«Φρούριο» η Αθήνα ενόψει Γρηγορόπουλου – Τι μέτρα θα λάβει η Αστυνομία

Must Read

Σε πραγματικό φρούριο αναμένεται να μετατραπεί η Αθήνα ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία είναι έτοιμη να λάβει εξαιρετικά μέτρα ασφάλειας στα πρότυπα της επετείου του Πολυτεχνείου που προηγήθηκε, με την παρουσία 4.000 ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικές διαταγές για «μέτρα αυτοπροστασίας» σε αστυνομικούς και αστυνομικές υπηρεσίες. «Αυστηρή» επιτήρηση συγκεντρώσεων. Εναέρια και παρακολούθηση «ύποπτων» κινήσεων  και χώρων σε όλη την Αθήνα και στα Εξάρχεια. MAT από την επαρχία και ομάδες ΔΙΑΣ και Δράση επί ποδός.

Τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα μέτρα τα οποία ετοιμάζεται να λάβει η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των συγκεντρώσεων και των πορειών αύριο Παρασκευή, ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ο στόχος; Τα επεισόδια που ενδέχεται να εκδηλωθούν να είναι μικρής έκτασης και να μην επεκταθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Έπεσε το ένα drone

Μάλιστα, για την πλήρη επαγρύπνηση για ενδεχόμενο παρείσφρησης «μπαχαλάκηδων» στη μαθητική πορεία, που θα λάβει χώρα την ίδια ημέρα, η Αστυνομία θα κάνει χρήση drones, για να διατηρήσει τον έλεγχο της κίνησης των πιθανών κουκουλοφόρων. Μάλιστα, χθες ένα από τα drone της ΕΛΑΣ έπεσε σε ταράτσα των Εξαρχείων και, αφού εντοπίστηκε από το GPS που έφερε, μεταφέρθηκε στις τεχνικές υπηρεσίες, ώστε να ελεγχθεί και να διαπιστωθούν τα αίτια της πτώσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται συνεχώς συσκέψεις στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σε μία προσπάθεια τα μέτρα για την 6η Δεκέμβρη να είναι το ίδιο πετυχημένα με αυτά που ακολουθήθηκαν την 17η Νοεμβρίου.

Δείτε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την… κάλπη στα Εξάρχεια και η εντολή: Να μην υπάρξει νέος Γρηγορόπουλος

Η ειδοποιός διαφορά  εν προκειμένω είναι πως οι αντιεξουσιαστές θα είναι «υποψιασμένοι», μετά τις συλλήψεις που έγιναν από ταράτσες στην πλατεία Εξαρχείων, όπου είχαν κρύψει σε δύο διαφορετικές πολυκατοικίες πολεμοφόδια για να πετάξουν από… ψηλά και με ασφάλεια αντικείμενα κατά των αστυνομικών. Θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρχει εναέρια επιτήρηση τόσο με ελικόπτερο αλλά και drone, ενώ θα είναι σε επιφυλακή και οι αύρες της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης θα υπάρχει περιφρούρηση των περιοχών ανάμεσα σε Ακρόπολη και Λυκαβηττό, ενώ ακόμα ισχυρή προστασία θα υπάρχει και στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα,  θα υπάρχουν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στον λόφο Λυκαβηττούαστυνομικοί – παρατηρητές. Οι παρατηρητές αυτοί θα είναι επιφορτισμένοι με το να ειδοποιούν το επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Τέλος, ισχυρή εντολή έχει δοθεί σε άπαντες στην ΕΛ.ΑΣ. να αποφύγουν την οποιαδήποτε πρόκληση προς το μέρος των διαδηλωτών, προκειμένου να μη δοθεί καμία αφορμή εκκίνησης εντάσεων και συγκρούσεων.

Φοβούνται καταδρομικές

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανησυχούν και εκφράζουν τους φόβους τους πως οι κουκουλοφόροι ενδέχεται να μην κάνουν αρκετά επεισόδια  στα Εξάρχεια, αλλά να αρκεστούν σε καταδρομικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία, όπως είναι παραδείγματος χάρη τα αστυνομικά τμήματα στο κέντρο της Αθήνας. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που θα δοθούν συγκεκριμένες εντολές στις εκάστοτε αστυνομικές υπηρεσίες για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων η αστυνομική επιτήρηση θα είναι αρκετά «στενή» και στις πορείες που θα γίνουν τόσο το μεσημέρι, από φοιτητές και αριστερές οργανώσεις, αλλά και στην μεγάλη συγκέντρωση που κάνουν οι αντιεξουσιαστές το απόγευμα.

Την ίδια ημέρα, όπως γίνεται παραδοσιακά κάθε χρόνο, θα είναι ενεργές οι περιπολίες των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν ύποπτες κινήσεις ατόμων ή ακόμη και χώροι όπου ενδέχεται οι κουκουλοφόροι να συγκεντρώσουν πολεμοφόδια όπως: πέτρες, μάρμαρα, ξύλα αλλά και μολότοφ.

Σήμερα λήγει το τελεσίγραφο που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στους καταληψίες να εκκενώσουν τα κτίρια σε όλη την Αττική. Στην αυστηρή προειδοποίηση του υπουργού οι αντιεξουσιαστές είχαν απαντήσει πως έχει μέχρι την 6η Δεκέμβρη διορία, για να… παραιτηθεί, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν πρόκειται να φύγουν αυτοί! Ανάμεσα στις καταλήψεις, που πρόκειται να εκκενωθούν, είναι και το Κ-ΒΟΞ, ορμητήριο του Ρουβίκωνα, πάνω στην πλατεία Εξαρχείων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This