Θεσσαλονίκη: Στους καλύτερους του ερευνητικού τους πεδίου διεθνώς επτά επιστήμονες του ΠΑΜΑΚ!

Σπουδαία διάκριση

Must Read

Σπουδαία διάκριση για τους Έλληνες επιστήμονες! Πιο συγκεκριμένα, στους κορυφαίους του ερευνητικού τους πεδίου κατατάσσονται και τυπικά έξι μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αλλά και ένας υποψήφιος διδάκτορας!

Η διάκριση αφορά την επίσημη κατάταξη που ανακοίνωσε ο έγκριτος επιστημονικός εκδοτικός οίκος Elsevier μαζί με το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ. Αφορά δε τους επιστήμονες οι οποίοι κατατάσσονται στο υψηλότερο 2% του επιστημονικού πεδίου, στο οποίο δραστηριοποιούνται με κριτήριο την απήχηση του έργου τους και με βάση αντικειμενικά κριτήρια. Όπως για παράδειγμα είναι ο αριθμός των ετεροαναφορών ή ο συντελεστής αντικτύπου (impact factor).

Ο πίνακας της μεγαλύτερης βάσης δεδομένων περιλήψεων και παραπομπών επιστημονικών δημοσιεύσεων με κριτές έχει δύο κατατάξεις. Η πρώτη αφορά το σύνολο του επιστημονικού έργου και της σταδιοδρομίας των επιστημόνων, ενώ η δεύτερη καταμετρά τις αναφορές που έλαβαν κατά το τελευταίο έτος αναφοράς, δηλαδή το 2022

Με βάση το συνολικό επιστημονικό έργο τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που διακρίνονται είναι: Ο καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αναστάσιος Οικονομίδης, ο καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Δημήτριος Χρήστου – Βαρσακέλης, ο καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Κωνσταντίνος Ταραμπάνης και ο καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Κωνσταντίνος Ψάννης.

Με βάση την ετήσια κατάταξη για το έτος 2022 οι επιστήμονες που διακρίθηκαν είναι: Ο καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αναστάσιος Οικονομίδης, η καθηγήτρια στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Ροδούλα Τσιότσου, ο Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ευτύχιος Πρωτοπαπαδάκης, ο υποψήφιος διδάκτωρ Χρήστος Στεργίου και ο καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Κωνσταντίνος Ψάννης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This