Dentist Pass: Λήγει αύριο η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων – Εκατοντάδες χιλιάδες οι ωφελούμενοι

Η ενίσχυση ανέρχεται σε 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί 

Must Read

Λήγει αύριο, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στις 23:59, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με το πρόγραμμα «Dentist Pass».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, που χρηματοδοτείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Σκοπό έχει να αναδείξει την σημασία της προληπτικής οδοντιατρικής καθώς και την σωστή ενημέρωση των γονέων και παιδιών. Περιλαμβάνει έλεγχο της στοματικής υγιεινής, καθαρισμό και απομάκρυνση οδοντικής πλάκας, φθορίωση και παροχή σχετικών οδηγιών. Μάλιστα, από τις 23 Μαΐου που ξεκίνησε, έχουν ωφεληθεί περισσότερα από 233.000 παιδιά.

Η ενίσχυση ανέρχεται σε 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί

Οι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων, υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος ή μέσω Κ.Ε.Π, προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που ανέρχεται σε 40 ευρώ, ανά ωφελούμενο παιδί.

Στην συνέχεια, το χρηματικό ποσό πιστώνεται στον δικαιούχο γονέα ή κηδεμόνα σε μορφή άυλης χρεωστικής κάρτας, η οποία παραμένει σε ισχύ για έξι μήνες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οδοντιατρεία/ορθοδοντικά ιατρεία που βρίσκονται στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν POS με σχετικό κωδικό.

Το Dentist Pass εντάσσεται στη δράση «Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης»» του υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ, στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This