Ο «λογιστής» με τα «χίλια πρόσωπα»!

Πώς σατανική σπείρα εξαπατούσε δεκάδες ηλικιωμένους με λεία τουλάχιστον 300.000 ευρώ

Must Read

Σατανικά τεχνάσματα χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, αφού όμως είχαν προλάβει να εξαπατήσουν δεκάδες ηλικιωμένους αποσπώντας τουλάχιστον 300.000 ευρώ.

Ο 50χρονος αρχηγός που καθοδηγούσε τον στρατό των απατεώνων, που ήταν συγγενείς μεταξύ τους, ντυνόταν στην πένα και εμφανιζόταν στους ηλικιωμένους ως λογιστής χρησιμοποιώντας τα ονόματα: Οικονόμου, Αλεξόπουλος, Σαραντόπουλος και άλλα. Με όπλο την ευγένεια και τα άψογα κοστούμια, ξεκινούσε από το σπίτι του στο Περιστέρι με το ακριβό του αυτοκίνητο και αναζητούσε θύματα στον δρόμο, κυρίως γυναίκες. Μετά τη σύλληψή του στο σπίτι του 50χρονου βρέθηκε ολόκληρη γκαρνταρόμπα με κοστούμια αλλά και κοσμήματα και πολυτελή ρολόγια, που φορούσε για να δείχνει υπεράνω πάσης υποψίας.

Στους ηλικιωμένους ανέφερε πως είχαν οφειλές συγγενείς τους, κάτι που «αποδείκνυαν» τα έγγραφα που δήθεν είχε μαζί του σε έναν φάκελο που επιδείκνυε. Βέβαια, τα τεχνάσματα που σκαρφίζονταν ο 50χρονος και οι συνεργοί του ήταν ανεξάντλητα και κατάφερναν να αρπάζουν τις οικονομίες και τα κοσμήματα όσων ηλικιωμένων εξαπατούσαν με το πρόσχημα ότι τους έστειλαν συγγενείς τους. Οταν τα θύματα πείθονταν, τα μετέφεραν σε τράπεζες, όπου προέβαιναν σε αναλήψεις ή πήγαιναν στα σπίτια τους, όπου τους έδιναν χρήματα ή κοσμήματα ως ενέχυρα. Σε αρκετές περιπτώσεις τούς ζητούσαν να τους δείξουν χρυσαφικά και κοσμήματα με το πρόσχημα ότι ήθελαν να τα φωτογραφίσουν. Στη συνέχεια, με σκοπό να τους απομακρύνουν από τον χώρο, τους ζητούσαν νερό και εξαφανίζονταν αρπάζοντάς τα. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις ένας εκ των απατεώνων ζήτησε από τα θύματά του να βγάλουν τα κοσμήματα που φορούσαν εκείνη την ώρα και να τους τα παραδώσουν.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής είχαν συγκροτήσει ειδικές ομάδες που προσπαθούσαν να βρουν στοιχεία που θα οδηγούσαν στους κακοποιούς. Συγκεντρώθηκαν καταθέσεις, περιγραφές από θύματα, βίντεο από κάμερες ασφαλείας ακόμα και έρευνα στα κοινωνικά δίκτυα για να φτάσουν στα ίχνη τους.

Οταν η υπόθεση «έδεσε», άναψε την περασμένη Παρασκευή το πράσινο φως για να γίνει ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, σχεδόν σε όλη την Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα σε Κόρινθο, Αρκαδία, Μεσσηνία, Αργολίδα και Αχαΐα. Ετσι, συνελήφθησαν ακόμα μία φορά ο 50χρονος «κοστουμαρισμένος», άλλοι τρεις συγγενείς συνεργοί του και αναζητούνται ακόμα πέντε.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους βαρύτατες ποινικές διώξεις. Ολοι τους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη.

Η διετής δράση και οι στόχοι

Οι άεργοι αλλά με πολυτελή βίο κακοποιοί είχαν ρημάξει ηλικιωμένους όχι μόνο στην Αττική, αλλά και σε πόλεις της Πελοποννήσου. Δρούσαν τουλάχιστον από τα τέλη του 2022. Οταν αναζητούσαν στους δρόμους τα υποψήφια θύματα κινούνταν με ενοικιαζόμενα οχήματα, ήταν καλοντυμένοι, κρατούσαν πάντοτε κάποια δήθεν έγγραφα και μιλούσαν με το σεις και με το σας.

Από τις έρευνες που έγιναν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.910 ευρώ, τρία οχήματα, πλήθος κοσμημάτων, κινητών και ενδυμάτων – υποδημάτων. Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 29 περιπτώσεις και συγκεκριμένα 16 απάτες, δύο περιπτώσεις απάτης και κλοπής, μια περίπτωση απόπειρας απάτης και ληστείας, τέσσερις περιπτώσεις απόπειρας απάτης και κλοπής και έξι απόπειρες απάτης, με τη λεία τους να ξεπερνάει το ποσό των 120.000 ευρώ. Θεωρείται βέβαιο, ωστόσο, ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Τα βασικά μέλη της οργάνωσης είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν για πλήθος ομοειδών αδικημάτων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων αφορούσε απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Χαρακτηριστικά σε βάρος συλληφθέντος, ο οποίος έχει εγκλειστεί σε καταστήματα κράτησης της χώρας, έχουν σχηματιστεί περισσότερες από 93 δικογραφίες, με λεία που ξεπερνάει τα 289.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This