Λαμία: Ο ΕΦΕΤ θα πήγαινε σήμερα για έλεγχο στο εργοστάσιο με τα «επίμαχα» γεύματα που κάηκε ολοσχερώς!

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ - Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Must Read

Νέες πληροφορίες ήρθαν στο φως για το εργοστάσιο στη Λαμία που καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Alpha, στο εργοστάσιο θα πήγαινε σήμερα ο Ενιαίος Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθώς παρήγαγε και διένειμε τα σχολικά γεύματα που καταναλώθηκαν από δεκάδες μαθητές δημοτικού και τους προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση. «Θύματα» των γευμάτων έπεσαν περίπου 60 μαθητές ενώ έχουν κατατεθεί 30 σχετικές μηνύσεις από γονείς στην αστυνομία.

O λόγος που θα πήγαινε εκεί ο ΕΦΕΤ είναι για να ελέγξει αν τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί. Ωστόσο τον Οργανισμό πρόλαβε η φωτιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα, «η αρμόδια υπηρεσία είχε προγραμματίσει για σήμερα επιτόπιο έλεγχο στις εγκαταστάσεις για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί, ωστόσο την «πρόλαβε» η φωτιά».

Και πρόσθεσε:

«Ο ΕΦΕΤ πήγε να συλλέξει δείγματα το περασμένο Σάββατο αλλά το τμήμα παραγωγής της εταιρείας ήταν κλειστό. Νέος έλεγχος είχε προγραμματιστεί για σήμερα. Θέλαμε να δούμε το πως λειτουργεί η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής γευμάτων.

Δυστυχώς βέβαια μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, οι δικές μας ενέργειες ακυρώνονται. Δεν θα υπάρξει έκθεση ή πόρισμα του ΕΦΕΤ για τις τροφές που διανεμήθηκαν».

Δείτε βίντεο:




Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Για την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο στην βιομηχανική περιοχή της Λαμίας τα ξημερώματα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα (20/05) στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας την παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια της φωτιάς στο εργοστάσιο της περιοχής το οποίο φέρεται να εμπλεκόταν σε μαζική δηλητηρίαση παιδιών.

 

Ολόκληρη η  ανακοίνωση της εισαγγελέως:

«Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης».




 

Διαβάστε ακόμα:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This