Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον πνιγμό του 7χρονου Νικόλα – Τα τελευταία τραγικά λεπτά και η κατάθεση της μητέρας

Έρανος για να γίνει η κηδεία του στην Αλβανία

Must Read

«Μουδιασμένη» παραμένει η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, από τον χαμό του 7χρονου Νικόλα, που πνίγηκε, σε παραλία της Άρβης. Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο «φως» προκαλούν ανατριχίλα, την ώρα που η σορός του αδικοχαμένου παιδιού πρόκειται να εξεταστεί από τον ιατροδικαστή μέσα στα επόμενα 24ωρα, ώστε να επιβεβαιωθεί η αιτία του θανάτου.

Όπως έγινε γνωστό, η μητέρα του μικρού βρισκόταν στο σπίτι και πρόσεχε το μόλις μερικών μηνών μωρό της κι ο πατέρας του βρισκόταν στη δουλειά, όταν εκείνος ξέφυγε της προσοχής της και κατευθύνθηκε προς την παραλία. Λίγα λεπτά αργότερα η γυναίκα τον αναζητούσε και από την ανησυχία της άρχισε να τον ψάχνει στους δρόμους, όμως το κακό είχε γίνει.

«Το παιδί ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του, που ήταν στο σπίτι με το μωρό της οικογένειας, που είχε έρθει στην ζωή πριν από λίγους μήνες και πήγε για μπάνιο στην θάλασσα. Ο πατέρας ήταν σε οικοδομή για το μεροκάματο», δήλωσε ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης και επεσήμανε πως το παιδί ήταν μόνο του και όχι με κάποιο φίλο του, όπως ακουγόταν.

«Έπεσε για μπάνιο στην θάλασσα και προφανώς παρασύρθηκε από κάποιο κύμα και έγινε το κακό», επεσήμανε και συνέχισε: «Δεν υπήρχε κάποιος να το δει εκείνη την στιγμή το παιδί. Όταν το είδαν κάποιοι ήταν αργά, δυστυχώς για τον μικρό Νικόλα, παρά την μεγάλη κινητοποίηση που έγινε».

Ο δήμαρχος κατέληξε λέγοντας πως ο Νικόλας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και στον παιδικό σταθμό Βιάννου που πήγαινε μέχρι προσφάτως και στο δημοτικό που πήγε φέτος.

Η μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Ο 7χρονος Νικόλας, μαθητής Α’ Δημοτικού, με καταγωγή από την Αλβανία, βρέθηκε μπρούμητα, χωρίς τις αισθήσεις του και από εκείνο το σημείο κι έπειτα άρχισε η μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε στις 13:30 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο οι κάτοικοι που βρέθηκαν στο σημείο προσπαθούσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Έγινε χρήση απινιδωτή, του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, ενώ γιατρός που ήταν εκεί βοήθησε κι αυτός μπας και αποφευχθεί το μοιραίο. Το παιδί φάνηκε να έχει ελαφρύ σφυγμό, αλλά ήταν πλέον αργά. Μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν οι γονείς του παιδιού και ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. «Ο,τι και να πούμε είναι λίγο. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», δήλωσε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Άρβης, Γιάννης Καρπαθάκης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε στο σημείο που εντοπίστηκε το άτυχο σώμα του μικρού παιδιού. «Σε μία τέτοια τραγωδία πρέπει να είμαστε σιωπηλοί. Μπροστά στο πένθος να μην είμαστε επικριτικοί», πρόσθεσε με νόημα ο κ.Καρπαθάκης τονίζοντας πως οι γονείς του Νικόλα είναι εξαίρετοι άνθρωποι, που εργάζονται όλη μέρα για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα παιδιά τους.

Αυτόπτης μάρτυρας που είδε το παιδί να επιπλέει στο νερό κάνει λόγο για τις τραγικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν. «Δεν φυσούσε, αλλά είχε βουβό κύμα η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί κάνει ρεύματα. Το πήρε το ρεύμα από εκεί και το έφερε μέσα στο λιμάνι, αλλά σε κατάσταση που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε ένα ελαφρό παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε» ανέφερε και συνέχισε:

«Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζανε πρώτες βοήθειες. Κατέβηκε το ασθενοφόρο, ήρθε και μια γιατρός που αυτή είδε ότι υπάρχει παλμός. Εκεί στην παραλία δεν υπήρχε κάποιος να το δει το παιδί».

Συγκλονισμένος είναι και ο δάσκαλος του παιδιού, που δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Αννίς ή αλλιώς Νικόλας δεν θα βρίσκεται στο σχολείο την ερχόμενη Δευτέρα. «Ένα παιδί τέλειο ήταν. Λέω πως επειδή θα γινόταν νωρίς άγγελος, γιατί ήταν και άγγελος τα επτά χρόνια που κάθισε στη γη», είπε ο κ. Κουτεντάκης.

Η κηδεία και ο έρανος για την στήριξη της οικογένειας

Επιθυμία της οικογένειας είναι ο μικρός Νικόλας να ταφεί στην πατρίδα του την Αλβανία ωστόσο τα έξοδα μεταφοράς είναι πολλά και για τον λόγο αυτό οι κάτοικοι του χωριού θα επιχειρήσουν να συλλέξουν χρήματα.

Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για την ταφή, καθώς εκκρεμεί η νεκροτομή της σορού του, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κάσο Ελισάβετ. Όταν οι Αλβανοί συμπατριώτες σου σκότωναν, βασάνιζαν και βίαζαν τους Έλληνες που τους έδωσαν φαγητό, ρούχα και δουλειά και τους έκαναν από ζώα ανθρώπους, εσύ που ήσουνα; Στα τσακίδια να πάτε, γ@μώ την Αλβανία σας και τον έμπορο πρέζας, τον αλήτη τον Έντι Ράμα.

  2. Λίγο ντροπή μερικοί μερικοί χάθηκε ένα ΠΑΙΔΙ, η οικογένεια του όπως και να χει πρέπει να βιώσει και να προχωρήσει με την ΑΠΩΛΕΙΑ του παιδιού τους κι εσείς βγάζετε χολή επειδή δεν είναι ελληνακι η ο,τι, θα πρεπε να ντρέπεστε που τα λέτε αυτά

    • Καμία λύπη και καμία ντροπή για τους φονιάδες Αλβανούς, που μας πετσοκόβουν εδώ και τριάντα τρία χρόνια Δεν έχεις χάσει δικό σου άνθρωπο από τους Αλβανούς για αυτό και μιλάς. Καλός Αλβανός, είναι μόνο ο νεκρός Αλβανός.

  3. Καμία λύπη για έναν Αλβανό πολίτη που πνίγηκε. Οι Έλληνες είμαστε αδέρφια και λόγο θρησκείας με τους Σέρβους και τους Ρώσους. Τους Αλβανούς τους έχουμε κυριολεκτικά για τα αρχίδια μας. Όταν οι Αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν τον Παρθενώνα, οι πρόγονοι των Αλβανών κρέμονταν από τα δέντρα όπως οι μαϊμούδες, κάπου στον Καύκασο. Γ@μώ την Αλβανία σας, τηγάνια.

  4. Κάσο Ελισάβετ τράβα στην Αλβανία σου και στον μ@λάκα τον Έντι Ράμα. Δεν θα μας λείψεις καθόλου ξέρεις. Όχι αστεία με τους Έλληνες. Αρκετά μας έχετε κλέψει και δολοφονήσει μέσα στην χώρα μας. Άμα τα πάρουμε στο κρανία, θα σας γ@μήσουμε όλους τους Αλβανούς και από την καλή και από την ανάποδη. Και μάθε καμιά φορά σωστά Ελληνικά. Τριάντα τρία χρόνια σε έχουμε και σε ταΐζουμε και εσένα και τους καραγκιόζηδες τους συμπατριώτες σου. Όσο για το παιδί θυμήσου δυο ονόματα Γιώργος Κουλούρης και Κωνσταντίνος Κατσίφας. Τους ξέσκισαν και τους σκότωσαν τα μουνόπανα οι συμπατριώτες σου. Καμία λύπη για κανένα Αλβανό που τα τινάζει.

  5. Δεν ντρέπεστε ορε και για ενα πεθαμενο παιδί θα βγάλετε το σκαζμο σαςΣου ζιτησε κάνεις κάτι;τι σοι ανθρώποι που είστε που εφκαριστιεσε με την τραγωδία του άλλου

    • Το νέο Ελληνοαλβανικό λεξικό πρέπει να σε βάλουν να γράψεις. Αστέρι είσαι. Κάνεις και κριτική τρομάρα σου.

  6. Να πληρώσει η Αλβανία για την μεταφορά για έναν δικό τους πολίτη, που χάθηκε από δική του αμέλεια. Αρκετά με τους τηγανοκέφαλους. Όλα τζάμπα τους τα παρέχει η Ελλάδα και μας βρίζουν και από πάνω. Στα τσακίδια να πάνε οι βρομιάρηδες οι Αλβανοί.

    • Δεν ντρέπεστε ορε και για ενα πεθαμενο παιδί θα βγάλετε το σκαζμο σαςΣου ζιτησε κάνεις κάτι;τι σοι ανθρώποι που είστε που εφκαριστιεσε με την τραγωδία του άλλου

  7. Μάθαμε ότι κάνουν έρανο οι ντόπιοι για να μεταφέρουν την σωρό στην Αλβανία, αφού αυτή ήταν η χώρα της οικογένειας. να πληρώσει για την μεταφορά του η Αλβανική Πρεσβεία και ο προκλητικός Έντι Ράμα, που μας το παίζει και ισχυρός έναντι της χώρας μας. Εδώ φιλοξενούνται και χορταίνουν την πείνα τους, ενάμιση εκατομμύριο Αλβανοί κατσαπλιάδες συμπατριώτες του. Ας το βουλώσουν καλύτερα οι Αλβανοί που σήκωσαν κεφάλι στην χώρα που τους τάισε και τους έκανε ανθρώπους. Αρκετά με τα τηγάνια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This