Πόλεμος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση!

Το γαϊτανάκι αιχμών μεταξύ των δύο στρατοπέδων είναι καθημερινό. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης ανεβάζουν διαρκώς τα ντεσιμπέλ της έντασης

Must Read

Μάχη μέχρις εσχάτων στην Κεντροαριστερά, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να ερίζουν με φόντο τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Με μόλις λίγα εικοσιτετράωρα να μας χωρίζουν πλέον από το άνοιγμα της κρίσιμης κάλπης, καθίσταται πιο σαφές από ποτέ πως τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνουν μια μάχη με απολύτως υπαρξιακά χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρώτη φορά θα τεθεί στην κρίση του λαού, μια και δεν έχει συμμετάσχει ξανά σε εκλογές, εκτός βεβαίως των εσωκομματικών. Εάν αναλογιστεί κανείς τη διάσπαση της Κουμουνδούρου αλλά και το πολεμικό κλίμα το οποίο εξακολουθεί να σοβεί ανάμεσα στις φυλές του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται πως η κάλπη των ευρωεκλογών είναι ένα προσωπικό στοίχημα το οποίο και πρέπει να κερδίσει. Οσον αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη, η φημολογία στη Χαριλάου Τρικούπη καλά κρατεί για τους λογής λογής μνηστήρες οι οποίοι παίρνουν ήδη θέσεις μάχης για την επαύριο της 9ης Ιουνίου, εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν πιάσει τους εκλογικούς στόχους που έχει θέσει αφενός για γενναία αύξηση των ποσοστών και αφετέρου για τη δεύτερη θέση.

Σε αυτό το φόντο, το γαϊτανάκι αιχμών και αντεγκλήσεων μεταξύ των δύο στρατοπέδων είναι καθημερινό, με τους δύο διεκδικητές της πρωτοκαθεδρίας στην Κεντροαριστερά να ανεβάζουν διαρκώς τα ντεσιμπέλ της έντασης. Μάλιστα, η κόντρα λαμβάνει και προσωπικά χαρακτηριστικά, καθώς η συζήτηση απομακρύνεται διαρκώς από το τερέν της πολιτικής.

Είναι χαρακτηριστικές οι αιχμές που άφησε ο Στέφανος Κασσελάκης ότι ο πολιτικός του αντίπαλος προέρχεται από τον κομματικό σωλήνα. «Η ειρωνική στάση δείχνει μια ανασφάλεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς και δεν υπάρχει προσωπική χημεία μεταξύ μας, όπως και δεν υπάρχει βούληση για συμφωνίες κορυφής» δήλωσε (Action24), αναζωπυρώνοντας τις εχθροπραξίες. Τα πυρά για την προσωπική του πορεία αντέστρεψε εντός λίγων ωρών ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας τον ότι έχει μπει σε ένα τοξικό παιχνίδι.

«Εμένα ξέρουν όλοι την πορεία μου. Εγώ δεν είμαι ένα άγνωστο πράγμα που ήρθε στη χώρα ξαφνικά και έχει μια απίθανη ασυλία από τα μίντια. Είμαστε κάποια διαφορετικά πράγματα, εγώ παίζω μπάσκετ, εκείνος παίζει γκολφ» δήλωνε χαρακτηριστικά (Αθήνα 9.84) ο Νίκος Ανδρουλάκης, μην αφήνοντας τίποτα να πέσει κάτω. Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος επεσήμανε σε τοπικό μέσο της Πάτρας, την οποία και επισκέφτηκε την Παρασκευή, πως «ο κύριος Κασσελάκης δηλώνει αριστερός και κάνει αντιπολίτευση με όρους showbiz, διαφημίζοντας ότι αγόρασε σπίτι 1.800.000 ευρώ χωρίς να έχει δημοσιοποιήσει το “πόθεν έσχες” του. Εμείς έχουμε διαφορετικό πολιτικό ήθος», με μότο τη σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, έναντι του χαβαλέ και του lifestyle, όπως είπε.

Με τα μαχαίρια να έχουν βγει για τα καλά, φουντώνει η παραφιλολογία και για το λεγόμενο προοδευτικό μέτωπο, με τους ίδιους βεβαίως να ρίχνουν νερό στον μύλο των συζητήσεων και των σχολίων. Από τη μια, αμφότεροι ξορκίζουν το ενδεχόμενο σύμπραξης σε ανώτατο επίπεδο, απορρίπτοντας τις συνεργασίες κορυφής. Από την άλλη, ωστόσο, απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα στα στελέχη. Είναι χαρακτηριστικά όλα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και το ανοιχτό κάλεσμα συμπόρευσης σε «πράσινα» στελέχη που απηύθυνε, επιμένοντας στις αναφορές στον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, επιλογή η οποία εξοργίζει την «πράσινη» παράταξη. «Αυτές οι συνεργασίες δεν γίνονται σε επίπεδο κορυφής. Εάν υπάρχουν στελέχη και άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ που έχουν πιστέψει στον Ανδρέα Παπανδρέου το ’81, τότε μπορούν να βρουν πολλά ερείσματα σε εμάς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, κόβει μαχαίρι τη συζήτηση για συνεργασία με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα των εκλογών, δεν κάνει, ωστόσο, ούτε μισό βήμα πίσω από την πρόθεσή του να ενώσει τον χώρο, μέσω μιας προοδευτικής χάρτας, όπως την αποκαλεί εσχάτως. Ο ίδιος, εξάλλου, έχει καλέσει όχι μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων της Κεντροαριστεράς, αλλά και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς παράταξης…

Κουμουνδούρου και Χαρ. Τρικούπη έχουν στρέψει τις κεραίες τους στις δημοσκοπήσεις

Σε Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη έχουν σταθερά τις κεραίες και στα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα. Οι τελευταίες έρευνες, τόσο οι δημόσιες όσο και οι «κρυφές», τις οποίες δεν δημοσιεύουν τα κόμματα, αλλά στις οποίες βασίζονται τα επιτελεία προκειμένου να αναπροσαρμόσουν την στρατηγική τους, δείχνουν πως η δεύτερη θέση στον ΣΥΡΙΖΑ και η τρίτη στο ΠΑΣΟΚ είναι μια εικόνα η οποία δεν ανατρέπεται εύκολα. Εξαίρεση αποτελεί το βαρόμετρο της εταιρίας Prorata, η οποία προκάλεσε συγκρατημένα χαμόγελα στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η εκτίμηση εκλογικής επιρροής της Νέας Δημοκρατίας είναι 33,3%, του ΣΥΡΙΖΑ 12%, του ΠΑΣΟΚ 13%, με την «πράσινη» παράταξη να προσπερνά ξανά την αξιωματική αντιπολίτευση έπειτα από παρά πολλές εβδομάδες. Βεβαίως, η δημοσκόπηση αυτή επισημαίνει τον υψηλό βαθμό ρευστότητας των επιλογών του εκλογικού σώματος στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές. Με βάση αυτό το εύρημα, όπως και τον φόβο της τεράστιας αποχής που επισείουν άπαντες -υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ-, οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης ρίχνονται στη διπλή μάχη, της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης, αλλά και της διεύρυνσης της εκλογικής βάσης. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Σε ακριβώς μία εβδομάδα από σήμερα η κάλπη θα μιλήσει, τα δύο κόμματα θα μετρηθούν και θα κάνουν ταμείο.

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This