To Μαζί για το Παιδί και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αγκαλιάζουν 107 οικογένειες πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

Must Read

Το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ανέλαβαν πρωτοβουλία μηνιαίας ενίσχυσης έως το τέλος του έτους, για τους επόμενους 7 μήνες, 107 οικογενειών με ανήλικα παιδιά που ανέρχονται συνολικά σε 387 ωφελούμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και κατοικούν σε 29 περιοχές της Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα στους Νομούς των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Λαρίσης, που επλήγησαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Καταγραφή Αναγκών

Η εξειδικευμένη ομάδα του Μαζί για το Παιδί, επισκέφθηκε τους προηγούμενους μήνες τις περιοχές της Θεσσαλίας, που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές. Σε συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων και κινητές μονάδες ψυχοκοινωνικής περίθαλψης, εντόπισε τις οικογένειες που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και χρήζουν βοήθειας, βάσει συγκεκριμένων κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Πλαίσιο Στήριξης και κάλυψη αναγκών

Το Μαζί για το Παιδί, με την αποκλειστική χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, προσφέρει για το διάστημα Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2024, κάθε μήνα, στις ωφελούμενες οικογένειες ανά μέλος, διατακτικές επιταγές για την προμήθεια ειδών πρώτης. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, το Μαζί για το Παιδί, θα πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις με τις οικογένειες για να εμβαθύνει στις ανάγκες τους και να παρέχει πρόσθετη βοήθεια, όπου αυτό είναι δυνατό.

Επιπλέον, το πρόγραμμα προσφέρει στις ωφελούμενες οικογένειες δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής από εξειδικευμένους ψυχολόγους της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του Μαζί για το Παιδί, ενώ επίσης παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν διαγνωστικών ιατρικών εξετάσεων για τα ανήλικα παιδιά σε συνεργαζόμενο κέντρο στην Αττική.

Η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος του Μαζί για το Παιδί δήλωσε «Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σταθερά στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας. Στην προσπάθεια μας αυτή, προστέθηκε ως σύμμαχος η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Μαζί προσφέρουμε βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη και συμβάλλουμε στην ανακούφιση της καθημερινότητάς των πλημμυροπαθών, παρέχοντας παράλληλα στήριξη για τη δημιουργία προϋποθέσεων για ένα καλύτερο μέλλον».

Η κυρία Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών δήλωσε «Πιστοί στο όραμά μας “Ναυτιλία & Κοινωνία Πάντα Μαζί” αγκαλιάσαμε εξολοκλήρου το πρόγραμμα στήριξης του Μαζί για το Παιδί, που αφορά σε 107 πλημμυροπαθών οικογενειών στη Θεσσαλία. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί στο ευρύτερο και πολυεπίπεδο σχέδιο κοινωνικής αλληλεγγύης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας στην περιοχή.»

Λίγα λόγια για την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Το ανθρωπιστικό αποτύπωμα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, μέσω και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, είναι ισχυρό και συνεπές, έχοντας προσφέρει πάνω από 130.000.000 ευρώ στους τομείς υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας, επισιτιστικής βοήθειας, έργων δημοσίου ενδιαφέροντος καθώς και στην αντιμετώπιση κρίσεων, τα τελευταία χρόνια.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θέτει, διαχρονικά, στο επίκεντρο του κοινωνικού της έργου τον τομέα της Παιδείας και την χορήγηση υποτροφιών, επιβραβεύοντας την αριστεία και στηρίζοντας έμπρακτα και ουσιαστικά τη νέα γενιά της πατρίδας μας. Το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θέσπισε ένα διευρυμένο πρόγραμμα υποτροφιών και προσέφερε 100+1 υποτροφίες, υποστηρίζοντας 47 νέες και 54 νέους και τις οικογένειές τους, από 28 περιοχές της πατρίδας μας, συνδράμοντας να ακολουθήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές, σε 12 διαφορετικούς κλάδους, σε 12 διαφορετικές χώρες της επιλογής τους. Ήδη ολοκληρώθηκε και η υποβολή αιτήσεων για το Ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών Μεταπτυχιακών Σπουδών της ΕΕΕ, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, με αυξημένο αριθμό υποτροφιών.

H ανταπόκριση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο εθνικό κάλεσμα της πατρίδας και για την αποκατάσταση των ζημιών της θεομηνίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας υπήρξε άμεση και ουσιαστική. Η Ναυτιλία των Ελλήνων είναι ο πρώτος από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, που με γρήγορα αντανακλαστικά και συντονισμένες ενέργειες, μέσα σε 10 ημέρες, συγκέντρωσε περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ για τους πληγέντες συνανθρώπους μας. Η Ένωση, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς, ανέλαβε ως πρώτη ομάδα έργων τη χρηματοδότηση της επισκευής του συνόλου των σχολικών μονάδων των πληγεισών περιοχών.

Λίγα λόγια για τις δράσεις του Μαζί για το Παιδί στη Θεσσαλία

Το Μαζί για το Παιδί βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Θεσσαλίας έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες τον Σεπτέμβριο του 2023, στηρίζοντας τους έμπρακτα με την παροχή βασικών αγαθών, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Μαζί για το Παιδί ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού για την συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά της Θεσσαλίας. Συγκεντρώθηκαν 2.650 κιβώτια γεμάτα με σχολικά είδη σε συνεργασία με το Όλοι μαζί Μπορούμε και την Περιφέρεια Αττικής.

Η στήριξη των κατοίκων της Θεσσαλίας από την πλευρά του Μαζί για το Παιδί συνεχίστηκε με την κάλυψη αναγκών 3.500 πολύτεκνων οικογενειών στους νομούς Τρικάλων και Μαγνησίας. Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), μέσω της δράσης Food Drive και με τη συνδρομή των εργαζομένων της ΠΕΦ και των εταιρειών-μελών της, συγκεντρώθηκαν 5,5 τόνοι από προϊόντα διατροφής και είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής. Πρόσφατα, το Μαζί για το Παιδί παρέδωσε στην Τοπική Μονάδα Υγείας της Γιάννουλης απαραίτητο εξοπλισμό για την λειτουργία της μονάδας, που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τις πλημμύρες.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This