Κηφισιά: Καγκελόπορτα καταπλάκωσε μαθητές – «Παλιό το κτίριο που στεγάζεται το σχολείο, με κακοτεχνίες και πολλά προβλήματα»

Τρεις συλλήψεις για την πτώση πόρτας

Must Read

«Τύχη βουνό» είχαν μαθητές που καταπλακώθηκαν από σιδερένια καγκελόπορτα σε δημοτικό της Κηφισιάς ενώ σε τρεις προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι αρχές για την πτώση της, η οποία πλάκωσε και τραυμάτισε τρεις μαθητές.




 

Στο αστυνομικό τμήμα έχουν προσαχθεί τα τρία άτομα, τα οποία συμμετείχαν στις κατασκευαστικές εργασίες και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, σύμφωνα με την ΕΡΤ.




 

Συγκεκριμένα, οι εργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες στον χώρο του σχολείου από το πρωί της Τρίτης και το μεσημέρι διαβεβαίωσαν τους υπεύθυνους του σχολείου ότι η πόρτα ήταν ασφαλής.

Όσον αφορά τους μαθητές που τραυματίστηκαν, η κατάσταση υγείας του 9χρονου που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο δεν είναι ανησυχητική, ενώ οι άλλοι δύο μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά.




 

Σημειώνεται ότι το ατύχημα έγινε στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν κατά το σχόλασμα, μία πόρτα που είχε τοποθετηθεί το πρωί της Τρίτης (21/05), κατά το άνοιγμά της, έπεσε και καταπλάκωσε τους τρεις μαθητές.

Εξαιτίας του ατυχήματος ο δήμος Κηφισιάς προχωράει σε καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο, με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Κηφισιάς να δηλώνει ότι «τοποθετήθηκε σε ώρα εκτός προσέλευσης και δεν έπρεπε να ανοίξει, ωστόσο άνοιξε». Σύμφωνα με τον ίδιο, η εν λόγω καγκελόπορτα δεν βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του σχολείου, αλλά δεν υπήρχε σωστή συνεννόηση με τους αρμόδιους, προσθέτοντας πως αρμοδιότητα για τις εργασίες στα σχολεία έχει ο Δήμος και όχι η Περιφέρεια. Για το εν λόγω περιστατικό, πάντως, ενημερώθηκε αρμοδίως και το Υπουργείο Παιδείας.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς έχει ως εξής:

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Σύλληψη εργολάβου και μηχανικού – Ξύλα έπεσαν και τραυμάτισαν δύο γυναίκες

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This