Την απογοήτευση και αγανάκτηση των συγγενών των 57 θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη με αφορμή τα όσα είπε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, εξέφρασε ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών και θείος της κοπέλας από την Καλαμπάκα, που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
«Πήγαμε στην Αδειλίνη έξι γονείς. Εγώ θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Εγώ και ο αδελφός μου φύγαμε απογοητευμένοι. Περίμενα συναντώντας την ανώτατη δικαστική εκπρόσωπο της χώρας να αποκομίσουμε ένα όφελος. Να δει στα μάτια μας τους πατεράδες. Ούτε κατάλαβε. Προσωπικά για μένα είμαι σίγουρος ότι δεν κατάλαβε ποιος είμαι. Μας έλεγε ότι σιδηροδρομικά ατυχήματα συμβαίνουν και στην Ασία και στην Αφρική» ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης ο Νίκος Πλακιάς πατέρας των δίδυμων κοριτσιών και θείος της κοπέλας από την Καλαμπάκα, που χάθηκαν στα Τέμπη, μιλώντας στο Kontra, σημειώνοντας μάλιστα ότι η κ. Αδειλίνη τους είπε «ας είναι αυτό η αρχή για μια καλύτερη Ελλάδα».
«Εγώ έχω χάσει δυο παιδιά και πάω στην εισαγγελέα να μου αποδοθεί δικαιοσύνη, τίποτα άλλο δεν θέλω και νομίζει ότι εμένα μ’ ενδιαφέρει ένα καλύτερο αύριο του σιδηροδρόμου ή των αεροδρομίων; Πνίγει την υπόθεσή μου. Εμένα η οικογένειά μου διαλύθηκε. Αυτή είναι η αλήθεια» σημείωσε.
«Εγώ τα παιδιά δεν τα έφερα στον κόσμο για να γίνουν Ιφιγένειες ούτε θυσίες. Και αυτό που κάνουν με οργίζει περισσότερο. Νιώθω μερικές φορές ότι με υποτιμούν»υπογράμμισε.
«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη για εμένα. Θα το λέω συνέχεια μέχρι να πεθάνω. Δικαιοσύνη θα είναι να φύγω από εδώ, από το μαγαζί μου που είμαι, να πάω σπίτι μου να δω τα παιδιά μου και να συνεχίσω τη ζωή μου. Ούτε ήρωας θέλω να γίνω, ούτε επαναστάτης, τίποτα» τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Βλέπετε ένα πατέρα ο οποίος παλεύει για το δίκιο των παιδιών του. Αυτά τα ουρλιαχτά του πατέρα. Δεν είναι ουρλιαχτά. Είναι ουρλαχτά για το δίκιο των παιδιών του. Και θα φωνάζω, θα ουρλιάζω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου».
Ο Νίκος Πλακιάς αναφέρθηκε και στα όσα υποστήριξε χθες στη συνέντευξή του ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι «στα Τέμπη συναντήθηκε το ανθρώπινο λάθος με χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης». «Ποιο είναι το ανθρώπινο λάθος; Ο σταθμάρχης πώς ήρθε σ’ αυτή τη θέση;» είπε με οργή. «Είναι πολιτικό μέσο από το Μαξίμου. Τα ονόματα τα έχουμε δώσει στη δικογραφία, θα ακουστούν στα δικαστήρια. Αν συνεχίσουν, θα αρχίσουμε να τα βγάζουμε, η υπομονή εξαντλείται» συμπλήρωσε. Αναφερόμενος δε στις χρόνιες παθογένειες, ρώτησε με νόημα: «Πόσα χρόνια ήταν πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης πριν το έγκλημα; Τέσσερα. Δεν ήταν αρκετά να διορθώσει τις παθογένειες;»
* Φωτό από αρχείο