Στη φυλακή για άλλους 6 μήνες τα αδέρφια που κατηγορούνται ως «παραγγελιοδόχοι εκτελεστές» του Γιώργου Καραϊβάζ

Must Read

Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παρατείνεται για άλλο ένα εξάμηνο η προφυλάκιση των δύο αδελφών Ι. Λ. και Ε. Λ., που κατηγορούνται ότι σκότωσαν ως «παραγγελιοδόχοι εκτελεστές» τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, τον Απρίλιο του 2021, στον Αλιμο!

Αυτό σημαίνει πως η προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι κρατούνται ήδη έναν χρόνο στη φυλακή, θα παραταθεί ως τον Οκτώβριο, όταν θα συμπληρωθεί το ανώτατο συνταγματικό όριο των 18 μηνών. Στην περίπτωση που παρέλθει αυτό το διάστημα, χωρίς να έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, θα αφεθούν ελεύθεροι. Οπως τονίζουν με νόημα οι καλά γνωρίζοντες, η έγκαιρη παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη έως απίθανη, δεδομένου ότι εξακολουθούν να αναζητούνται δράστες και συμμέτοχοι στη δολοφονία του δημοσιογράφου, καθώς και οι ηθικοί αυτουργοί.

Σε βάρος των δύο αδελφών, που κρατούνται ο ένας στις Φυλακές των Γρεβενών και ο άλλος στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ωστόσο, και οι δύο αρνούνται κάθε εμπλοκή στη δολοφονία του αδικοχαμένου αστυνομικού συντάκτη και φέρεται ότι υποστηρίζουν πως το επίμαχο διάστημα βρέθηκαν στον Αλιμο για λόγους εργασίας, καθώς μοίραζαν με ένα λευκό βαν διαφημιστικά φυλλάδια για υπηρεσίες εταιρίας καθαρισμού πολυκατοικιών.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, τα δύο αδέλφια από το Κερατσίνι, ηλικίας 48 και 40 ετών, «…προσέγγισαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και πυροβόλησαν, επανειλημμένα, εναντίον του με πιστόλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του». Στη συνέχεια του δικαστικού εγγράφου τονίζεται ότι αμέσως μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου οι εκτελεστές «επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα τύπου scooter και κινούμενοι επί της οδού Θέμη Αννινου, με κατεύθυνση προς την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση από το σημείο της δολοφονίας. Οι δράστες, οδηγός και συνοδηγός, φορούσαν ο μεν οδηγός μπουφάν, σκούρου χρώματος και κράνος μηχανής, γκρι χρώματος με μαύρη ζελατίνα, ο δε συνοδηγός σκούφο, μαύρου χρώματος, μαύρη μάσκα προστασίας στο πρόσωπο και μαύρα γυαλιά ηλίου». Οπως επισημαίνεται ακόμη, οι δράστες πυροβόλησαν 19 φορές εναντίον του δημοσιογράφου με ένα εννιάρι πιστόλι.

καραιβαζ

Τέλος, στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών περιγράφονται μαρτυρίες και στοιχεία της δικογραφίας που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων, καθώς επίσης και οι συνομιλίες που είχαν τα δύο αδέλφια μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του δημοσιογράφου, που δείχνουν την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν άλλοθι για την παρουσία τους στην περιοχή του Αλίμου τις κρίσιμες ώρες της δολοφονίας του.

Εξάλλου, οι ίδιοι φέρεται ότι είχαν χρησιμοποιήσει καρτοκινητά τηλέφωνα-φάντασμα λίγες ημέρες πριν από την εν ψυχρώ εκτέλεση του αστυνομικού συντάκτη, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους. Τα τηλέφωνα, μάλιστα, αυτά δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This