Υπερκαλύφθηκε μέσα σε ένα απόγευμα το ποσό για την κηδεία του 7χρονου Νικόλα – Στο πλευρό της οικογένειας οι κάτοικοι

Η ανακοίνωση του Συλλόγου για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν και οι δηλώσεις του Δημάρχου

Must Read

Βυθισμένη στο πένθος είναι η τοπική κοινωνία της Άρβης, του Δήμου Βιάννου, μετά τον φρικτό θάνατο που βρήκε στη θάλασσα, ο 7χρονος Νικόλας. Οι κάτοικοι, ενωμένοι σαν μία γροθιά, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για συγκέντρωση χρημάτων, με σκοπό να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς και κηδείας του αδικοχαμένου παιδιού, στην πατρίδα του, την Αλβανία.

Οι γονείς του, άνθρωποι του μεροκάματου και εργάζονται κυρίως στα θερμοκήπια, αδυνατούσαν να καλύψουν ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό, όμως τελικά όπως ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος της Άρβης, μέσα σε ένα απόγευμα συγκεντρώθηκαν 6.035 ευρώ, με την αλληλεγγύη και την στήριξη των κατοίκων να προκαλούν ρίγη συγκίνησης.

«Ευχαριστούμε πολύ τους κατοίκους της Άρβης που πάντα προσφέρουν για το συνάνθρωπο τους. Ευχαριστούμε θερμά τον πολιτιστικό σύλλογο Ψαρης Φοράδας και τον πολιτιστικό σύλλογο Καστρίου για την οικονομική βοήθεια. Τέλος, ευχαριστούμε και τους ανθρώπους εκτός Άρβης για την προσφορά τους στην οικογένεια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος.

Με τα χρήματα αυτά θα πληρωθεί το γραφείο τελετών που θα διεκπεραιώσει την διαδικασία της κηδείας του μικρό αγοριού στην Αλβανία ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν στην οικογένεια.

«Τα παιδιά στους οικισμούς γεννιούνται στη θάλασσα, είναι εξοικειωμένα»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, επιβεβαιώνοντας την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου, ενώ περιέγραψε και τις τραγικές στιγμές του Σαββάτου.

«Μας έχει συγκλονίσει όλους. Η θάλασσα είναι 50 μέτρα από το σπίτι, αλλά η μητέρα ήταν με το μωρό περίπου 4 μηνών, δεν κατάλαβε ότι έφυγε ο Νικόλας κι έγινε το μοιραίο. Δεν υπολόγισε το παιδί το βουβό κύμα, περίπου 4 μποφόρ, που αναπτύσσει ρεύματα. Όταν εντοπίστηκε από κατοίκους ήταν αργά, είχε αφήσει την τελευταία του πνοή», δήλωσε ο δήμαρχος και συνέχισε:

«Άμεσα του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, όμως δεν έγινε τίποτα. Ακολούθησαν τα δέοντα με την Αστυνομία, όμως τώρα μέσα στον πόνο τι να πεις…Τα παιδιά στους οικισμούς γεννιούνται στη θάλασσα, είναι εξοικειωμένα με το περιβάλλον, τα σπίτια είναι δύο μέτρα από τη θάλασσα. Είναι και οι κλιματολογικές συνθήκες τέτοιες που χειμώνα-καλοκαίρι κάνουν μπάνιο». 

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον έρανο που έγινε χθες το απόγευμα, εξυμνώντας την πρωτοβουλία του Συλλόγου Άρβης. «Εδώ πράγματι πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέσα σε λίγες ώρες υπερκαλύφθηκε το ποσό για τα έξοδα της κηδείας. Τα παραπάνω χρήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες της οικογένειας. Υπήρχαν προτάσεις και από άλλα χωριά. Αντιλαμβάνεστε πόσο δεμένη είναι η οικογένεια με τους κατοίκους», κατέληξε ο δήμαρχος.

«Ήταν ένας άγγελος στη γη, τώρα έφυγε στον ουρανό»

Νωρίτερα χθες το μεσημέρι, με δάκρυα στα μάτια ο δάσκαλος του μικρού παιδιού και Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου της Άρβης, Γιώργος Κουτεντάκης, ανέφερε ότι επρόκειτο για έναν άριστο μαθητή, ένα πολύ δοτικό και χαμογελαστό παιδί. «Και παρατήρηση να του έκανες, και να τον μάλωνες, πάντα χαμογελούσε! Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τον χαμό του. Δεν μπορώ να το πιστέψω…», είπε, ενώ έφερε στην μνήμη του ένα περιστατικό, πριν από λίγες ημέρες, όταν ο Νικόλας έβγαλε το λίγων μηνών αδερφάκι του βόλτα με το καρότσι:

«Είπε ότι το μωρό ήταν ανήσυχο και για να το βοηθήσει να κοιμηθεί, το έβγαλε βόλτα με το καρότσι…Τι να πει κανείς για αυτόν τον επί γης άγγελο… Ήταν ένας άγγελος στη γη, τώρα έφυγε στον ουρανό…!».

Για τη μοιραία στιγμή του πνιγμού, ο κ. Κουτεντάκης ανέφερε ότι το παιδάκι είδε έναν φίλο του στη θάλασσα μαζί με τους γονείς του και φέρεται να είπε ότι θα πάει στο σπίτι να βάλει το μαγιό για να κάνει μπάνιο. Ωστόσο η οικογένεια έφυγε από την παραλία λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι. «Εάν καθόμασταν, ίσως να το σώναμε το κοπέλι…», φαίνεται πως είπαν οι άνθρωποι που δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν έμαθαν για το τραγικό συμβάν.

Λίγο αργότερα, περαστικοί είδαν στη θάλασσα κάτι να επιπλέει. «Νόμιζαν ότι ήταν κάποιο αντικείμενο, κάποιο σκουπίδι… Που να ήξεραν…», είπε ο κ. Κουτεντάκης που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και συμπλήρωσε: «Ήρθε η γιατρός, βρέθηκε αμέσως απινιδωτής, δυστυχώς, όμως ήταν αργά, ο Νικολάκης δεν τα κατάφερε…».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οι Έλληνες αφήνουν άθαφτους τους νεκρούς τους λόγο έλειψης χρημάτων και κάποιοι γραικύλοι και δήθεν ανθρωπιστές, μαζεύουν λεφτά για να μεταφερθεί η σωρός ενός Αλβανού στην χώρα του. Γιατί δεν καλύπτει τα έξοδα αυτά η Αλβανική Πρεσβεία και ο έμπορος κοκαΐνης ο Αλβανός Πρωθυπουργός, ο Έντι Ράμα; Όλα τζάμπα τα έχουν βρει τα τηγάνια στην χώρα μας. Προσωπικά όταν ένας Αλβανός πεθαίνει δεν λυπούμαστε καθόλου. Χιλιάδες Έλληνες έχουν δολοφονήσει οι Αλβανοί, τα τελευταία τριάντα τρία χρόνια, από τότε που πάτησαν το βρόμικο πόδι τους στην πατρίδα μας. Κυριολεκτικά μας έχουν μαγαρίσει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This