Μυστηριώδης εξαφάνιση 49χρονου στη Μαγνησία – Τι εξετάζουν οι Αρχές

«Τα χρήματα που κληρονόμησε θα μπορούσαν να είναι κίνητρο»

Must Read

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας μήνας από την μυστηριώδη εξαφάνιση ενός 49χρονου από τον Πτελεό Αλμυρού στη Μαγνησία – τα ίχνη του χάθηκαν στις 23 Απριλίου – και οι συγγενείς του αγωνιούν και θέλουν να μάθουν τι έχει συμβεί.

Την άκρη του νήματος προσπαθεί να λύσει η Αγγελική Νικολούλη και η εκπομπή της «Φως στο Τούνελ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, στο ελαιοτριβείου του Πτελεού εντοπίστηκαν όλα τα προσωπικά του αντικείμενα του αγνοούμενου Γιάννη Καραμπάτση – εκτός από το κινητό του – μεταξύ των οποίων το πορτοφόλι του ωστόσο μέσα δεν υπήρχαν χρήματα παρά μόνο η κάρτα του. Μάλιστα το κινητό του ήταν και παραμένει κλειστό, ενώ δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής από την Τρίτη 23 Απριλίου.

Ο 49χρονος έμενε εδώ και χρόνια στο μικρό παραθαλάσσιο οικισμό της περιοχής, η οποία είναι ανάστατη από την περίεργη εξαφάνισή του.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πριν από δύο μήνες ο αγνοούμενος κληρονόμησε χρήματα γεγονός που κάνει τις αρχές να αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς το τι έχει συμβεί.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Στις 23 Απριλίου, ημέρα της εξαφάνισής του, ο Γιάννης Καραμπάτσης κάλεσε ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε στις 7 παρά δέκα από τη διασταύρωση κοντά στο σπίτι του λέγοντας στον οδηγό που τον μετέφερε να τον αφήσει στην πλατεία του Πτελεού, για να πάρει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με προορισμό τον Βόλο. Σύμφωνα με τον οδηγό ταξί κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο 49χρονος φαινόταν ανήσυχος. Όταν έφτασαν στην πλατεία ο οδηγός ταξί τον άφησε και δεν είδε προς τα που κατευθύνθηκε.

Στη συνέχεια τον αγνοούμενο είδε ένας ακόμη μάρτυρας, ο υπάλληλος του ΚΕΠ Πτελεού να περιφέρεται έξω από το σπίτι των θείων του. Τον πήρε με το αυτοκίνητο, αλλά όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν σε σύγχυση τον επέστρεψε στο ίδιο σημείο και ειδοποίησε τη θεία του να έρθει να τον παραλάβει. Ωστόσο μέχρι εκείνη να κατέβει ο 49χρονος είχε εξαφανιστεί.

Η θεία του επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του κι εκείνος την καθησύχασε λέγοντας της ότι κάνει κάποια ψώνια στην πλατεία. Λίγο αργότερα, τον κάλεσε ο θείος του και ο αγνοούμενος του είπε ότι βρίσκεται στο ελαιοτριβείο, ότι δεν ήξερε πως θα φύγει από εκεί και έκλεισε το τηλέφωνο.

Όταν αργότερα έσπευσαν στο σημείο ο υπάλληλος του ΚΕΠ με τον κοινοτάρχη ο 49χρονος ήταν άφαντος…

Σύμφωνα με τον θείο και την θεία του όλα άλλαξαν από την μέρα που έλαβε τα 20.000 ευρώ από την πώληση του ακίνητου που κληρονόμησε. Μάλιστα εκτιμούν  ότι αποτελεί ικανό κίνητρο για να του κάνουν κάποιοι κακό.

«Το φως αναμμένο, το ραδιόφωνο έπαιζε και το παράθυρο ανοιχτό…»

Από το σπίτι του 49χρονου αγνοούμενου στην Λεύκη Μαγνησίας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής ο θείος του, Νίκος Κρυκέλης.

Όπως αναφέρει, ο Γιάννης έμενε στην Αθήνα και στο χωριό πήγε αφού πέθανε και η γιαγιά του το καλοκαίρι του 2021.

«Πέρασε δύσκολα με τους χαμούς των μελών της οικογένειάς του αλλά δεν το είχε βάλει κάτω. Το ότι εξαφανίστηκε τώρα με προβληματίζει. Το μυαλό μου πάει σε πολλά πράγματα. Είχε πάρει και κάποια χρήματα τελευταία από κληρονομιά κοντά στις είκοσι χιλιάδες. Είναι μεγάλο μυστήριο που πήγαν αυτά τα χρήματα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του. Μια- δυο μέρες μετά την εξαφάνισή του ήρθε και ένας φίλος του εδώ να του αφήσει κάτι καρέκλες που του είχε φτιάξει. Ήταν όμως αναμμένο το φως, το ραδιόφωνο έπαιζε και το παράθυρο ανοιχτό. Όλα δείχνουν ότι έφυγε πρόχειρα και ότι είχε σκοπό να επιστρέψει…»

«Τα χρήματα που κληρονόμησε θα μπορούσαν να είναι κίνητρο»

Η κάμερα της εκπομπής, με το αυτοκίνητο κατοίκου της περιοχής που τον γνώριζε και τον μετέφερε το πρωινό λίγο πριν εξαφανιστεί, ακολούθησε τα ίχνη του 49χρονου.

«Φαινόταν ότι ήταν σε σύγχυση. Τον είδα περίπου στις 7 και μισή εδώ στα πενήντα μέτρα από το σπίτι της θείας του. Μου ζήτησε να τον μεταφέρω με το αυτοκίνητο. Δεν μιλήσαμε καθόλου αλλά φαινόταν ότι κάτι τον απασχολούσε. Όταν τον ρώτησα που να τον αφήσω μου απάντησε «εκεί που πάω». Τότε κατάλαβα ότι δεν μιλούσαμε λογικά και αυτομάτως του έκανα τον γύρο όπως πάμε τώρα και τον άφησα στο σημείο από όπου τον πήρα. Με ευχαρίστησε και κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Πήρα την θεία του τηλέφωνο για να βγει να τον συνοδεύσει στο σπίτι του. Στα λίγα λεπτά που έκανε η θεία του να κατέβει, ο Γιάννης εξαφανίστηκε», λέει χαρακτηριστικά.

«Μίλησα με τον θείο του και του είπε ότι είναι στο ελαιοτριβείο και ότι είχε εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να βγει. Το χρηματικό ποσό που κληρονόμησε θα μπορούσε να είναι ένα κίνητρο για αυτήν την περίεργη εξαφάνιση. Αυτό θεωρώ ότι θα μας απαντηθεί αν η αστυνομία προχωρήσει στην άρση του τραπεζικού και τηλεφωνικό του απορρήτου», κατέληξε.

Πηγή φωτογραφίας: Screenshot

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This