«Αστακός» σήμερα η Αθήνα! Φοβούνται τις… καταδρομικές – 4.000 αστυνομικοί στους δρόμους (video)

Must Read

Εξαιρετικά μέτρα ασφάλειας, στα πρότυπα της επετείου του Πολυτεχνείου, είναι έτοιμη να λάβει η αστυνομία ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με την παρουσία 4.000 ανδρών της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ορισμένα από τα μέτρα τα οποία ετοιμάζεται να λάβει η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των συγκεντρώσεων και των πορειών την Παρασκευή, ημέρα της επετείου είναι:

Αστυνομικές διαταγές για «μέτρα αυτοπροστασίας» σε αστυνομικούς και αστυνομικές υπηρεσίες. «Αυστηρή» επιτήρηση συγκεντρώσεων. Εναέρια και παρακολούθηση «ύποπτων» κινήσεων  και χώρων σε όλη την Αθήνα και στα Εξάρχεια. MAT από την επαρχία και ομάδες ΔΙΑΣ και Δράση επί ποδός.

Στόχος των αρχών είναι τα επεισόδια που ενδέχεται να εκδηλωθούν να είναι μικρής έκτασης και να μην επεκταθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Και drone στη «μάχη»

Μάλιστα, η Αστυνομία θα κάνει χρήση drones προκειμένου να βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση για ενδεχόμενο παρείσφρησης «μπαχαλάκηδων» στη μαθητική πορεία, που θα λάβει χώρα σήμερα και για να διατηρήσει τον έλεγχο της κίνησης των πιθανών κουκουλοφόρων, ενώ δεδομένη θεωρείται και η εναέρια επιτήρηση με ελικόπτερο. Επίσης, σε επιφυλακή αναμένεται να είναι και οι «αύρες» της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται συνεχώς συσκέψεις στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σε μία προσπάθεια τα μέτρα για την 6η Δεκέμβρη να είναι το ίδιο πετυχημένα με αυτά που ακολουθήθηκαν την 17η Νοεμβρίου.

Δείτε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την… κάλπη στα Εξάρχεια και η εντολή: Να μην υπάρξει νέος Γρηγορόπουλος

Επίσης, θα υπάρχουν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στον λόφο Λυκαβηττούαστυνομικοί – παρατηρητές. Οι παρατηρητές αυτοί θα είναι επιφορτισμένοι με το να ειδοποιούν το επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ για τυχόν ύποπτες κινήσεις. Ακόμα ισχυρή προστασία θα υπάρχει και στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Τέλος, ισχυρή εντολή έχει δοθεί σε άπαντες στην ΕΛ.ΑΣ. να αποφύγουν την οποιαδήποτε πρόκληση προς το μέρος των διαδηλωτών, προκειμένου να μη δοθεί καμία αφορμή εκκίνησης εντάσεων και συγκρούσεων.

Φοβούνται καταδρομικές

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανησυχούν και εκφράζουν τους φόβους τους πως οι κουκουλοφόροι ενδέχεται να αρκεστούν σε καταδρομικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία, όπως είναι παραδείγματος χάρη τα αστυνομικά τμήματα στο κέντρο της Αθήνας και να μην κάνουν πολλά επεισόδια στα Εξάρχεια.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων η αστυνομική επιτήρηση θα είναι αρκετά «αυστηρή» τόσο σε αυτές που θα γίνουν από φοιτητές και αριστερές οργανώσεις, αλλά και στην μεγάλη συγκέντρωση που κάνουν οι αντιεξουσιαστές το απόγευμα.

Την ίδια ημέρα, θα είναι ενεργές οι περιπολίες των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εντοπιστούν ύποπτες κινήσεις ατόμων ή ακόμη και χώροι όπου ενδέχεται οι κουκουλοφόροι να συγκεντρώσουν πολεμοφόδια όπως: πέτρες, μάρμαρα, ξύλα αλλά και μολότοφ.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες έληξε το τελεσίγραφο που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στους καταληψίες να εκκενώσουν τα κτίρια σε όλη την Αττική. Στην αυστηρή προειδοποίηση του υπουργού οι αντιεξουσιαστές είχαν απαντήσει πως έχει μέχρι την 6η Δεκέμβρη διορία, για να… παραιτηθεί, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν πρόκειται να φύγουν αυτοί!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This