Δίστομο: Εκδηλώσεις μνήμης για τα 57 παιδιά θύματα της Σφαγής

Με συμβολικές ενέργειες

Must Read

Εντυπωσιασμένοι και ξαφνιασμένοι ένιωσαν οι δεκάδες μαθητές και όσοι παραβρέθηκαν χθες στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 57 νεκρά παιδιά, θύματα των Γερμανών ναζί στο Δίστομο. Το περιστέρι που άφησε ελεύθερο ο νεαρός Λουκάς, μαζί με τα 57 μπαλόνια που συμβόλιζαν τις ψυχές των παιδιών, τράβηξαν μαζί προς τον βορρά, προς τον τόπο που τα παιδιά βρήκανε άγριο θάνατο, μαζί με τους γονείς, τους παππούδες και τους γείτονές τους.

Η εικόνα λειτούργησε συνειρμικά σε πολλούς και σχολιάστηκε από μικρούς και μεγάλους: «Η καρδιά μου σφίχτηκε από την εικόνα» εκμυστηρεύτηκε σε συνομιλητές του ο δήμαρχος Γιάννης Σταθάς, ο οποίος, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου και των κοινοτικών συμβουλίων, μίλησε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για το νόημα της 80ης Επετείου της Σφαγής του Διστόμου και το επίκαιρο μήνυμα που έχει έως σήμερα. Οι 33οι σχολικοί αγώνες στο στάδιο της Παραλίας Διστόμου στην μνήμη των αδικοχαμένων 57 παιδιών, είχαν μεγάλη συμμετοχή σε όλα τα αθλήματα και η οργάνωση, στην οποία μεγάλη ήταν η συμβολή όλων των εθελοντών, ήταν εξαιρετική.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται αύριο με μία σημαντική ημερίδα στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με θέμα «Γερμανικές οφειλές από τις ναζιστικές θηριωδίες κατά τη διάρκεια της Κατοχής» που συνδιοργανώνουν οι δήμοι Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Πειραιά, Καλαβρύτων, Βιάννου, οι δικηγορικοί σύλλογοι Πειραιά, Λιβαδειάς, Καλαβρύτων, Ηρακλείου, το δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Την Κυριακή θα διεξαχθεί ο 40ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This