Θεσσαλονίκη: Αναβολή της δίκης για την επίθεση κατά τρανς ατόμων στην πλατεία Αριστοτέλους

Λόγω της απουσίας μαρτύρων

Must Read

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι εννέα κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία για την ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους, με το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης, λόγω απουσίας μαρτύρων, και να άρει αυτοδικαίως την κράτησή τους.

Σε βάρος των εννέα η εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για εξύβριση, κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, με δύο από τους εννέα να κατηγορούνται, επιπλέον, για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, επίσης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Για την πρώτη πράξη κατηγορούνται και 12 ανήλικοι, οι οποίοι αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα, και θα κληθούν να δικαστούν από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Συνολικά, για την συγκεκριμένη υπόθεση θα σχηματιστούν τέσσερις ξεχωριστές δικογραφίες: οι δύο πρώτες για τους ενήλικες που παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο και για τους ανήλικους, ενώ, με εισαγγελική παραγγελία, σχηματίζονται δικογραφίες κατά αγνώστων για το αδίκημα της απειλής, όπως επίσης για τους γονείς των συλληφθέντων ανηλίκων, καθώς εξετάζεται εάν υπάρχουν ευθύνες εναντίον τους για παραμέληση εποπτείας.

Η διαδικασία ενώπιον του Αυτοφώρου για τους εννέα ενήλικες ξεκίνησε γύρω στις 3μμ, με τους κατηγορούμενους που τελούσαν υπό κράτηση να δηλώνουν ότι επιθυμούν να δικαστούν σήμερα. Για τρεις εξ αυτών, όλοι τους αλλοδαποί, το δικαστήριο διόρισε διερμηνείς (γεωργιανής και αλβανικής γλώσσας, κατά περίπτωση), μετά από δική τους επιθυμία.

Καθώς, όμως, απουσίαζαν οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου, το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη για τις 22 Μαρτίου. Όσον αφορά στα δύο θύματα, ηλικίας 21 ετών, δεν βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα, αλλά παραστάθηκαν διά συνηγόρων που δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This