Δεν έχει τέλος ο «εμφύλιος» πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και στην διοίκηση του νοσοκομείου, με φόντο το PET SCAN, την ώρα που οι ασθενείς περιμένουν με αγωνία την διάγνωση και την θεραπεία τους.
Ο πρόεδρος του Σωματείου, Δημήτρης Βρύσαλης, ξεσπά κατά της διοίκησης, ενώ κάνει λόγο για μετακύλιση κόστους στους ασθενείς. «Αποτελούν μνημείο κυνισμού οι δηλώσεις που αποδίδονται στον διοικητή του ΠΑΓΝΗ που ανέφερε “Βρείτε μου 1,5 εκατ. ευρώ αν θέλετε να λειτουργεί το PET SCAN απόγευμα”. Αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας πριν ένα χρόνο της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ να μετακυλίσει το κόστος των εξετάσεων στους ασθενείς με το επιχείρημα της έλλειψης προσωπικού κάτι που απετράπη μετά την κατακραυγή του κόσμου. Ας μάθει η διοίκηση και ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, αν δεν γνωρίζουν, πού βρίσκονται τα λεφτά», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:
«500.000 ευρώ κοστίζει καθημερινά η συμμετοχή της φρεγάτας «Ύδρα» στην πολεμική αποστολή της ΕΕ. Αν τα 500.000 ευρώ που κοστίζει καθημερινά η συμμετοχή της φρεγάτας δίνονταν για τις ανάγκες της Υγείας, δεν θα είχε η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ τέτοιου είδους αναζητήσεις για τα λεφτά. 240 δισ. ευρώ ξόδεψαν σε έναν χρόνο οι κυβερνήσεις της ΕΕ για πολεμικούς εξοπλισμούς. Αν αυτά τα χρήματα δίνονταν για την προστασία της υγείας του λαού, εκατομμύρια ασθενείς δεν θα αναγκάζονταν να πληρώνουν από την τσέπη τους και χιλιάδες από αυτούς δεν θα είχαν πεθάνει επειδή δεν είχαν την κατάλληλη φροντίδα».
«Με τον αγώνα του ο κρητικός λαός μπορεί να επιβάλει την λειτουργία του μηχανήματος αυτού»
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ επεσήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει 700 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τους ομίλους της «πράσινης μετάβασης», αλλά την περίοδο της πανδημίας δεν διέθετε ούτε αναπνευστήρες, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν χιλιάδες ασθενείς σχεδόν αβοήθητοι σε κοινούς θαλάμους, τους οποίους βάφτιζαν ΜΕΘ. «Οι μεγαλοεπιχειρηματίες τσεπώνουν 8,5 δισ. ευρώ κρατικές επιδοτήσεις και απολαμβάνουν πληθώρα προκλητικών φοροαπαλλαγών (που καταλήγουμε να τις πληρώνουμε εμείς, με την αύξηση της φοροληστείας στις λαϊκές οικογένειες)», τόνισε και συμπλήρωσε:
«Το ταμείο ανάκαμψης δίνει λεφτά με το τσουβάλι προκειμένου να παραδοθούν οι δομές Ψυχικής Υγείας σε ΜΚΟ και ιδιώτες. Κυρίως δίνει λεφτά με τη σέσουλα σε επιχειρηματικούς ομίλους, μεγαλοκατασκευαστές, μεγαλοεργολάβους και κλινικάρχες όταν θα έπρεπε να κατευθύνονται σε αυξήσεις μισθών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Με τον αγώνα του ο κρητικός λαός μπορεί να επιβάλει την λειτουργία του μηχανήματος αυτού με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όπως και όλων των σύγχρονων μηχανημάτων».
Κλείνοντας, ο πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη οι πολίτες να στηριχτούν στα πόδια τους και να βάλουν «στην θέση τους» κόμματα και διοικήσεις. «Να μην αφήσει κανέναν να παίζει με την υγεία και τη ζωή του, να βαδίσει το δικό του δρόμο, αξιοποιώντας αυτά που δημιουργεί με τα χέρια και το μυαλό του προς όφελός του», κατέληξε.