Εισαγγελέας για θάνατο 16χρονου Κώστα Φραγκούλη: «Να παραπεμφθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο αστυνομικός»

«Είναι δικαίωση» λέει ο πατέρας του ανήλικου

Must Read

Ανοίγει εκ νέου η υπόθεση του θανάτου του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη τον περασμένο Δεκέμβριο στα Διαβατά Θεσσαλονίκης μετά από καταδίωξη με αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή του 34χρονου αστυνομικού ο οποίος πυροβόλησε προς το μέρος του ανήλικου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στην πρόταση που έκανε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητάει να δικαστεί ο κατηγορούμενος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Παράλληλα αναφέρει πως «εκτέλεσε παρανόμως πυροβολισμούς εξουδετέρωσης» και ζητά τον λόγο που προχώρησε σε αυτή την κίνηση.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο αστυνομικός  «πυροβόλησε προκειμένου να αναγκάσει τον 16χρονο να σταματήσει την πορεία του οχήματος του και να τερματίσει με τον τρόπο αυτό την καταδίωξη. Ίσως και εμφορούμενος από αισθήματα οργής και εκδικητικότητας για τον επικίνδυνο τρόπο που οδηγούσε ο ανήλικος και την άρνηση του μέχρι τότε να συμμορφωθεί στα σήματα στάσης σε συνδυασμό με την ελλιπή εκπαίδευση που έχει λάβει και λαμβάνει για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών (εκπαίδευση ως αστυνομικός επί τέσσερις μήνες, εκπαίδευση στη χρήση όπλου άπαξ ετησίως)».

Τι λέει ο πατέρας του 16χρονου

«Επιτέλους ήρθε η στιγμή να λογοδοτήσει ο αστυνομικός που σκότωσε το παιδί μου» ξεσπά ο πατέρας του 16χρονος, Παύλος Φραγκούλης.

Και προσθέτει:

«Έχουν καταστραφεί τα πάντα. Δεν έχουμε καν ζωή μετά τον χαμό του Κώστα μας. Έμεινε πίσω η γυναίκα του, το κοριτσάκι του που ψάχνει τον μπαμπά της. Η οικογένειά μου δεν μπορεί να συνέλθει από αυτή την τραγωδία. Ναι η παραπομπή του αστυνομικού είναι η αρχή της δικαίωσής μας. Ο Κώστας δολοφονήθηκε και η ψυχή του για να ηρεμήσει θέλει να ακουστεί η αλήθεια και να αποδοθεί Δικαιοσύνη».

Το χρονικό

Στις 5 Δεκεμβρίου 2022, ο 34χρονος αστυνομικός βρισκόταν σε υπηρεσία και ήταν επιβάτης σε μοτοσικλέτα. Την στιγμή που βρίσκονταν στο καφέ ενός βενζινάδικου ο 16χρονος ήρθε με το φορτηγάκι του πατέρα του έβαλε βενζίνη αξίας 20 ευρώ και έφυγε χωρίς να πληρώσει.

Στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη στην διάρκεια της οποίας ο 34χρονος αστυνομικός πυροβόλησε προς τον 16χρονο τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This