Ανυπαρξία πολιτικής για τα ζώα συντροφιάς

Must Read

Η Ελλάδα διαφέρει από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στον τομέα της ανυπαρξίας σύγχρονης νομοθεσίας αλλά και της μη τήρησης της υφιστάμενης, που έχει ξεπεραστεί από τα πράγματα, για τα ζώα συντροφιάς.

  • Η «θέση μας» από την «Δημοκρατία»

Οποιοσδήποτε διαβάτης σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας μπορεί να συναντήσει αγέλη αδέσποτων σκύλων που θα του επιτεθεί και έτσι θα κινδυνεύσει σοβαρά η σωματική ακεραιότητά του ή ακόμα και η ίδια η ζωή του.

Στοιχεία για την αύξηση των αδέσποτων σκύλων αλλά και για την αύξηση των επιθέσεων σε ανθρώπους δημοσιοποιήθηκαν στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιατροδικαστικής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τη Διεθνή Ακαδημία Ιατροδικαστικής και την Ελληνική Εταιρία Ιατροδικαστικής και Ιατροδικαστικών Επιστημών. Οπως έγινε γνωστό από τους ειδικούς επιστήμονες που ερεύνησαν το θέμα των επιθέσεων σκύλων σε ανθρώπους στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, «τα τελευταία χρόνια υπήρξε ένας αυξανόμενος αριθμός περιστατικών, λόγω της αύξησης των υιοθεσιών σκύλων και της παρουσίας αδέσποτων σκύλων στην Ελλάδα».

Οι πολίτες δεν γνωρίζουν τις στατιστικές, αλλά βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με το πρόβλημα. Δεν είναι λίγοι οι ανεύθυνοι δεσπότες σκύλων, που νιώθουν φιλόζωοι για ένα μικρό διάστημα, αλλά με την πάροδο του χρόνου… κουράζονται να μεριμνούν για το ζώο τους και το εγκαταλείπουν. Ετσι σχηματίζονται αγέλες, που διαρκώς μεγαλώνουν σε αριθμό και επιτίθενται και σε ανθρώπους αλλά και σε άλλα ζώα.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες έχουν οι δημοτικές Αρχές, που ουδέν πράττουν αλλά συχνά λαμβάνουν κονδύλια -ευρωπαϊκά και μη- για στειρώσεις αδέσποτων ζώων και δημιουργία χώρων όπου θα βρίσκονται μέχρι να βρεθεί άνθρωπος να τα αναλάβει.

Το να δοθεί λύση σε αυτό το ζήτημα, που υποβαθμίζει την καθημερινότητα όλων και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, δεν είναι κάτι δύσκολο ούτε χρειάζεται να καινοτομήσει κάποιος για να χαράξει αποτελεσματική πολιτική αντιμετώπισής του. Απλώς χρειάζεται να αντιγραφεί η νομοθεσία των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών που αφορά και τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα. Τόσο απλό και τόσο… ανέφικτο για τους αδιάφορους ημεδαπούς ανευθυνοϋπεύθυνους – εκλεγμένους και μη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This