Γάμος… αλά Ελληνικά: Τουρίστες από Ευρώπη και Αυστραλία παντρεύονται στην χώρα μας!

Κλεισμένες οι ημερομηνίες για το καλοκαίρι

Must Read

Την τιμητική της έχει φέτος η Ελλάδα στους…γάμους, καθώς «πλημμυρίζει» από τουρίστες, που θέλουν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου δίπλα στην θάλασσα. Οι φυσικές ομορφιές της χώρας μας φαίνεται πως αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για την μοναδική στιγμή των ζευγαριών ανά τον πλανήτη, που ταξιδεύουν από την Ευρώπη ως τις ΗΠΑ και την Αυστραλία για να τελέσουν εδώ το μυστήριο.

Ο Τόμας και η Έμιλι αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους και να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης. Το ζευγάρι, οι γονείς και οι καλεσμένοι μάλιστα, αποφάσισαν να έρθουν από την Αυστραλία, στη Χαλκιδική. Είναι μια από τις δεκάδες περιπτώσεις ζευγαριών κάθε ηλικίας που επιλέγουν το απέραντο γαλάζιο της καλοκαιρινής περιόδου, με τον ήλιο, τη θάλασσα και τα μεζεδάκια στην άμμο, για να πουν το «ναι».

Όπως εξηγεί η Νένα Παπαδοπούλου, διοργανώτρια γάμων, φέτος το καλοκαίρι βρίσκει πολλά ζευγάρια να έχουν κλείσει εισιτήρια και διαμονή στη χώρα μας για το γάμο και τη δεξίωση, συνδυάζοντας μαζί και καλοκαιρινές διακοπές. «Έχουμε κρατήσεις από Αμερική, Αγγλία, Ελβετία, Καναδά, αλλά και τη μακρινή Μελβούρνη. Έρχονται μέχρι και από την άλλη άκρη της γης για να παντρευτούν στη χώρα μας και το εντυπωσιακό είναι πως πλέον τα ζευγάρια δεν αναζητούν μόνο τους πολύ δημοφιλείς και πολυδιαφημισμένους προορισμούς, αλλά προτιμούν μέρη που είτε τους έχουμε προτείνει ως εταιρεία διοργάνωσης γάμου, είτε οι ίδιοι έχουν ψάξει με την ελπίδα να βρουν απάτητους και εναλλακτικούς προορισμούς στην Ελλάδα», αναφέρει και συνεχίζει:

«Έχουμε κλείσει γάμους για το επόμενο διάστημα σε μέρη στη Χαλκιδική, όπου οι τοπικές παραδόσεις σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές απογειώνουν τόσο την ταξιδιωτική εμπειρία όσο και το ίδιο το event. Τέτοιοι γάμοι γίνονται και στην αθηναϊκή ριβιέρα».

«Οι πρώτοι στη λίστα των…εισερχόμενων είναι Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς»

Η ίδια επισημαίνει πως αυτό που κάνει την Ελλάδα τόσο ενδιαφέρουσα για ζευγάρια απ’ όλα τα μέρη του κόσμου είναι η πλούσια ιστορία, ο πολιτισμός και βέβαια το γεγονός ότι υπάρχουν ατελείωτες παραλίες, πανέμορφα πετρόκτιστα χωριά, ηλιόλουστος καιρός και εκπληκτική γαστρονομία.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ανθρώπους του χώρου, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές για γαμήλιο τουρισμό σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Οι πρώτοι στη λίστα των…εισερχόμενων είναι Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς που ζουν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη για να τιμήσουν τις οικογενειακές ρίζες και να κάνουν το γάμο τους στην πατρίδα των γονέων και παππούδων τους με τη συνοδεία μπουζουκιού, βιολιού, λαούτου, κλαρίνου ή κρητικής λύρας.

Δεν είναι όμως μόνο οι Έλληνες που αγαπούν την παράδοση, το καλό φαγητό και τις παροχές της φιλοξενίας, αλλά και πολλά ζευγάρια που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και όμως την επιλέγουν γιατί γι’ αυτούς είναι όνειρο ζωής το να απολαύσουν το ζεστό κλίμα, το γευστικό φαγητό με φρέσκα ντόπια υλικά, τις όμορφες τοποθεσίες, τη δοτικότητα των ανθρώπων και το ελληνικό φιλότιμο.

«Έχουμε πελάτες που έρχονται από διάφορες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, από την Αμερική, από Αραβικές χώρες, ακόμα και από την Αφρική, την Ασία ή την Αυστραλία με διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες, ήθη και έθιμα και όλοι συμφωνούν σε ένα: στο ότι η απόφασή τους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τη γαμήλια εκδήλωσή τους ήταν ό,τι καλύτερο», σημειώνει η κ. Παπαδοπούλου.

Μειώνονται αισθητά οι καλεσμένοι για τους «ντόπιους» καλοκαιρινούς γάμους

Βέβαια, ο γάμος δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλους κι ειδικά για τους Έλληνες που πλήττονται από την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις. Πλέον παρατηρείται το φαινόμενο το ζευγάρι να….συρρικνώνει την λίστα των καλεσμένων, σε ένα ατέρμονο «γράψε-σβήσε», ώστε να μην ξεφύγουν από τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές παλαιότερα γίνονταν γάμοι 300-400 ατόμων, όμως τώρα τα πράγματα είναι πιο περιορισμένα και μπορεί να φτάνουν στα 120-150 τα άτομα που συμμετέχουν. Ακόμη, επιλέγουν να κάνουν το γάμο μακριά από τον τόπο καταγωγής και διαμονής τους, με αποτέλεσμα συνήθως να επιλέγουν ένα νησί και με τον τρόπο αυτό να συνδυάσουν και διακοπές.

«Η επιλογή των ενδιαφερομένων είναι ευρεία, σαφώς έχουμε τα νησιά των Κυκλάδων, παραδοσιακά τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Πάρο, την Τήνο, συναντούμε όμως και πιο ξεχωριστούς, λιγότερο τουριστικούς προορισμούς, κι έτσι βλέπουμε να γίνονται διοργανώσεις στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Ρόδο και τη Χαλκιδική αφού η Ελλάδα έχει κάτι για όλα τα γούστα», τονίζει από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διοργανωτών Εκδηλώσεων Προορισμού, Θωμάς Πολίτης και συνεχίζει:

«Κάθε κομμάτι της Ελλάδα απευθύνεται σε συγκεκριμένες εθνικότητες. Χαρακτηριστικά, στη Βόρεια Ελλάδα έρχονται πολλοί από τα Βαλκάνια που επιθυμούν να κατέβουν προς τη θάλασσα και σε ό,τι αφορά στις εθνικότητες (σ.σ. που επιλέγουν να διοργανώσουν την εκδήλωση) έχουμε πολλούς Αμερικανούς αλλά και Βρετανούς, ενώ έχουμε δει ακόμη και χώρες όπως η Ινδία, από όπου τελευταία είχαν γίνει πολύ …δυνατοί γάμοι στη χώρα μας. Έχουν γίνει για παράδειγμα μεγάλοι γάμοι στο Καστελόριζο από Έλληνες, δεύτερης και τρίτης γενιάς, κατοίκους της Αυστραλίας που αποφασίζουν να κάνουν ένα πολύ έντονο πάρτι, που μπορεί να κρατήσει ακόμη και τρεις ημέρες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This