Συνελήφθη στον Έβρο κατήγορος του Ερντογάν

Ήταν καταζητούμενος και είχε εμπλέξει τον «σουλτάνο» σε σκάνδαλο χρηματισμού 1 δισ. δολαρίων πριν από τις πρόσφατες εκλογές στην Τουρκία - Άλλη μια «καυτή πατάτα» για την κυβέρνηση...

Must Read

Νέες διαστάσεις παίρνει η σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου στον Έβρο, του Αλί Γεσιλντάγκ, πρώην στενού συνεργάτη του Ερντογάν, ο οποίος μπήκε παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο μαζί με άλλους παράτυπους μετανάστες, αλλά διαχωρίστηκε από εκείνους και τοποθετήθηκε στη φυλακή Κομοτηνής, μόλις κατάλαβαν ποιος ήταν…

Ο Γεσιλντάγκ, πριν από τις πρόσφατες εκλογές, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Τουρκία με τις αποκαλύψεις του για σκάνδαλο χρηματισμού ύψους 1 δισ. δολαρίων από τον Ενρτογάν. Αυτή είναι αρνητική εξέλιξη για τον ίδιο, αλλά και (άλλη μία) «καυτή πατάτα» για την κυβέρνηση, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Τούρκο πρόεδρο τον άλλον μήνα στην Αθήνα και έχει ήδη πολλούς λόγους για να ανησυχεί.

Στη φυλακή

Ο Αλί Γεσιλντάγκ συνελήφθη στον Έβρο, τυπικά, για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, αλλά ο πραγματικός λόγος για τον οποίο βρέθηκε στη φυλακή ήταν το ένταλμα σύλληψης που έχει βγει για αυτόν. Το ένταλμα εκδόθηκε από τις τουρκικές Αρχές μετά τις αποκαλύψεις για τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η περίπτωσή του θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ξέρει πολλά για τον Ερντογάν, λέει Τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος, ο οποίος υποστηρίζει ότι «αν σταλεί πίσω, το καθεστώς θα τον σκοτώσει. Νομίζω ότι ο Ερντογάν θα ασκήσει μεγάλη πίεση στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι ο Γεσιλντάγκ θα είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα που θα συζητήσει με τον Μητσοτάκη, για να τον στείλει πίσω η Ελλάδα στην Τουρκία».

Αποκαλύπτεται ότι ο Γεσιλντάγκ είναι πρώην συνεργάτης του Ερντογάν και μέλος μιας ισχυρής τουρκικής οικογένειας, με μεγάλες εταιρίες. Ο δημοσιογράφος Τσεβέρι Γκιουβέν, που βρισκόταν στην Ελλάδα, πριν φύγει για λόγους ασφαλείας στη Γερμανία έχει γράψει για αυτόν ότι αποκάλυψε λεπτομέρειες μιας υπόθεσης χρηματισμού, ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, που αφορούσε διαγωνισμό του 2007, εμπλέκοντας τον τότε πρωθυπουργό και σημερινό πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο Γκιουβέν βρίσκεται κι αυτός στη λίστα των καταζητούμενων του Ερντογάν, για ένα εξώφυλλο που δεν του άρεσε, όταν ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού «Νόκτα». Καταγγέλλει επίσης ότι ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο σύστημα διαφθοράς, που απομυζά δημόσιους πόρους για προσωπικό όφελος, και ότι αυτός και ο γιος του, Μπιλάλ, κατέχουν βασικά μερίδια σε επιχειρήσεις που λαμβάνουν προσοδοφόρα κρατικά συμβόλαια.

Το ρεπορτάζ του Τούρκου δημοσιογράφου αναφέρει ότι ο Γεσιλντάγκ κατηγορεί επίσης τον Ερντογάν ότι βρίσκεται πίσω από την ιδιοκτησία του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, για αυτό και ο συλληφθείς δεν είναι απλώς ένας παράνομος μετανάστης, αλλά ένας σημαντικός «μάρτυρας» αυθαιρεσιών και εγκλημάτων της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This