων, ανεξαιρέτως, των διατελεσάντων ή διατελούντων, συνεχώς ή ασυνεχώς ή και άπαξ, μέλη εκλεγμένα ή όχι, Βουλής, Κυβερνήσεων και συνοδών επιτροπών, Διοικήσεων Οργανισμών, Δημοσίου και μή, Τραπεζών, Μεγάλων Ιδιωτικών Εταιρειών πάσης φύσεως  και εμπορικής δράσης, Υπεραγορές, ‘’Χρηματιστήρια Ενέργειας’’ κλπ., από το έτος 1990 μέχρι και σήμερα. Γιατί με τις άμεσες  ή έμμεσες πράξεις, παραλείψεις ή ανοχές τους, έφεραν, σταδιακά  και συστηματικά, την Χώρα σε ερημοποίηση και τους Έλληνες πολίτες  σε εξαθλίωση και φτωχοποίηση, δηλ. σε κίνδυνο υπάρξεως και επιβίωσης και όχι μόνον.

Τα παραπάνω, προτείνονται και από πολλούς πανεπιστημιακούς και εξωπανεπιστημιακούς πολίτες, καθώς και ευάριθμους, άτυπους, ομίλους, ελεύθερου στοχασμού και δικαιακής κοινωνικοπολιτικής δράσης.

Ευνόητο είναι, ότι τα μέτρα αυτά, δύνανται να εφαρμοσθούν στην ολότητά τους, μόνον, αν η έγνοια σωτηρίας της πατρίδας, υπερτερήσει  κομματικών, εξωγενών ή ιδιοτελών συμφερόντων, στην ελληνική Βουλή, και στηριχθεί μια Σωστική Κυβέρνηση, Ελλήνων με ισχυρή προσωπικότητα, άξιων, ικανών, αδέσμευτων, με ευδόκιμη δράση, με αρχές δικαιοσύνης και ηθικής και  διάθεση προσφοράς για την σωτηρία της ελληνικής πατρίδας και μόνον .

*Διδάκτωρ Φυσικός Πανεπιστημίου Αθηνών(ΕΚΠΑ)                                                 Νομικός (Νομική Σχολή Αθηνών  ΕΚΠΑ)
Αρθρογράφος σε εφημερίδες Αθηνών και Λευκωσίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This