Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι η έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη μη εκτέλεση της σύμβασης 717 από την Ελλάδα, που είχε σαν αποτέλεσμα την εξαθλίωση του σιδηροδρομικού δικτύου και προκάλεσε την τραγωδία στα Τέμπη.
Όπως αποκαλύπτουν οι Reporters United, η Ευρωπαία Εισαγγελέας στη δίωξη που άσκησε σε βάρος 23 ατόμων «για εγκλήματα που αφορούν σιδηροδρομικά συστήματα Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης», συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο και τρεις πανίσχυρους επιχειρηματίες για «εγκληματικό σχεδιασμό».
🔹Για «εγκληματικό σχεδιασμό» κατηγορεί η 🇪🇺 Εισαγγελέας διευθυντές #ΑΚΤΩΡ & #ALSTOM με φόντο τη Σύμβαση 717.
🔹Το #ReportersUnited αποκαλύπτει τα ονόματα των κατηγορουμένων.
🔹Τι απαντούν για τις κατηγορίες.
✍️ @ebersi https://t.co/aVojSPyJEj
— Reporters United (@reporters_gr) May 9, 2024
Πρόκειται για τους Δημήτρη Κούτρα (πρώην διευθυντή της Άκτωρ), Αλέξανδρο Εξάρχου (επικεφαλής του ομίλου Intrakat – Άκτωρ) και Σταύρο Βλάχο, διευθυντή της πολυεθνικής Alstom.
Οι επικεφαλής των εταιρειών Άκτωρ και Alstomοι διώκονται επειδή με τις πράξεις τους, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, εμπόδισαν την εκτέλεση της σύμβασης 717.
3⃣ Κατά το 🇪🇺 κατηγορητήριο, τα τρία στελέχη των #ΑΚΤΩΡ & #ALSTOM προκάλεσαν με «πειθώ», «φορτικότητα», «προτροπές» και «παραινέσεις» στους «υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ την απόφαση να τελέσουν απάτη» για τη μη εκτέλεση της Σύμβασης 717.
— Reporters United (@reporters_gr) May 9, 2024
5⃣ Η κυβέρνηση αρνείται την αιτιώδη συνάφεια μεταξύ της μη εκτέλεσης της Σύμβασης 717 και του δυστυχήματος στα #Τέμπη.
📍Στις 27.3.2024, ο υπουργός Γ. Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι «δεν προκύπτει καμία αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της Σύμβασης 717 και του δυστυχήματος των Τεμπών». pic.twitter.com/hSiKBkGTBi
— Reporters United (@reporters_gr) May 9, 2024
- Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.