Η δυναμική επιχειρηματίας Τζένη Συκιώτη στον συνδυασμό του δημάρχου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης

Το dna του επιχειρείν και η προσωπική μάχη για την απώλεια πολλών κιλών εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας

Must Read

Είναι μόλις 36 ετών και έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών και γνωστών επιχειρήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο στη Γερμανία και τη Ρουμανία. Η διοικητική σύμβουλος σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας και βιοτεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ιδιωτικής φύλαξης βλαστοκυττάρων Τζένη Συκιώτη κρύβει όμως και άλλα στοιχεία που αποκρυπτογραφούν τον δυναμικό της χαρακτήρα.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Πίσω από το λαμπερό χαμόγελο κρύβεται η δική της προσωπική μάχη που έδωσε για την απώλεια πολλών κιλών, μια μάχη που δεν δόθηκε για λόγους αισθητικής, αλλά για λόγους υγείας. Με DNA στο επιχειρείν, μια και η αγάπη για την καλύτερη ποιότητα στο ελαιόλαδο ώθησε τον παππού της Χριστόδουλο Συκιώτη να πάρει το 1994 ένα μεγάλο ρίσκο, ανοίγοντας το ελαιοτριβείο Σερμύλη στην Ορμύλια της Χαλκιδικής, το οποίο άντεξε στο πέρασμα των χρόνων, η Τζένη Συκιώτη ανέλαβε μαζί με τον πατέρα της τη διοίκηση του ελαιοτριβείου, ελπίζοντας να φέρει ριζοσπαστικές αλλαγές! Με την ίδια ορμή για αλλαγές και στην Αυτοδιοίκηση αποφάσισε να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης Δημήτρη Δερμουτζίδη.

Ενας αυτοδημιούργητος άνθρωπος που καταπιάνεται με πολλά. Αλήθεια, γιατί θέλεις να ασχοληθείς και με την πολιτική;

Από νεαρή ηλικία το ήθελα. Ονειρο, φιλοδοξία πες το. Από πιτσιρίκι θυμάμαι να βλέπω ειδήσεις και να ασχολούμαι με τα πολιτικά. Και κάπου εκεί, στα νεανικά μου χρόνια, είπα «θα σπουδάσω Πολιτικές Επιστήμες». Ηθελα να μάθω, λοιπόν, πώς το πολιτικό προσωπικό ασχολείται ενεργά με αυτό. Βλέποντας ότι δεν είναι βιοποριστικό αυτό, άφησα τον εαυτό μου να τροφοδοτείται με άλλα εφόδια μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Τώρα, λοιπόν, μπορώ. Τώρα έχω εφόδια, τώρα υπάρχει πρόσφορο έδαφος και ένας δήμαρχος άξιος στον Δήμο Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη, με ταυτότητα και εμπειρία. Μου έκανε την πρόταση, τον ήξερα, τον εμπιστευόμουν εδώ και οκτώ χρόνια. Και έτσι το δέχτηκα με χαρά!

Πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις αυτόν τον κόσμο;

Σίγουρα δεν μπορώ να τον αλλάξω, αλλά μπορώ να τον κάνω πιο προσιτό, πιο όμορφο για τις οικογένειες, για τα παιδιά, για τα ζώα. Θα ήθελα να τον αλλάξω! Ομως πιστεύω ότι γίνονται μεγάλα βήματα στην Ελλάδα. Βλέποντας την Ελλάδα όταν ήμουν φοιτήτρια και όπως είναι σήμερα, διαπιστώνω πως έχει βελτιωθεί σε πάρα πολλά πράγματα. Πριν από είκοσι χρόνια η ανακύκλωση ήταν κάτι το πρωτόγονο και πρωτόγνωρο. Σήμερα επιβάλλεται σε πολλές οικογένειες και έχει γίνει τρόπος ζωής. Νομίζω πως ο νέος κόσμος ακούει στους νέους κανόνες της ζωής. Αν και ο κόσμος έχει κουραστεί από την πολιτική σκηνή, ωστόσο η νεολαία έχει τη δύναμη και τη ζωντάνια.

Αν εκλεγείς, σε ποιον τομέα θα ήθελες να αναλάβεις δράση;

Καταρχήν εμπιστεύομαι τον δήμαρχο και δεν γνωρίζω πού θα ήθελε να με αξιοποιήσει. Αρχικά θα σου έλεγα πως θα ήθελα να είμαι ένα λιθαράκι στο έργο του. Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω αρκετά στα προγράμματα και στην οργάνωση. Εχοντας μια εμπειρία και ως σύμβουλος επιχειρήσεων και αναλαμβάνοντας αρκετά projects, ξέρω τι θα πει πρόγραμμα, oργάνωση, επιμονή και επιμονή.

Πολλοί διαβάζοντας αυτή τη συνέντευξη δεν ξέρουν πολλά από τα προσωπικά σου στοιχεία…

Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να τους τα πω: Γεννήθηκα στον Δήμο Παύλου Μελά και μεγάλωσα εκεί. Τελείωσα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το τμήμα Πολιτικών Επιστημών, έχω κάνει μεταπτυχιακά. Εζησα και εκπαιδεύτηκα στη Γερμανία και τη Ρουμανία. Στη Χαλκιδική ανέλαβα την αναβάθμιση και την αναπαλαίωση του ελαιοτριβείου του παππού μου και προσπαθούμε να το κάνουμε ένα ελαιοτριβείο με πρότυπη, ευρωπαϊκή εικόνα. Δεν σας κρύβω ότι έχω επηρεαστεί από τα γερμανικά πρότυπα, που λένε «ό,τι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε σωστά». Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες.

Αυτοδημιούργητη;

Δεν ξέρω αν υπάρχει και αν μου ανήκει ένας τέτοιος όρος, γιατί δεν έχω τη δική μου επιχείρηση. Εγώ ουσιαστικά είμαι σύμβουλος άλλων επιχειρήσεων. Με εμπιστεύτηκαν σωστοί άνθρωποι.

Τι πιστεύεις ότι λείπει από τον δήμο σας;

Δεν θεωρώ ότι λείπει κάτι. Νομίζω όμως ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Οκτώ ολόκληρα χρόνια που είναι ο νυν δήμαρχος έχει γίνει τρομερή δουλειά και με πάρκα, με γήπεδα, με καθαριότητα, που είμαστε πρότυπο. Και στις κοινωνικές δομές γίνεται τρομερή δουλειά. Εγώ αυτό που ζητάω είναι την εμπιστοσύνη του κόσμου και θα ήθελα πολύ να με εμπιστευτεί ο κόσμος για να μπορώ να είμαι στην ομάδα του!

Είσαι αρκετά επίμονη, όπως μου είπαν. Είχες πολλά κιλά και κατάφερες να τα αποβάλεις με πείσμα…

Είχα αρκετά κιλά παραπάνω. Εχασα περίπου το μισό από το βάρος που έχω σήμερα. Ούτε και εγώ ξέρω πόσα. Δεν ήμουν κοινωνικά αποκλεισμένη, όπως γίνεται συνήθως. Ούτε μπορούσα να καταλάβω αν είχα παραπάνω κιλά. Το κατάλαβα τώρα, που βλέπω τη διαφορά. Τώρα καταλαβαίνω το μέγεθος. Αρχισε για ιατρικούς λόγους και στην πορεία αντιλήφθηκα ότι είναι απαραίτητο να γίνει, γιατί εγώ νιώθω καλύτερα. Για μένα ήταν ένα νέο project (γέλια).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This