Πάει για 20ετία στο ΕΕΘ ο Ζορπίδης – Αιχμές στην κυβέρνηση για την ακρίβεια

Ακλόνητος

Must Read

Μετρά 18 και πάει… για 20ετία!

Την πρόθεσή του να συνεχίσει στο τιμόνι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο επί 18 χρόνια πρόεδρός του, Μιχάλης Ζορπίδης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την κοπή βασιλόπιτας. Αφήνοντας παράλληλα τις αιχμές του για την κυβέρνηση και τις πρακτικές της.

Υπενθύμισε ότι πέρσι τόνισε ότι το 2023 θα ήταν η τελευταία του χρόνια στην θέση του και παραδέχτηκε ότι «δεν μπορώ να πω τελευταία χρονιά. Θα πει κανείς “γιατί δεν παραιτείσαι;” Το να παραιτηθώ είναι πολύ εύκολο. Το ΕΕΘ το αγαπάω περισσότερο από την δουλειά μου και δεν μπορώ να το αφήσω έρμαιο. Το παρέλαβα με 4.000.000 ευρώ και τώρα έχει 24 (σ.σ αποθεματικό)». Ο ίδιος εξομολογήθηκε ότι τον ταλαιπωρεί ένα πρόβλημα υγείας και είπε ότι ελπίζει να τελειώσει αυτή η περιπέτεια.

Κατά την ομιλία του δεν έλειψαν οι αιχμές για την ακρίβεια: «Όταν οι καταναλωτές δεν ψωνίζουν η αγορά δεν πάει καλά. Για το πρόσφατα ψηφισθέν φορολογικό, που υπολογίζει το φόρο στους επαγγελματίες με τεκμαρτό τρόπο, δημιουργείται η εντύπωση ότι εμείς οι επαγγελματίες δεν πληρώνουμε εφορία, κοιτάμε να λουφάρουμε και πρέπει να δώσουμε επιδόματα στους δημόσιους υπαλλήλους. Δουλεύω από παιδί. Τι είναι ένας δημόσιος υπάλληλος μπροστά σε εμένα που απασχολω 140 υπαλλήλους;” διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι αυτό ισχύει για όλους τους επαγγελματίες.

Συμπλήρωσε, ακόμη: «Τον επιμελητηριακό θεσμό η πολιτεία τον ξέχασε» αναφερόμενος στο περιφερειακό συμβούλιο επιμελητηρίων (όπου είναι πρόεδρος σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας), λέγοντας ότι «η ΝΔ τον παράτησε και δεν ξέρουμε αν πρέπει να λειτουργεί». Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, παρομοίασε τους επιχειρηματίες με τους αθλητές, «που δεν σταματούν ποτέ, είτε κερδίζουν είτε χάνουν» και σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός των επαγγελματιών, προτρέποντας τους να… γκρινιάζουν, γιατί «όποιος γκρινιάζει, εκείνος κερδίζει».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης εξήρε την αγωνιστικότητα του Μιχάλη Ζορπίδη. Στο τέλος της εκδήλωσης τιμήθηκε η μνήμη του Στέλιου Συμεωνίδη, επιχειρηματία, μέλος της διοίκησης του ΕΕΘ, διαιτητή και πρώην δημάρχου Πεύκων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This