Τραγωδία στην Άρβη: Σήμερα ξεκινάει ο έρανος για την κηδεία του 7χρονου Νικόλα

«Ήταν ένας άγγελος στη γη, τώρα έφυγε στον ουρανό»

Must Read

Στην Αλβανία θα γίνει τελικά η κηδεία του 7χρονου Νικόλα που το μεσημέρι του Σαββάτου βρήκε φρικτό θάνατο στην θάλασσα της Άρβης, στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το περιβάλλον εργασίας του πατέρα, το αδικοχαμένο παιδί θα κηδευτεί στον τόπο καταγωγής του και για αυτόν τον λόγο η τοπική κοινωνία έχει γίνει μία γροθιά και προσπαθεί με έρανο να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό που απαιτείται για να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς της σορού αλλά και της κηδείας.

Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Άρβης, Γιάννης Καρπαθιωτάκης, ο έρανος θα ξεκινήσει στις έξι σήμερα το απόγευμα από τον παππά του χωριού, τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου όπου φοιτούσε ο μαθητής και τα μέλη του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου.

Οι κάτοικοι της Άρβης παραμένουν σε σοκ από την ανείπωτη τραγωδία και κάνουν λόγο για μία ήσυχη και ευγενική οικογένεια, μεροκαματιάρηδων ανθρώπων, που ουδέποτε ενόχλησε με την παρουσία της ή προκάλεσε πρόβλημα.

 

«Ήταν ένας άγγελος στη γη, τώρα έφυγε στον ουρανό»

Με δάκρυα στα μάτια ο δάσκαλος του μικρού παιδιού και Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου της Άρβης, Γιώργος Κουτεντάκης, ανέφερε ότι επρόκειτο για έναν άριστο μαθητή, ένα πολύ δοτικό και χαμογελαστό παιδί. «Και παρατήρηση να του έκανες, και να τον μάλωνες, πάντα χαμογελούσε! Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τον χαμό του. Δεν μπορώ να το πιστέψω…», είπε, ενώ έφερε στην μνήμη του ένα περιστατικό, πριν από λίγες ημέρες, όταν ο Νικόλας έβγαλε το λίγων μηνών αδερφάκι του βόλτα με το καρότσι. «Είπε ότι το μωρό ήταν ανήσυχο και για να το βοηθήσει να κοιμηθεί, το έβγαλε βόλτα με το καρότσι…Τι να πει κανείς για αυτόν τον επί γης άγγελο… Ήταν ένας άγγελος στη γη, τώρα έφυγε στον ουρανό…!».

Για τη μοιραία στιγμή του πνιγμού, ο κ. Κουτεντάκης ανέφερε ότι το παιδάκι είδε έναν φίλο του στη θάλασσα μαζί με τους γονείς του και φέρεται να είπε ότι θα πάει στο σπίτι να βάλει το μαγιό για να κάνει μπάνιο. Ωστόσο η οικογένεια έφυγε από την παραλία λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι. «Εάν καθόμασταν, ίσως να το σώναμε το κοπέλι…», φαίνεται πως είπαν οι άνθρωποι που δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν έμαθαν για το τραγικό συμβάν.

Λίγο αργότερα, περαστικοί είδαν στη θάλασσα κάτι να επιπλέει. «Νόμιζαν ότι ήταν κάποιο αντικείμενο, κάποιο σκουπίδι… Που να ήξεραν…», είπε ο κ. Κουτεντάκης που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και συμπλήρωσε: «Ήρθε η γιατρός, βρέθηκε αμέσως απινιδωτής, δυστυχώς, όμως ήταν αργά, ο Νικολάκης δεν τα κατάφερε…».

«Το παιδί ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του, ο πατέρας ήταν για μεροκάματο»

Όπως έγινε γνωστό, η μητέρα του Νικόλα βρισκόταν στο σπίτι και πρόσεχε το μόλις μερικών μηνών μωρό της κι ο πατέρας του βρισκόταν στη δουλειά, όταν εκείνος ξέφυγε της προσοχής της και κατευθύνθηκε προς την παραλία. Λίγα λεπτά αργότερα η γυναίκα τον αναζητούσε και από την ανησυχία της άρχισε να τον ψάχνει στους δρόμους, όμως το κακό είχε γίνει.

«Το παιδί ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του, που ήταν στο σπίτι με το μωρό της οικογένειας, που είχε έρθει στην ζωή πριν από λίγους μήνες και πήγε για μπάνιο στην θάλασσα. Ο πατέρας ήταν σε οικοδομή για το μεροκάματο», δήλωσε ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης και επεσήμανε πως το παιδί ήταν μόνο του και όχι με κάποιο φίλο του, όπως ακουγόταν.

«Έπεσε για μπάνιο στην θάλασσα και προφανώς παρασύρθηκε από κάποιο κύμα και έγινε το κακό», επεσήμανε και συνέχισε: «Δεν υπήρχε κάποιος να το δει εκείνη την στιγμή το παιδί. Όταν το είδαν κάποιοι ήταν αργά, δυστυχώς για τον μικρό Νικόλα, παρά την μεγάλη κινητοποίηση που έγινε».

Ο δήμαρχος κατέληξε λέγοντας πως ο Νικόλας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και στον παιδικό σταθμό Βιάννου που πήγαινε μέχρι προσφάτως και στο δημοτικό που πήγε φέτος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δεν είδα κανέναν Αλβανό να κάνει έρανο για τον Γιώργο Κουλούρη και την οικογένεια του, που σκότωσαν αναίτια Αλβανοί αστυνομικοί το 1999, στο Ελμπασάν της Αλβανίας. Μάλιστα στο χώρο που τον δολοφόνησαν, έστησαν μνημείο στον Αλβανό κακοποιό Φλαμούρ Πίσλι, που έγινε η αιτία για να χάσει ένας νέος Έλληνας την ζωή του. Το κράτος του Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβουρή), έκανε γαργάρα την δολοφονία ενός Έλληνα. Σιγά να μην κάνουμε έρανο για τον Αλβανό. Να στείλει λεφτά από το εμπόριο πρέζας, ο πρεζέμπρας Έντι Ράμα.

  2. Δεν θα λυπηθώ για έναν Αλβανό όσο χρονών και να είναι αυτός. Να ψοφήσουν όλοι οι Αλβανοί, οι φονιάδες των Ελλήνων.

      • Στους 100 Αλβανούς οι 90 είναι παραβατικοί. Διάβασε και καμία Ευρωπαϊκή έρευνα και μετά σπεύσε να υποστηρίξεις τους φονιάδες των Ελλήνων. Ντροπή για εσένα. Μπορούν να ψοφήσουν όλοι τους; Χέστηκα!

  3. Να στείλει λεφτά για την κηδεία του συμπατριώτη του, ο έμπορος κοκαΐνης Έντι Ράμα. Αυτός που κουνάει το δάχτυλο στους Έλληνες. Να το βάλει στον πάτο του ο πούστης ο Αλβανός.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This