Την…ανιούσα έχει πάρει ο υδράργυρος – Ξεπέρασε τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη

Τουλάχιστον 108 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 30 βαθμών

Must Read

Την ώρα που η επέλαση της αφρικανικής σκόνης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ο υδράργυρος φαίνεται πως έχει πάρει την…ανιούσα, με τις συνθήκες που επικρατούν από χθες στις περισσότερες περιοχές της χώρας να θυμίζουν καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον χάρτη που εξέδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας σημειώθηκαν χθες ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Όπως προκύπτει από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών, τουλάχιστον 108 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο υδράργυρος «χτύπησε» κόκκινο σε τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και των Δωδεκανήσων. Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφησαν και πάλι στο νησί της Κρήτης, με την μεγαλύτερη μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στη Μονή Τοπλού με 38,6 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησαν η Νεάπολη Λασιθίου με 37,9 βαθμούς Κελσίου, τα Πεζά Ηρακλείου με 36,3 βαθμούς Κελσίου, η Πλάκα Λασιθίου με 36,1 βαθμούς Κελσίου, η κνωσσός με 35,7 βαθμούς Κελσίου, η Σητεία με 35,3 βαθμούς Κελσίου και τα ανατολικά του Ηρακλείου με 35,2 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This