Προ των πυλών κύμα ζέστης: Ο υδράργυρος στέλνει τον κόσμο στις παραλίες το Σαββατοκύριακο!

Τι εξηγούν Τσατραφύλλιας και Μαρουσάκης για την άνοδο της θερμοκρασίας

Must Read

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο καιρός να ήταν άστατος με συννεφιά, βροχές και άερα, όμως σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ένα κύμα από θερμές αέριες μάζες βρίσκεται προ των πυλών, ωθώντας τον υδράργυρο να πάρει την…ανιούσα!
Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, έρχεται η ώρα για…παραλία, αφού η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές της χώρας θα ξεπεράσει το Σαββατοκύριακο τους 35 βαθμούς Κελσίου, σημαίνοντας με τον τρόπο αυτό την έναρξη του καλοκαιριού.
«”Ridge” (περιοχή υψηλών πιέσεων και θερμοκρασιών ) πάνω από τη χώρα, μας στέλνει στις παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο! Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά η μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει», αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος και συνεχίζει:
«Ενδεικτικά οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία,η Βοιωτία,η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόνησος,η Κρήτη και τα Δωδεκάννησα. Για την Αττική η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει το μεσημέρι:
Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6 : 37 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 38 βαθμούς
Για τη Θεσσαλονίκη:
Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6 : 36 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 37 βαθμούς».

«Την σκυτάλη παίρνει πλέον η θερμή εισβολή»

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης επεσήμανε πως μετά την ψυχρή λίμνη, στην χώρα αναμένεται θερμή εισβολή, που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή.

«Με την ψυχρή λίμνη καθώς στροβιλίζεται βορειοανατολικά της χώρας μας να διατηρεί τον έντονα άστατο καιρό κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών, αναμένεται να οδηγηθούμε προς την Παρασκευή, οπότε την σκυτάλη στην συνέχεια φαίνεται να παίρνουν οι αρκετά ως πολύ θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, οι οποίες αναμένεται να εξαπλωθούν βορειοανατολικότερα ανεβάζοντας τον υδράργυρο και στη χώρα μας σε καλοκαιρινά πλέον επίπεδα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του ο έμπειρος μετεωρολόγος.

Ο ίδιος εξηγεί πως από το Σάββατο ο υδράργυρος θα αρχίσει σταδιακά να τραβά την «ανηφόρα», ωστόσο το φαινόμενο θα γίνει ακόμη πιο αισθητό την Κυριακή και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας δεν αποκλείεται η θερμοκρασία να φτάσει στους 36-37 βαθμούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This