Στο πόδι η Θεσσαλονίκη όπως και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας!
Πιο συγκεκειμένα, στο Υ.ΜΑ.Θ συγκεντρώθηκαν ταξί, δικηγορικά σωματεία, ελεύθεροι επαγγελματίες και αρχιτέκτονες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο…
Οι διαδηλωτές έκλεισαν αρχικά την Αγίου Δημητρίου, τον δρόμο μπροστά από το υπουργείο.
Ξεκινώντας από τη Μιχαήλ Ψελλού, διέσχισαν την Εγνατία μαζικά και βρέθηκαν μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Εκεί για λίγα τα οχήματα ταξί λεπτά κόρναραν ρυθμικά και συμβολικά, πριν αποχωρήσουν από το σημείο.
Αμέσως μετά, ο πρόεδρος σωματείου ταξί Θεσσαλονίκης, Κλήμης Λεοντιάδης, σε δηλώσεις του, ανέφερε: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επηρεάζει πολύ και τον κλάδο των ταξί και πως αν δεν αποσυρθεί, θα έπρεπε τουλάχιστον να βελτιωθεί. Ένα νομοσχέδιο απαράδεκτο για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Η κυβέρνηση είναι ανέκδοτη και γι’ αυτό και εμείς δεν κάνουμε πίσω.
Οι δικηγόροι από πλευράς τους, συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, ενώ έπειτα με πορεία έφτασαν ως το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. με σύνθημα «ΟΧΙ στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο».
Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του ΔΣΘ, Δημήτρης Φινοκαλιώτης, τόνισε: «Σήμερα εκφράζουμε την βαθιά αντίθεσή μας σε ένα άδικο νομοσχέδιο, το οποίο θέλει να φορολογήσει εισοδήματα ενώ δεν υπάρχουν. Πρόκειται για ένα ζήτημα τιμής, για ένα ζήτημα διαβίωσης για δικηγόρους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους να αποτρέψουμε την ψήφισή του».
Το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών Δερμάτινων και Γουναρικών Θεσσαλονίκης, Βέργος Βεργίδης, σημείωσε: «Το νομοσχέδιο θα αποτελέσει ταφόπλακα για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, διότι υπολογίζει τα κέρδη τα οποία πρέπει να δηλώνει κάθε χρόνο κάθε επιχείρηση και αυτά δεν μεταφράζονται σε πραγματικά χρήματα. Είμαστε οι μοναδικοί φορολογούμενοι που δεν έχουμε το αφορολόγητο. Φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ. Αυτά που λέει η κυβέρνηση, ότι είμαστε κλέφτες και φορολογιστές, τους τα αντιγυρίζουμε. Ψάχνουν να φορολογήσουν την “μαρίδα” και αφήνουν τους μεγαλοκαρχαρίες να φοροδιαγεύγουν νόμιμα. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που πρέπει να δουλέψουν για και να βγάλουν αρκετές χιλιάδες ευρώ για να επιβιώσουν. Είχαμε και 15 χρόνια οικονομική κρίση. Όλα αυτά, δημιούργησαν στους επαγγελματίες χρέη και υποχρεώσεις. Αυτή τη στιγμή οι συνάδελφοι παλεύουν για να πληρώσουν και να κλείσουν χρέη του παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να επιβιώσουν. Ουσιαστικά, είναι σαν να θέλουν να μας κλείσουν».