Ανησυχία για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Μαγνησία – Την Δευτέρα τα αποτελέσματα για το νερό

Οι πολίτες της περιοχές δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης για κατανάλωση, καθαριότητα, μαγείρεμα, μόνο στην τουαλέτα

Must Read

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να βγουν τα αποτέλεσμα από τον έλεγχο στο νερό της Μαγνησίας μετά από τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εμφανίστηκαν τις περασμένες μέρες σε διάφορα χωριά προκαλώντας αναστάτωση και ανησυχία.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει γνωστά 30 κρούσματα στον Ρυζόμυλο ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις στο Στεφανοβίκειο.

Για να μην υπάρξουν και άλλα περιστατικά ο ΕΟΔΥ με την Διεύθυνση Υγείας έδωσε την οδηγία από χθες να μην χρησιμοποιείται το νερό της βρύσης για κατανάλωση, καθαριότητα, μαγείρεμα, παρά μόνο στην τουαλέτα. Μόλις βγουν τα αποτέλεσμα και εφόσον διαπιστωθεί ότι «φταίει» το νερό θα υπάρξει κάποια διαδικασία για να καθαριστεί και στη συνέχεια θα δοθεί πίσω στους πολίτες.

Σε δηλώσεις του, ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου ανέφερε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν άλλα κρούσμα γιατί ότι ο χρόνος επώασης είναι 12 με 72 ώρες. Ο ίδιος, μιλώντας στο protothema.gr, τόνισε ότι όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα πρέπει να τηρούν τα μέτρα υγιεινής καθώς μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.




Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου

«Μετά από ενημέρωση του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕΜΣ, και μετά την απογευματινή ενημέρωση ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας οφείλεται στο νερό του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου συστήνει την μη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση».

Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ

  • Να μην γίνεται κατανάλωση νερού από τους κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου από το δίκτυο ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση πόση, μαγείρεμα, και προπαρασκευή τροφής
  • Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων , ποτών γλυκών, άρτου κπλ ώσπου να διαπιστωθεί η καταλληλόλητα του»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This