Την ώρα του διαλείμματος υποχώρησε η… αυλή σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης!

Για περίπου μισό μέτρο την ώρα που προαυλίζονταν τα παιδιά

Must Read

Μέρες τώρα προειδοποιούσαν τους αρμοδίους οι γονείς του 2ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων στη Θεσσαλονίκη για τη διάβρωση του εδάφους στην αυλή και μάλιστα είχαν ενημερώσει και τον δήμο Νεάπολης Συκεών.

Και να που το πρωί της Πέμπτης και την ώρα του διαλείμματος έγινε καθίζηση του εδάφους και ευτυχώς που δεν υπήρξε τραυματισμός μαθητή.

Όπως αναφέρει το karfitsa.gr το τμήμα που υποχώρησε βρίσκεται δίπλα στις βρύσες της αυλής του σχολείου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Σταύρος Τριλυράκης, δήλωσε πως οι γονείς εδώ και ένα μήνα είχαν ενημερώσει τους αρμοδίους, χωρίς όμως καμία ανταπόκριση.

«Χθες το πρωί την ώρα του διαλείμματος υπήρξε διάβρωση της αυλής. Υποχώρησε η αυλή για περίπου μισό μέτρο κοντά στο ύψος του γόνατου πάνω κάτω, την ώρα που προαυλίζονταν τα παιδιά. Μάλιστα υπήρχε μαθητής στο συγκεκριμένο σημείο την ώρα που έγινε αυτό. Ευτυχώς δεν χτύπησε. Είναι πολύ επικίνδυνο. Ο σύλλογος είχε προειδοποιήσει από τον Δεκέμβριο ότι υπάρχει πρόβλημα στο σημείο. Φαινόταν μια διάβρωση. Πέραν από τον υδραυλικό του δήμου χθες δεν ήρθε κανένας άλλος για να κάνει πραγματογνωμοσύνη στο χώρο», σημειώνει και προσθέτει: «Δεν μπορεί να λογίζουμε ως κόστος την ασφάλεια των μαθητών».

Εύλογα οι γονείς εκφράζουν ανησυχία για το πώς θα επιστρέψουν τη Δευτέρα οι μαθητές στο σχολείο.

Για το θέμα απάντησε και ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, λέγοντας ότι θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης το Σαββατοκύριακο και μέχρι την Τετάρτη θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά.

Ακόμη ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος στατικότητας και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, διότι «από τη σχάρα των ομβρίων υδάτων η σωλήνωση ήταν χαλασμένη και διοχετεύονταν το νερό της βροχής σε ένα σημείο που μαλάκωσε το έδαφος».

*φωτό: karfitsa.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This