Πέθανε ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άρις Μπουλούκος

Must Read

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο γνωστός για τους αγώνες του για τη Δημοκρατία πρώην Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας, Αντιστράτηγος ε.α. Αριστόδημος (Άρις) Γεωργίου Μπουλούκος.

Η κηδεία του θα γίνει στη γενέτειρά του, την Καλαμάτα.

πηγή φωτογραφίας: https://vouliwatch.gr/mp/mpouloykos-aristodimos

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1932 στην Καλαμάτα. Γιος του Ήρωα Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Μπουλούκου, που έπεσε ηρωικά στα Στενά της Κλεισούρας στον Ελληνοιταλικό Πόλεμο. Ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων.

Ως Λοχαγός, συνεπής στις Δημοκρατικές Αρχές και Αξίες που πάντοτε υπηρέτησε, αποτάχθηκε και καταδικάστηκε για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ . Πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά της Δικτατορίας της 21ης Απριλίου. Φυλακίστηκε, εξορίστηκε, βασανίστηκε στο ΕΑΤ/ΕΣΑ καθόλη τη διάρκεια της Δικτατορίας.

Εκλεγόταν Βουλευτής από το 1977 έως το 1990. Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων και Πρόεδρος της Ένωσης Τέκνων Συγγενών και Φίλων Άταφων Νεκρών του Έπους 1940-41.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This