Ευθ. Λέκκας: «Τι ισχύει για τα hot spot κλιματικής κρίσης» – Ο αντίκτυπος στην κοινωνία και την υγεία

«Το 40% της ενέργειας στον ελληνικό χώρο παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»

Must Read

Αναφορά στο φαινόμενο hot spot της κλιματικής κρίσης έκανε ο Καθηγητής Γεωλογίας Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, εστιάζοντας παράλληλα στην πρόληψη και το σχεδιασμό.

«Είμαστε και το hot spot της κλιματικής κρίσης στον μεσογειακό χώρο, εμείς δηλαδή πρώτοι ουσιαστικά αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα φαινόμενα και έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα, όμως πρέπει να κάνουμε περισσότερα», τόνισε αρχικά, ενώ χαρακτήρισε «παρεξηγημένες» τις ανεμογεννήτριες ή τα φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι συμβάλλουν στην αποφυγή της κλιματικής κρίσης, γιατί δεν παράγουν ρύπους.

«Να δούμε κάθε ευφάνταστο σενάριο για το τι άλλο ακραίο μπορεί να μας βρει, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε συνυπολογίζοντας τα γεωδυναμικό φαινόμενα, όπως σεισμοί, κατολισθήσεις, κύματα τσουνάμι», συμπλήρωσε αναφερόμενος στην πρόληψη και συνέχισε:

«Αρχικά θεωρούσαμε ότι επηρεάζει μόνο τον κοινωνικό ιστό αλλά επηρεάζει όλους τους τομείς, όπως είδαμε στη μεγάλη πλημμύρα Daniel τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αγροτικός τομέας, υποδομές, τουριστικός τομέας, παραγωγή, βιομηχανία, βιοτεχνία, οδικοί άξονες, και τώρα το θέμα της υγείας προστέθηκε στις επιπτώσεις. Σωματικά οι επιπτώσεις αναφέρονται στο αναπνευστικό σύστημα, σε θέματα της επίδρασης στο δέρμα, στο αίμα στους οφθαλμούς, στην καρδιακή λειτουργία, αλλά και σε μακροπρόθεσμες επιδράσεις στην ψυχική υγεία, οι οποίες βέβαια θα αργήσουν να φανούν και να αποτιμηθούν».

«Το 40% της ενέργειας στον ελληνικό χώρο παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επεσήμανε τέλος: «Ναι μεν στην Ευρώπη είμαστε πιο ”πολιτισμένοι” και έχουμε ευαισθησίες τις οποίες υλοποιούμε με συγκεκριμένα μέτρα, αλλά αν πάει κανένας στην Κίνα ή στην Ινδία, χώρες που ουσιαστικά έχουν το μισό πληθυσμό του πλανήτη από 1,5 και δισεκατομμύρια η κάθε μία, δεν είναι αυτονόητο, ούτε μπορούμε να περιορίσουμε δράσεις. Γιατί ο Ινδός και ο Κινέζος υποστηρίζουν ότι έχουν δικαίωμα στην ανάπτυξη και όχι να πληρώνουν το τίμημα των ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών».

Ως προς αυτά που έχουν γίνει ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι «το 40% της ενέργειας στον ελληνικό χώρο παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This