Δήμαρχος Αλιάρτου: «Θα μπορούσα να είχα χάσει το μάτι μου, η οικογένεια του 18χρονου δεν είναι Ρομά»

Τόνισε πως όλοι θέλουν δικαιοσύνη

Must Read

Στον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες στην Βοιωτία για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά μετά από καταδίωξη μίλησε ο δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης.

Νωρίτερα, ο αστυνομικός που πυροβόλησε μετά από την καταδίωξη του θύματος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ο δήμαρχος δέχθηκε επίθεση από μπουκάλι που τον χτύπησε στο πρόσωπο όταν πήγε να ηρεμήσει τα πνεύματα και την ένταση που είχε δημιουργηθεί με αποτέλεσμα Ρομά να κλείσουν τον περιφερειακή οδό Θηβών – Λιβαδειάς.

«Είμαι καλά αυτή τη στιγμή. Έχω χτυπήσει στο κεφάλι και έχω τέσσερα ράμματα στο δεξί μάτι» ανέφερε στην ΕΡΤ και τόνισε πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα αφού οριακά δεν έχασε το μάτι του.

Σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση χτες στην Βοιωτία ανέφερε:

«Πήγα στο σημείο που είχαν ήδη καταλάβει το οδόστρωμα της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στραγγαλίζοντας την πόλη της Αλιάρτου και κόβοντας τη Βοιωτία στη μέση, προκειμένου να τους πείσω ότι δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο».

Όπως σημείωσε, προχθές ντόπιοι είχαν κλείσει πάλι το δρόμο και κατάφερε να τους πείσει να τον ανοίξουν χωρίς να σημειωθούν ζημιές. Ωστόσο, χθες, υπήρχαν άτομα και από άλλες περιοχές και δεν υπήρχε καλή συννενόηση.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Σχολιάζοντας τον θάνατο του 18χρονου είπε πως «δικαιοσύνη θέλουμε όλοι. Και εγώ ως θεσμικός παράγοντας, είμαι 13 χρόνια δήμαρχος, απαιτώ να υπάρχει δικαιοσύνη».

Ο κ. Ντασιώτης γνωρίζει την οικογένεια του θύματος,  αφού η μητέρα του 18χρονου εργαζόταν ως καθαρίστρια στο δημαρχείο μέχρι πριν λίγο καιρό και ήξερε και τον ίδιο.

Τόνισε πως «είναι μία οικογένεια πλήρως ενσωματωμένη, καμία σχέση με τους καταυλισμούς, καμία σχέση με τους Ρομά. Από την πλευρά του πατέρα υπήρχε μια καταγωγή από τους Ρομά. Πήγαιναν σχολείο, εργάζονταν, ήταν κοινωνικοποιημένοι».

Και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι που κατοικούν στους καταυλισμούς δεν τη γνώριζαν την οικογένεια του θύματος» κάνοντας λόγο για «την απόλυτη εργαλειοποίηση ενός τραγικού συμβάντος και της απώλειας μιας ζωής».

Καταλήγοντας είπε:

«Σαφέστατα θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Υπάρχει ο φερόμενος δράστης, οδηγείται στη δικαιοσύνη και όλοι να απαιτήσουμε δικαιοσύνη.

Ο μεγαλύτερος ρατσισμός που μπορούμε να επιδείξουμε είναι αυτό ακριβώς που κάνουμε ως κοινωνία. Η πλήρης απαλλαγή από κάθε υποχρέωση και νομιμότητα που πρέπει να έχει και αυτή η κατηγορία πληθυσμού.  Θα πρέπει να γίνει άμεσα η ένταξή τους στην κοινωνία».

Δείτε επίσης:

«Θα σκοτώσω αστυνομικούς και Έλληνες» -Έρευνα της ΕΛΑΣ για τον Ρομά που εκτοξεύει απειλές

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This