Αδιανόητο παραλήρημα Κούγια στο δικαστήριο για να γλιτώσει την καταδίκη!

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας “βομβάρδισε” την έδρα με έγγραφα για να “θολώσει τα νερά”

Must Read

Με ψέματα και μισές αλήθειες επιχείρησε να παραπλανήσει χθες ο Αλέξης Κούγιας τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιώς όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση υποκλοπής συνομιλίας του με τον αποθανόντα επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, ενώ συγκατηγορούμενος του είναι ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης ο οποίος προσκόμισε το παράνομο αποδεικτικό υλικό σε εισαγγελέα για να αποδείξει δήθεν σκευωρία σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πρωτόδικα οι Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Κουρτάκης είχαν καταδικαστεί ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιά, με σύμφωνη πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας, σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών για παράβαση του άρθρου 370 Α που αφορά την παράνομη υποκλοπή και χρήση αντιστοίχως της ιδιωτικής συνομιλίας του δικηγόρου με τον επιχειρηματία, χωρίς τη συναίνεση του.

Στη δίκη είχε καταθέσει ο Στηβ Κακέτσης ο οποίος είχε αναφέρει πως δεν γνώριζε ότι ο Αλέξης Κούγιας κατέγραφε την συνομιλία τους προκειμένου να προσκομιστεί από τον εκδότη των «Παραπολιτικών» στον τότε Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο που διενεργούσε έρευνα με βάση μηνυτήρια αναφορά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας είπε ότι κατέγραφε τη συζήτηση;
ΚΑΚΕΤΣΗΣ: Ποτέ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας είπε τα καταγράφω για να καταστώ μάρτυρας στον εισαγγελέα;
ΚΑΚΕΤΣΗΣ: Όχι.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Εσείς προκαλέσατε τη συζήτηση αυτή;
ΚΑΚΕΤΣΗΣ: Όχι
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Έγινε χειραγώγηση;
ΚΑΚΕΤΣΗΣ: Βέβαια εκ των πραγμάτων. Εγώ δεν ήξερα για κασέτα.
ΕΦΕΤΗΣ: Αν σας ζητούσε να συναινέσετε στην καταγραφή, θα το κάνατε;
ΚΑΚΕΤΣΗΣ: Ποτέ.

Ο αποθανών πλέον Στηβ Κακέτσης είχε καταθέσει πως ο Αλέξης Κούγιας του είπε πως θα του έδιναν ένα εκατομμύριο ευρώ αν κατέθετε σε βάρος τρίτων προσώπων, όπως του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη και του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα.
«Μου είπε να μου δώσουν ένα εκατομμύριο από τον κύριο Μαρινάκη», κατέθεσε ο μάρτυρας.

«Δεν θα κατέθετα ποτέ εναντίον των φίλων μου» συμπλήρωσε με νόημα.
Στην ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε χθες στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αναγνώστηκε η κατάθεση του Στηβ Κακέτση στο πρωτόδικο δικαστήριο, καθώς και άλλα αναγνωστέα έγγραφα.

Στη δίκη ήταν παρών μόνο ο Αλέξης Κούγιας και όχι ο συγκατηγορούμενος του Γιάννης Κουρτάκης, ενώ δεν υπήρχε κανείς μάρτυρας μετά το θάνατο του μηνυτή Στηβ Κακέτση. Το αποτέλεσμα ήταν η διαδικασία να μετατραπεί σε “one man show” του Αλέξη Κούγια, με κανέναν αντίλογο, καθώς δεν παρίσταται στη δίκη κάποιος δικηγόρος ως πολιτική αγωγή, όπως πρωτόδικα, όταν ήταν παρών ο αποθανών επιχειρηματίας.

Σε σχέση με την κατηγορία. Προσκόμισε δημοσιεύματα που δεν έχουν σχέση με την υπό εξέταση υπόθεση. Μάλιστα κάποια στιγμή έγινε σχετική παρατήρηση από την πρόεδρο του δικαστηρίου Πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Μπέρση. Ανάμεσα στα έγγραφα που προσκόμισε ήταν η πρωτόδικη καταδίκη του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη σε 12 μήνες φυλάκιση για τον δήθεν ξυλοδαρμό του σε μαγαζί της Βουλιαγμένης. Μια απόφαση που έχει εξαφανιστεί από το Νομικό Κόσμο!

Η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε αν είναι τελεσίδικη απόφαση, με τον Αλέξη Κούγια να “ξεχνά” να απαντήσει ότι σε δεύτερο βαθμό, τον Σεπτέμβριο του 2023, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον Δημήτρη Μελισσανίδη!

Με τον τρόπο αυτό ο εμπειρότατος ποινικολόγος προσπάθησε να παραπλανήσει τους δικαστές, καθώς με βάση την πρωτόδικη απόφαση ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε καταδικαστεί για τον δήθεν “ξυλοδαρμό” του Αλ. Κούγια, ενώ έχει αθωωθεί τελεσίδικα!

Το χειρότερο όμως είναι πως δεν έχει κάνει αναίρεση για την αθωωτική απόφαση και άρα ισχύει η τελεσίδικη αθώωση και όχι η ποινή των 12 μηνών που κατέθεσε στο δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας για να στηρίξει το… αφήγημα του για δήθεν σκευωρία σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για την εμπλοκή του στην υπόθεση του “Noor 1”.

Για την υπόθεση του δήθεν ξυλοδαρμού, ο κατηγορούμενος δικηγόρος το… τερμάτισε, καθώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είπε πως ανάμεσα στους δράστες της επίθεσης του ήταν ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, ο οποίος εκτελέστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ανάμεσα σε ομάδες της Greek Mafia.

Για να δικαιολογηθεί που δεν τον είχε μηνύσει μέχρι το θάνατο του, ισχυρίστηκε πως τον ήξερε. Βέβαια, τώρα που είναι νεκρός, τον συμπεριέλαβε στους δράστες του σε βάρος του “ξυλοδαρμού”. Βλέπετε ο νεκρός δεν μπορεί να απαντήσει στον Αλέξη Κούγια…

Όμως τα ψέματα και οι ανακρίβειες του κατηγορούμενου για υποκλοπή συνομιλίας του νεκρού Στηβ Κακέτση, δεν περιορίστηκαν σε αυτά. Ο Αλέξης Κούγιας διαφήμισε τον εαυτό του ως… αρχηγό της αποστολής του Ολυμπιακού στον χθεσινό τελικό της ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ στην OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μια λεπτομέρεια: Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Αλέξης Κούγιας στις 15 Μαϊου, είχε αναφέρει πως “είμαι υποχρεωμένος απέναντι στο σύστημα αξιών, το οποίο πρεσβεύω σε όλες αυτές τις δεκαετίες της ζωής μου, να παραιτηθώ από τις θέσεις, τις οποίες είχα στον Ολυμπιακό”.

Αν παραιτήθηκε από όλες τις θέσεις, γιατί… κορδωνόταν χθες στο δικαστήριο ως… αρχηγός της αποστολής του Ολυμπιακού; Τελικά τι να πιστέψουμε από αυτά που λέει ο Αλέξης Κούγιας και μάλιστα σε δικαστική αίθουσα; Ρητορικό το ερώτημα. Ο κατηγορούμενος μπορεί να λέει ό,τι θέλει

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Βάζει ο Ελληνας Εσκομπάρ μπροστινό τον Κούγια για να αποβάλλει τον Τίγρη απ’ το ποδόσφαιρο και να ξαναπάρει στα χέρια του την ΕΠΟ ώστε να παίρνει άκοπα τα πρωταθλήματα όπως παλιά με τους Σαρρήδες και τους Γκιρτζήκιδες. Γελάνε και οι πέτρες. Ο Τίγρης τα έχει προβλέψει αυτά πριν καν τα σκεφτεί ο Εσκομπάρ της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This