Η κυρία Φραγκάκη προστάτεψε το κύρος της Δικαιοσύνης

Σε μια περίοδο φορτισμένη, ενόψει των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η αντιπρόεδρος του Α.Π. λειτούργησε... πυροσβεστικά

Must Read

Η προστασία του κύρους της Δικαιοσύνης είναι πρώτιστο μέλημα για την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ελένη Φραγκάκη! Το έκανε πράξη στη δίκη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέως Εφετών Ελένης Τουλουπάκη για την υπόθεση της Novartis, όπου η κυρία Φραγκάκη ήταν μέλος της σύνθεσης του 13μελούς Ειδικού Δικαστηρίου. Τη νηφαλιότητα, την ψυχραιμία και τις άψογες νομικές της γνώσεις, αρετές για τις οποίες έλαμψε και ξεχώρισε η κυρία Φραγκάκη, τις διαπιστώσαμε στο Ειδικό Δικαστήριο.

Τώρα, τις αποδεικνύει για δεύτερη φορά, ως προϊσταμένη της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, που κρίνει πειθαρχικά όλους τους δικαστές. Σε μια περίοδο ιδιαίτερα φορτισμένη για τη Δικαιοσύνη, εν όψει των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η αντιπρόεδρος του Α.Π. Ελένη Φραγκάκη λειτούργησε… πυροσβεστικά.

Αντί να… πάρει κεφάλια, προέτρεψε και τις δύο πλευρές σε «εποικοδομητική, απαλλαγμένη από τοξικότητα συζήτηση και επικοινωνία, η οποία θα πρέπει να διεξάγεται όπως αρμόζει στην ποιότητα και στο ήθος των δικαστικών λειτουργών».

Αυτά και άλλα πολλά ανέφερε σε επιστολή της, την οποία απηύθυνε στους προέδρους των διοικήσεων των Εφετείων και των Πρωτοδικείων Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, όπως και στους διευθύνοντες τα δικαστήρια όλης της χώρας, αλλά και στους προϊσταμένους των Ειρηνοδικείων. Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, διάλογος δικαστών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με απρεπείς εκφράσεις και χαρακτηρισμούς που, κατά την κυρία Φραγκάκη, συνιστούν «καλλιέργεια της κουλτούρας τής αγένειας»…

Η κυρία Βαρδάκη προήχθη σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Α, το καλό να λέγεται! Αφορά την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, η οποία από εισαγγελέας Εφετών προήχθη σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου. Η κυρία Βαρδάκη, η οποία είναι αδερφή του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, τον Σεπτέμβριο του 2023 είχε εκλεγεί προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών, διαδεχόμενη την προκάτοχό της Μαρία Γκανέ, η οποία επίσης είχε προαχθεί σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Εξελέγη προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με την ψήφο των συναδέλφων της έναντι του εισαγγελέα Σοφοκλή Λογοθέτη, ο οποίος επίσης ήταν υποψήφιος για τη συγκεκριμένη θέση. Η κυρία Βαρδάκη είχε διατελέσει και προϊσταμένη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This