Aπίστευτο έως και… αδιανόητο!
Χρυσές δουλειές κάνουν οι Ιταλοί από… τα μύδια Πιερίας, καθώς λόγω των προηγμένων τεχνολογικών τους δυνατοτήτων και εγκαταστάσεων τα αγοράζουν άμεσα και αφού τα επεξεργαστούν, τα μεταπωλούν στην χώρα μας, προσέξτε, σε πενταπλάσια τιμή!
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η τιμή του κιλού αυξήθηκε κατακόρυφα λόγω έλλειψης ανταγωνισμού από τα 0,40 στο 1 ευρώ, στα πιάτα των Ελλήνων καταναλωτών φτάνει με τιμή… χρυσού αφού οι Ιταλοί τα επιστρέφουν συσκευασμένα!
Η εξωστρέφεια του μυδιού Πιερίας έχει εκτιναχθεί, καθώς το 97% της παραγωγής εξάγεται σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Από τους περίπου 10.5 τόνους που παράγονται στην Μυδιοκαλλιέργεια του Μακρύγιαλου Πιερίας, οι 8 καταλήγουν στην αγορά της Ιταλίας, με την Ισπανία, την Γαλλία και το Βέλγιο να ακολουθούν.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι καλλιεργητές, η ποιότητα του ελληνικού μυδιού είναι εξαιρετική, γιατί οι μονάδες βρίσκονται κοντά σε εκβολές ποταμών και μεταφέρονται πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ενώ η θερμοκρασία των νερών βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.