Υπό κατάρρευση το ΕΣΥ: Περίμενε έξι ώρες στα Επείγοντα με οξύ πόνο και το 9 μηνών μωρό της!

Must Read

Καθημερινότητα αποτελούν πλέον οι καταγγελίες για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με ασθενείς να περιμένουν επί ώρες μέχρι να εξεταστούν ή να παραπέμπονται σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης και των ελλείψεων. Αυτή τη φορά στο «φως» ήρθε η μαρτυρία ενός ασθενή από την Κρήτη, που περίμενε επί ώρες με την σύζυγο και το μόλις εννέα μηνών μωράκι τους, έξω από τα Επείγοντα, ώστε να τους δει γιατρός.

Οι περιπέτειες ξεκίνησαν για το ζευγάρι, όταν έφυγε από το Ηράκλειο, με προορισμό το Καστέλλι Κισσάμου. Την ώρα που βρίσκονταν στο δρόμο, η γυναίκα ένιωσε μία αδιαθεσία, που συνοδευόταν από οξύ πόνο στο στήθος ο οποίος ολοένα και δυνάμωνε. Έτσι, οι δυο τους αποφάσισαν να αλλάξουν τα πλάνα καθώς ένας καρδιολογικός έλεγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχε αποκαλύψει εύρημα που, σύμφωνα με την οδηγία του γιατρού τότε, έχρηζε επανελέγχου μετά τον τοκετό. Πράγματι, λίγο αργότερα, πέρασαν μαζί με το κοριτσάκι τους το κατώφλι του ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Ο άνδρας περιέγραψε μια ανεκδιήγητη κατάσταση, όχι μόνο λόγω της συρροής ασθενών και της αναμονής, αλλά κυρίως λόγω της αδιαφορίας -σε σημείο αγένειας- που συνάντησε, την ώρα που η σύζυγός του σφάδαζε από τον πόνο και το βρέφος τους έκλαιγε πεινασμένο!

«Πήγαμε στο νοσοκομείο περίπου 1.30 το μεσημέρι και φύγαμε 7 το απόγευμα», ανέφερε μιλώντας στο Cretalive ο άνδρας, σημειώνοντας ότι κλήθηκε να υπογράψει πως με δική του ευθύνη η σύζυγός του αποχωρεί από το νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των ωρών αυτών, την γυναίκα δεν είχε εξετάσει καν ένας καρδιολόγος! Η μοναδική εξέλιξη που υπήρχε ήταν οι αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί, όμως η πολύωρη αναμονή και η ταλαιπωρία του βρέφους, τους ώθησε να αναζητήσουν αλλού περίθαλψη.

«Ζήτησα αρκετές φορές να μας δοθεί προτεραιότητα, γιατί είχαμε μαζί μας το 9 μηνών μωρό μας, το οποίο έκλαιγε, χρειαζόταν φαγητο, έπρεπε να λάβει αντιβίωση που “περίμενε” στο ψυγείο του δωματίου μας», τόνισε ο άνδρας, προσθέτοντας πως οι νοσηλευτές του ξεκαθάρισαν πως προτεραιότητα δίνεται μόνο στο ΕΚΑΒ και σε εγκύους. Το βρέφος που περίμενε στο καρότσι, μέχρι να εξεταστεί η μητέρα του, ήταν σε δεύτερη μοίρα….

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This