Η γιορτή της ηρωίδας μάνας – Ο Δήμος Φυλής θα τιμήσει τις μητέρες των παιδιών με αναπηρία

Must Read

Η ημέρα για τη 2η Γιορτή της Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία πλησιάζει και η πλατεία Ηρώων του Δήμου Φυλής την Τρίτη 14 Μαΐου στις 18.00 θα γεμίσει με χαμόγελα αισιοδοξίας και θέλησης! Ασφαλώς όχι τυχαία ημερομηνία, καθώς τότε είναι ο… στόχος να καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία, με τον πλανήτη να τιμά τις αφανείς ηρωίδες, οι οποίες δίνουν πραγματική καθημερινή μάχη!

  • Από τον
    Βαγγέλη Καράλη

Την παρουσίαση της φετινής γιορτής έχουν αναλάβει ο παρουσιαστής Γρηγόρης Γκουντάρας και ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος με ομιλήτρια τη μαχητική παιδοψυχολόγο Χρυσούλα Μαυράκη, ενώ οι Πέτρος Ιμβριος και Γιώργος Δασκουλίδης θα τραγουδήσουν για χάρη των μητέρων και των παιδιών τους! Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση, που έχει τη σφραγίδα της 4ΑμεΑ, της Νένας Χρονοπούλου και του Τάσου Μητρόπουλου, θα υπάρξουν πολλές και όμορφες εκπλήξεις, δίνοντας χρώμα σε μία ξεχωριστή και μοναδική βραδιά.

H «Espresso» μίλησε με τους τραγουδιστές και τους παρουσιαστές αυτής της σπουδαίας ημέρας και καθένας δίνει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα.

Η απουσία του κράτους

Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Δασκουλίδης, ο οποίος είναι πατέρας ΑμεΑ, περνάει τα δικά του μηνύματα καταγγέλλοντας την απουσία του κράτους στα προβλήματα των παιδιών και των γονιών ΑμεΑ: «Η Νένα μού έκανε την πρόταση, καθώς ξέρει πως όποτε χρειαστεί, θα είμαι δίπλα της. Οι γονείς των παιδιών ΑμεΑ έχουν ένα πολύ σπουδαίο έργο μπροστά τους, το οποίο αποτελεί έργο ζωής. Εχω συμμετάσχει σε πολλές αντίστοιχες εκδηλώσεις, καθώς είμαι και εγώ πατέρας παιδιού ΑμεΑ. Δυστυχώς ως χώρα είμαστε πολύ πίσω στη στήριξη αυτών των οικογενειών από το κράτος και για αυτόν τον λόγο το παιδί μου βρίσκεται σε ειδικό σχολείο στην Αγγλία, διότι δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα. Δεν υποστηριζόμαστε καθόλου οικονομικά, ποτέ δεν ήταν δίπλα μας το κράτος και προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε ένα ευρώ από το ελληνικό κράτος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του γιου μου. Τα έχω κάνει όλα μόνος μου για τον γιο μου και εγώ ίσως έχω την οικονομική δυνατότητα να το κάνω, για κάποιους άλλους που δεν την έχουν περνάνε έναν γολγοθά. Το μήνυμά μου για την εκδήλωση είναι ο κόσμος να έρθει να στηρίξει αυτές τις οικογένειες, διότι το έχουν ανάγκη ώστε να συνεχίσουν το ιερό έργο τους. Επίσης θέλω να δώσω ένα μήνυμα στους γονείς που έχουν παιδιά ΑμεΑ: Να είναι δυνατοί και να είναι συγκεντρωμένοι στον στόχο τους, διότι η χαρά που θα πάρουν από αυτά τα παιδιά είναι τόσο μεγάλη και μοναδική».

O ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος είχε αδελφή με σύνδρομο Down, με συγκίνηση μιλά στην «Espresso» για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση: «Για εμένα δεν υπάρχει η λέξη παιδιά με ειδικές ανάγκες ούτε η λέξη διαφορετικότητα, ό,τι βγάζει η φύση το θεωρώ αυτονόητο. Είμαι δίπλα στη Νένα Χρονοπούλου και στον Τάσο Μητρόπουλο στον αγώνα που δίνουν για αυτά τα παιδιά και ταυτίζομαι μαζί τους, καθώς είχα μια αδελφούλα με σύνδρομο Down και, όταν έλεγαν στη μητέρα μου να μπει σε κάποιο ίδρυμα, δεν μπορούσε να το ακούσει. Η μητέρα μας μάς άφησε παρακαταθήκη να προσέχουμε τον “άγγελό μας”, οπότε ο αγώνας της Νένας και του Τάσου αποτελεί για εμένα κάτι ιερό και όσο μπορώ θα είμαι δίπλα τους να τους στηρίζω».

«Αγγελοι»

Με μεγάλη χαρά και τιμή θα συμμετέχει στην εκδήλωση και ο παρουσιαστής Γρηγόρης Γκουντάρας, εξαίροντας το έργο της Νένας Χρονοπούλου και του Τάσου Μητρόπουλου: «Θαυμάζω τους γονείς αυτών των παιδιών που είναι δίπλα τους κάθε λεπτό και δίνουν μεγάλο αγώνα. Ετσι θαυμάζω και τη Νένα, που είναι μπροστά σε όλα αυτά που κάνει για αυτά τα παιδιά που τους αποκαλεί “αγγέλους”. Είναι η πρώτη μου φορά που συμμετέχω σε μια τέτοια εκδήλωση. Είναι μεγάλη μου χαρά που με σκέφτηκε η Νένα και δέχτηκα να είμαι ένας από τους παρουσιαστές σε αυτή τη σπουδαία γιορτή. Θέλω να καλέσουμε τον κόσμο να έρθει, να περάσει καλά, να διασκεδάσουμε και να γνωρίσει από κοντά αυτές τις υπέροχες ηρωίδες μανούλες και να συνεισφέρουμε όλοι μαζί ώστε αυτά τα παιδιά να έχουν ένα καλύτερο μέλλον και να τα αγκαλιάσουμε ακόμη περισσότερο».

Oπως προαναφέραμε, κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η δυναμική παιδοψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της ημέρας: «Αν στη μάνα αξίζει σεβασμός και θαυμασμός για το έργο και την προσφορά της στην οικογένεια και την κοινωνία, στη μάνα με παιδί με αναπηρία οφείλεται διπλός, τριπλός, πολλαπλός. Οι μανάδες ανατροφοδοτούνται καθημερινά με τα επιτεύγματα και τα κατορθώματα των παιδιών τους, όσο μικρά ή μεγάλα κι αν είναι. Και κάποια στιγμή εκείνα ανοίγουν τα φτερά τους και πετούν για να διαγράψουν τη δική τους τροχιά, να φτιάξουν τη δική τους φωλιά.

Οι μανάδες των ΑμεΑ, όμως, δίνουν καθημερινό αγώνα που δεν είναι πάντοτε επιτυχής και αρκούνται σε ένα μικρό σημάδι βελτίωσης, τόση δα πρόοδο για να πάρουν κουράγιο και να συνεχίσουν να στηρίζουν τα παιδιά τους διά βίου. Τα παιδιά με αναπηρία μένουν για πάντα δεμένα με τη μάνα τους που τα φροντίζει, τα νοιάζεται, τα προστατεύει, τα εκπαιδεύει και τα στηρίζει νυχθημερόν χωρίς διακοπές, ρεπό, ανάσα. Και τρέμει μήπως πάθει κάτι η ίδια και τότε ποιος θα τα φροντίζει… Η κοινωνία και η Πολιτεία οφείλουν τα μέγιστα στις ηρωικές αυτές μανάδες και στα αγγελούδια τους. Πρώτα απ’ όλα οφείλουν στα άτομα με αναπηρία αποδοχή θεωρητικά και πρακτικά και στήριξη και ουσιαστική βοήθεια στις ηρωίδες μητέρες τους. Η προσπάθεια στήριξης της 4ΑΜΕΑ στις οικογένειες των “αγγέλων” είναι διαρκής και σταθερή, χρειάζονται όμως, θεσμικές πρωτοβουλίες γενναίες και αποτελεσματικές. Και η καθιέρωση της 14ης Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας ΑμεΑ, ιδέα και πρωτοβουλία του Τάσου και της Νένας, πρέπει να αγκαλιαστεί απ’ όλους και να εδραιωθεί. Η “Αναπηρία δεν είναι επιλογή” λέει ο στίχος της Νένας, “σήμερα εγώ, αύριο εσύ, κανένας δεν το ξέρει, γι’ αυτό σ’ αυτή τη διαδρομή ας πάμε χέρι χέρι”, με τα παιδιά που είναι άγγελοι κι ήρθαν να μας διδάξουν τι είναι αληθινά σημαντικό και αποτελεί αξία!»

Πέτρος Ιμβριος: «Ο σκοπός είναι ιερός, ο κόσμος να έρθει στην εκδήλωση»

Το δικό του μήνυμα μέσα από την «Espresso» δίνει και ο Πέτρος Ιμβριος, τονίζοντας τη σπoυδαιότητα αυτής της ημέρας: «Με τη Νένα γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και είμαστε φίλοι. Ο σκοπός είναι ιερός και με αγάπη δέχτηκα να συμμετάσχω στην εκδήλωση για να τιμήσω τα παιδιά, τις μητέρες τους και τους πατεράδες τους. Αυτοί οι γονείς για εμένα είναι ήρωες, είναι πολύ σημαντικό να έχουν και ευχάριστο χρόνο στη ζωή τους και μέσα από αυτήν την εκδήλωση χαίρομαι που θα μπορέσουν να διασκεδάσουν και να περάσουν όμορφα. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε εκδήλωση για ΑμεΑ, αλλά έχω συμμετάσχει σε πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, όπως στο Ηράκλειο της Κρήτης, που υπάρχει μια πτέρυγα παιδιών καρκινοπαθών που στηρίζω χρόνια.

Οφείλουμε ως αναγνωρίσιμοι άνθρωποι να δίνουμε χαρά στα παιδιά που το έχουν ανάγκη και εύχομαι αυτή η εκδήλωση με τη Νένα να αποτελέσει την αρχή και για επόμενες. Το μήνυμα που θέλω να δώσω μέσα από την εφημερίδα σας είναι ο κόσμος να έρθει στην εκδήλωση, να διασκεδάσει και να δώσουμε έναν τόνο χαράς στα παιδιά και στους γονείς τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This