Καιρός: Θα έρθουν δύο «θερμικές» εξάρσεις! Ποιες περιοχές δεν θα επηρεαστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες!

Πού θα επικρατήσει περισσότερο η αφρικανική σκόνη - Οι αναρτήσεις των μετεωρολόγων

Must Read

Εξηγήσεις σχετικά με τον «τρελό» καιρό που θα επικρατήσει από σήμερα μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά την αφρικανική σκόνη, τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και την υγρασία και τις βροχές σε ορισμένες περιπτώσεις δίνουν οι μετεωρολόγοι.

Ο «διπρόσωπος» καιρός

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο twitter/x στα δύο «πρόσωπα» του καιρού.

«Αρχικά σημειώνουμε ότι είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που παρουσιάζουμε υετό μαζί με τη θερμή μεταφορά στην στάθμη των 850 hPa. Ο καιρός θα είναι διαφορετικός και θα χωρίζει τη χώρα στα δύο μέχρι τη Δευτέρα, καθώς η Βόρεια Ελλάδα δεν θα καταλάβει σχεδόν τίποτε από ζέστη, όπου θα έχουμε παροδικά φαινόμενα και αυξημένη συννεφιά . Στα δυτικά και τα νότια (κυρίως Πελ/σο-Κρήτη) η ζέστη όμως θα είναι αισθητή.
 
✅ Θα υπάρχουν δύο θερμικές εξάρσεις η πρώτη Παρασκευή και Σάββατο και η δεύτερη -λίγο αργότερα την Τρίτη και Τετάρτη – (εξ’ ου και το “αναβλητικό” του τίτλου ). H δεύτερη έξαρση ίσως φανεί για λίγο σε ορισμένες περιοχές και στα βόρεια την Τρίτη.
✅ Οι θαλάσσιες αύρες θα δράσουν ευεργετικά, αλλά ας μη μας παραξενεύει αν μια περιοχή τη μια μέρα έχει 30 βαθμούς ( με αύρα) και την επομένη (π.χ. με δυτικό καταβατικό άνεμο) 34 με 35 .
 ✅ Η σχετική υγρασία θα είναι κάπως αυξημένη, αλλά δεν θα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντική. Άλλωστε με τις θερμοκρασίες που αναφέρουμε στις προγνώσεις 32 με 34 και τοπικά (κυρίως στη Κρήτη) 34 με 36 βαθμούς , δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως τιμές “καύσωνα”.
✅ Σχετικά με τη σκόνη, οι μέγιστες τιμές Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, με μειούμενες τις συγκεντρώσεις Δευτέρα και Τρίτη. Επιχειρησιακά παρακολουθούμε τα όρια στο τριήμερο , λαμβάνοντας όμως υπόψιν μας και την περαιτέρω τάση του καιρού την οποία σας μεταφέρουμε. Βέβαια τα μοντέλα της σκόνης παρουσιάζουν διαφορές σε σχέση με τα αντίστοιχα ατμοσφαιρικά μοντέλα και εδώ να διευκρινίσουμε ότι άλλες είναι οι μετρήσεις της σκόνης και άλλες οι μετρήσεις των μικροσωματιδίων PM10 (παρότι και οι δύο εκφράζονται σε mg/m3).
✅ Κλείνουμε υπενθυμίζοντάς ότι σε καθημερινή βάση επανεξετάζουμε όλα τα δεδομένα με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, με σκοπό την έγκυρη ενημέρωσή σας»

Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος

Ο Σάκης Αρναούτογλου με δική του ανάρτηση στο Twitter/X αναφέρθηκε στην θερμοκρασία των επόμενων ημερών.

«Η θερμοκρασία στη χώρα έως και τις 23/5 με μια μόνο ματιά!
Η αυξημένη υγρασία, η θολούρα στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν το Σ/κυριο στα ορεινά και τα βόρεια!».

Δείτε την ανάρτηση:

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη σχετικά με τον καιρό.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας για την αφρικανική σκόνη.

Δείτε επίσης:

«Εκρηκτικό κοκτέιλ» με ζέστη, αφρικανική σκόνη, υγρασία και βροχές από σήμερα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This