Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων: «Οι κινήσεις του στρατού του Ισραήλ είναι προσεκτικές» – Τι εξήγησε

«Ο ηγέτης της Χεσμπολάχ δήλωσε πως το Ιράν δεν έχει την εμπλοκή που θα έπρεπε»

Must Read

Αναφορά στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, έκανε ο Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο, Αφεντούλης Λαγγίδης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Όσον αφορά στους βομβαρδισμούς ξεκίνησαν την εμπλοκή του Ισραήλ στη Γάζα. Ήδη από προχθές έχουμε τις πρώτες φανερές χερσαίες επιχειρήσεις, γιατί οι μονάδες ειδικών επιχειρήσεων είναι σίγουρο ότι έχουν δράσει σε άλλα σημεία της επικράτειας της Γάζας. Αυτή τη φορά το Πεζικό κινείται σε 3 άξονες και εντοπίζονται στο βόρειο τμήμα της Γάζας. Είναι προσεκτικές κινήσεις σε έδαφος που δεν επιτρέπεται από κάτω να υπάρξουν τούνελ όπως εικάζεται», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Το έδαφος δεν επιτρέπει, είναι αμμώδες, η κίνηση γίνεται σχεδόν παράλληλα με τη θάλασσα. Όταν ανοίγουν τα πλάνα, βλέπουμε ότι η φάλαγγα των οχημάτων κινείται σε έδαφος που δεν επιτρέπει την υπόσκαψή του από τη Χαμάς. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν βλέπουμε κίνηση επί του αστικού ιστού. Τέτοιες εικόνες δεν θα δούμε καθαρά, γιατί οι κάμερες σε έναν πόλεμο είναι προπαγανδιστικό εργαλείο και επιλέγονται τα πλάνα, και επίθεσης είναι δύσκολο εάν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις στον αστικό ιστό δεν θα υπάρχουν πολλά πλάνα για να δούμε, και πάλι θα είναι επιλεγμένα. Αυτό το πλάνο επιχειρήσεων δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

«Ο ηγέτης της Χεσμπολάχ δήλωσε πως το Ιράν δεν έχει την εμπλοκή που θα έπρεπε»

Σε ερώτηση για το αν θα επεκταθεί ο πόλεμος με την συμμετοχή και άλλων χωρών, ο ίδιος απάντησε, πως το ενδεχόμενο εμπλοκής μουσουλμανικών χωρών εντοπίζεται στην περίπτωση του Ιράν και αυτό εφόσον εμπλακεί η Χεσμπολάχ.

«Έχουμε πληροφορίες ότι και ο Ιρανός ΥΠΕΞ αναφέρει πως το Ισραήλ πέρασε τις κόκκινες γραμμές, και προσθέτει ότι οι οργανώσεις όπως η Χεσμπολάχ, είναι ανεξάρτητες, όσον αφορά στις ενέργειες, τις αποφάσεις και τις απόψεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν ειναι αυτοματισμός η εμπλοκή του Ιράν. Ο ηγέτης μάλιστα της Χεσμπολάχ δήλωσε πως το Ιράν δεν έχει την εμπλοκή που θα έπρεπε», κατέληξε ο Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο, Αφεντούλης Λαγγίδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This