Έξαρση γαστρεντερίτιδας στην Μαγνησία: Τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι είναι από το νερό!

Σπεύδει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για επιτόπιους ελέγχους

Must Read

Πάνω από 100 τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με γαστρεντερίτιδα, πιθανότατα από το νερό της περιοχής, έχει σημάνει συναγερμό στον Δήμο Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία.




 

Σε Ριζόμυλο και Στεφανοβικείο, οι κάτοικοι έχουν καταλήξει μαζικά στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στο νοσοκομείο Βόλου, όλοι τους με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, εξαιτίας, όπως όλα δείχνουν, του νερού, σύμφωνα με το MEGA.




 

Σήμερα, Δευτέρα, στα δύο χωριά θα μεταβούν δύο κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ένα από τη Λάρισα και ένα από την Αθήνα, τα οποία θα λάβουν νέα δείγματα από τις γεωτρήσεις, τη δεξαμενή και το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης των δύο χωριών.




 

Παράλληλα θα ενημερώσουν τους πολίτες για την απαγόρευση πόσης νερού, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον 20 ημέρες, μέχρι ο ΕΟΔΥ να προχωρήσει στην αποκατάσταση του δικτύου σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και τη ΔΕΥΑΡΦ.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από τον Ταχυδρόμο, στα κόπρανα δύο παιδιών εντοπίστηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας.

Ένας ηλικιωμένος και 7 παιδιά στο νοσοκομείο

Ένας υπερήλικας νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και ακόμη 7 παιδιά στην Παιδιατρική κλινική του ίδιου νοσοκομείου, με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Ποια η αίτια για την έξαρση της γαστρεντερίτιδας

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το μολυσμένο νερό που προκάλεσε τα κρούσματα σχετίζονται με εργασίες που γίνονται για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, περίπου 8 μήνες μετά τις καταστροφές από το πέρασμα του «Daniel» στη Μαγνησία.

«Έγιναν κάποιες εργασίες από τον δήμο στα όμβρια και πιθανότατα μπήκε νερό από εκεί που δεν πρέπει μέσα στο δίκτυο της ύδρευσης. Υπάρχουν θέματα σαλμονέλας, έχουν σφραγιστεί όλες οι περιοχές οι ενδεχόμενες που θα μπορούσαν να πιούν άνθρωποι από την πηγή ή από το σημείο που είναι το επίδικο, δεν πίνουν νερό σε πολλές περιοχές του δήμου», αναφέρει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Απαγόρευση για το νερό 

Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ στους κατοίκους στον δήμο Ρήγα Φεραίου είναι, μέχρι να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει, όχι μόνο να μην πίνουν από το νερό βρύσης, αλλά να μην το χρησιμοποιούν και για την προσωπική τους υγιεινή, ούτε και στο πλύσιμο τροφών και το μαγείρεμα.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This